Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Nechodí náhodou něčí dítě do zš Písnické?
Jaká je to škola?
Jste tam spokojení?
Zajmají mě všechny reference,třeby i učební plán,jestli je třeba angličtina od první třídy a tak.
A hlavně přístup učitelek.
Díky za zkušenosti
ahoj,
syn tam chodí, teď už je ve druhé třídě.
Dívala jsem, že momentálně jim nefungují webové stránky, nevím proč ![]()
První a část druhých tříd je odděleně od hlavní budovy, jsou v objektu bývalé MŠ Krhanická, což mi přijde fajn, že jsou zvlášť, u každé třídy mají herničku, je tam odpoledne družina, chodí na zahradu. Do velké školy chodí na obědy nebo na velké hřiště, ale tělocvik mají také v Krhanické.
Co se týče učitelů, tak my jsme maximálně spokojení - máme paní učitelku Samkovou. Ostatní učitele moc neznám. Družinářky taky ok.
Angličtina je až od třetí třídy, ale můžou chodit na angličtinu v družině - ale to je placené navíc.
Někde jsem slyšela, že 2. stupeň nemá takovou úroveň - to je asi dané tím, že nejlepší žáci přestupují na osmileté gymnázium, které je také v budově. Nevím, to zatím neřeším.
Jinak v první a druhé třídě mají stejnou paní učitelku, pak ve třetí a čtvrté mají jinou. Prvňáci chodí občas do divadla, byli na výletě, na škole v přírodě ne.
Díky za reakci. Švagrová se asi bude z dcerou vracet z UK,a postěhujou se na Jasnou,tak mě pověřila,abych zkusila zjistit nějaké info.
Já tam sama ještě chodím
jinak,ty webovky nefungovaly protože nebyly hotové rozvrhy.Škola je dobrá,akorátto jídlo a jedna dost nepříjemná paní kuchařka
no ale jinak učitelé bezva i jako lidi,učebnice i vybavení pěkné,je tam pár interaktivních tabulí ![]()
Ale jinak sestřička mojí kamarádky má také p.uč.Samkovou,takže asi chodí oba do stejné třídy,že
ale já jsem na druhém stupni,takže můžu jen potvrdit,že opravdu to není na takové úrovni,ale to je díky gymplu.
Ale co se týče toho gymnázia,které je v jiném oddělení budovy,fronty na obědech se nevyhnou ani družině,a to také díky gymplu=společná jídelna…Ale já si myslím,že škola je to výborná,protože učitelé jsou tu řekla bych špičkoví,a to jak na 1. a na 2.stupni…Akorát upozorňuji na to,že ne vždy jsou první i druhé třídy v té malé budově.Prvňáčci jsou,ale druháci jak kdy,někdy jsou i v té hlavní budově. ![]()
Zdravím, chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Nějaké další čerstvější zkušenosti s touto školou? Našly by se? Děkuji
@Kamic píše:
Zdravím, chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Nějaké další čerstvější zkušenosti s touto školou? Našly by se? Děkuji
Dcera kamarádky tam chodí, maximální spokojenost. Jediné co, tak prý kapacita, letos brali jen dvě třídy, pokud vím, prý to byl boj ![]()
Učitelé prý v pořádku, jinak s jazyky je to tak, že od třetí třídy je povinná anglina, od šesté má povinně dítě na výběr mezi Fj/Rj/Nj. Ta angličtina se dá ale připlatit jako kroužek už od první, ale mně to přijde zbytečné, jelikož se tam v té třetí třídě učí to samé jako na kroužku, maximálně to bude víc v krvi.
Trochu jsem se poptávala, přece jen od dob, kdy jsem tam sama chodila, už pár let uplynulo ![]()
A ještě k jídelně, prý tam vaří vcelku dobře, jen pondělky mají bezmasé a to prý někdy není moc dobré, ale jinak taky spokojenost.
Ještě co si pamatuju a prý je to tam tak doteď, skola pořádá jazykové zájezdy do Mnichova mebo Drážďan, někdy do Vídně a někdy se podaří i Londýn.
