Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, já jsem se tam jeden čas hodně vyskytovala a moje příbuzná tam bydlela. Její syn tam chodil jak do školky, tak do školy. Žádný problém nebyl. Líbilo se mu tam. Akorát bývá problém, když děti východi školu, tak pak jsou pozadu. To je asi úděl vesnickych škol. Ale to je už delší doba. Zhruba pět let zpět. Kamarád tam dělal učitele a říkal, že to jde kupředu. Že se to lepší. Tak snad jo. Rok tam neučí. A kdybych tam bydlela, což je v budoucnu možné, tak by tam moje děti určitě chodily do školy a školky.
Ahoj Jadvigo, děkuju za odpověd. trochu si mě zarazila s tím, že jsou děti pozadu, to jsem netušila. já zase naopak slyšela, že na těch malých školách se snaží, protože je každý „blbec“ vidět. No nejlepší bude až osobní zkušenost, která nás čeká v září.
Ahoj,nebala bych se moc toho,ze vesnicke skoly jsou pozadu.Mela jsem deti na 2.ZS Kladno a me kamaradky na 7.ZS Kladno,vsechny deti ve stejnem rocniku a muzu rict,ze rozdil v ucivu byl neskutecny!Moje deti byly taky pozadu oproti 7.ZS,kde se jednu latku muselo dite naucit do max. 5 dni.Co tyden,to nova latka [ve vsech predmetech] a jestli dite staci,nebo ne,nikoho nezajimalo.Na skole,kde byly moje deti slo vse pomaleji,ucitele davali cas detem na pochopeni latky a dokud to neumela cela trida,v latce se nepokracovalo.Me to takhle teda vyhovovalo,videla jsem dite zname doma,jak cele dny prosedelo u uceni,protoze ve skole proste nestihalo
a me to prijde strasny vuci tomu diteti,ve skole ucit,doma ucit,zadny cas na hrani,zaliby,atd.
Tak neříkám, že všude, to nevím, ale zkušenost mám se školou ve Smečne, kde byla neteř a pak se přestěhovali do Kladna a nestíhala vůbec nic, to samy ten kluk od známý z Vinařic, taky nestíhal ve městě, když se odstěhovali. A do třetice zkušenost s Libušínem, to samy a všechno je to v rodině, nic z dalekýho doslechu. Ale stejně tak to může být ve školách na Kladně. Je jich 14 a určitě budou mezi nimi rozdíly jak píše Jaruna. Do Vinařic se sjíždí spousta děti z okolí a určitě bych se nebála své děti svěřit místním učitelům
ať se dětem líbí!
Jaruno, souhlsím, taky jsem aspon na tom prvním stupni pro pomalejší tempo.
7. Zš je Vodárenská? Tak o tý se říká, že je dobrá.
Kdyby jsme zůstali bydlet v Kladně, šla by na 14. do Ukrajinský.
Jadvigo, jasně, rozdíly jsou i ve městech.
Koncem ledna bude zápis, jdeme do toho a pak uvidíme
. Plánujete sem stěhování? My tu bydlíme měsíc a zatím se ještě zabydlujeme a doděláváme, ale neměnila bych. Ale jsem ráda, že Kladno je pod kopcem ![]()
jjelena píše:
Jaruno, souhlsím, taky jsem aspon na tom prvním stupni pro pomalejší tempo.
7. Zš je Vodárenská? Tak o tý se říká, že je dobrá.
Kdyby jsme zůstali bydlet v Kladně, šla by na 14. do Ukrajinský.Jadvigo, jasně, rozdíly jsou i ve městech.
Koncem ledna bude zápis, jdeme do toho a pak uvidíme. Plánujete sem stěhování? My tu bydlíme měsíc a zatím se ještě zabydlujeme a doděláváme, ale neměnila bych. Ale jsem ráda, že Kladno je pod kopcem
No prave,ze je dobra jedine v tom,jak deti cepujou a podle me po nich chteji proste moc,nez je zdravo.Jinak nekteri rodice jsou jini
,pak slysim,jak jejich deti umi to a to,jak jsou sikovne…no nikdo jim to nebere,at jsou deti treba mistri sveta,ale za jakych podminek?To uz nereknou a uz vubec sve deti nelituji.
14.ZS znam,je blizko Alberta,chodila na ni segra,ale je to uz 6let pomalu,v te dobe to byla dobra skola,jela tak nejak normalne,ani dopredu,ani pozadu
,tak akorat.
Já chodila taky na 14.zš před „pár“lety
a teď tam chodí spousta dětí známých. Děti tam budou chodit, pokud se nepřestěhujeme. Vinařice jsou aspoň civilizovaná obec. Na velkej nákup bych tam teda nesla, ale všechno tam je. Kromě zubaře a gynekologa. Ale tam člověk nemusí každej den.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
.
Příspěvek upraven 03.12.15 v 18:36