Juj, trochu jsem se rozepsala ![]()
@twilightsparkle jéé děkuji moc za informace
Příští rok se tam chystáme jít k zápisu. Já na tuhle základku taky chodila, ale to už je let
To tam ještě nebyl ani ten gympl. Takže od těch dob je doufám už všechno jinak. Pondělky bezmasé jsou asi všude, i ted u syna ve školce i kdysi dávno za mých mladých let
Díky a krásný den ![]()
Mám syna ve třetí třídě na této škole. Musím říct, že v první a v druhé třídě jsou vždy výborné paní učitelky, přistupují k dětem individuálně a spravedlivě. Také jsme byli v jiné budově, kde si myslím je prvňáčkům daleko lépe
Nicméně ve třetí třídě začnou na děti klást celkem vysoké nároky. Je to opravdu dobré pro přípravu na gymnázium apod. Nicméně příprava do školy nám každý den zabere skoro 2-3 hodiny. Minimálně 2 úkoly denně i na víkend, 3× týdně úkoly z angličtiny, do toho se jednou do měsíce učit básničku a pokud chcete, aby děti měly alespoň dvojky na vysvědčení, tak se s nimi ještě musíte učit prvouku apod. Já jsem na mateřské, takže to zvládáme bez problémů, ale nedovedu si představit, že bych chodila do práce. Vím, že ostatní rodiče, kteří chodí do práce to zvládají "horko těžko ". Dále ve třetí třídě píšou děti testy z hudební výchovy a jsou hodnoceny třeba i trojkami z výtvarné výchovy či pracovní činnosti. Mezi další nevýhody, které na této škole vidím je počet a výběr kroužků. Ten je bohužel minimální, takže pokud chcete, aby Vaše dítě chodilo na nějaký zájmový kroužek, je závislé na Vás. Pokud tedy zájmový kroužek stíháte. Nestěžuji si, vím, že mé dítě bude mít dobré základy ze školy, naučí se docela brzy hodně učit a dodržovat režim. Ale možná, kdybych věděla tyto informace předtím, nevím, zda bych se nerozhodla jinak. Určitě si myslím, že je toto třeba dobrá informace pro rodiče, kteří mají děti s dyslexií či jinými poruchami, protože v tomto případě tuto školu nedoporučuji od 3. třídy… ![]()
Děti chodí na Písnickou, ale spokojeni nejsme. U obou to byla škola druhé volby, protože na přecpané jazykovky v okolí se z důvodu spádovosti nedostali. Pokud máte možnost dát dítě jinam, udělejte to. Obecně je školství na Praze 12 katastrofa, kapacita tříd je využita do posledního místa, 28-30 dětí ve třídě. V Písnické jsou třídy jsou přecpané už od první třídy a záleží na konkrétní učitelce, zda bude respektovat žáky s IPV a speciálními potřebami, či ne. Formálně tedy musí, ale realita je bohužel jiná. Možná nastane změna, když naberou asistenty, ale zatím je to děs. Reaguji konkrétně na poslední příspěvky v této diskusi, kde se učitelky chválí. Naše zkušenost je, že i v první a druhé třídě jsou některé paní učitelky strašné a jiné výborné. Mladší dítě má učitelku „za trest“, něco na působ Dolores Umbridgeové… Formálně je sladká, ale své postavení „paní učitelky“ si vychutnává, dokáže děti verbálně ponižovat, vyvolává soutěživost, přehnaný důraz na klasický krasopis atd. Individuální potřeby se neřeší. Dítě školu nesnáší, brečí. Starší dítě mělo v první něco podobného, ale teď už má učitelku skvělou. Nicméně je to individuální a hodně o štěstí. Příprava do školy nám každý den zabere skoro 2 hodiny, viz starší příspěvek této diskuzi, a souvisí to s obrovským počtem dětí ve třídě a současně s velkým počtem dětí s IPV a poruchami (3-4 v každé třídě). Učitelé nestíhají a dompřípravou se to zřejmě řeší. Další negativa školy: angličtina až od třetí třídy, ale může být placený kroužek AJ od první, obecně malý výběr kroužků, které navíc často zajištují učitelé té samé školy. Pozitiva: první a některé druhé třídy jsou ve vedlejším objektu bývalé MŠ, v Krhanické, kde je zahrada a herny u každé třídy. Spravedlivé je říci, že ve škole jsou i skvělí učitelé, paní ředitelka OK, učitelky Součková, Mazúchová nebo Krejčíková jsou výborné, laskavé a zkušené. Organizují také lyžařské kurzy pro děti. Ale pokud máte pochybnosti, individuální potřeby či dítě s dys-poruchou, Písnické se spíš vyhněte. Je to zkrátka škola z minulého století…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.