Vánoční besídka

2986
20.12.11 20:22

Vánoční besídka

Máte ve školce vánoční besídku?
Já jsem zklamaná, čekala jsem, že bude, protože jsem myslela, že bývá v každé školce a protože jsem pořád neviděla nikde napsáno, kdy bude, tak jsem se zeptala a bylo mi řečeno "tady vánoční besídku neděláme, máme zkušenosti, že je to stresující pro děti a že pak není dostatek času na pedagogické věci, které je potřeba zvládnout.Besídku děláme až v červnu.
no tohle vysvětlení mi prostě nestačilo, jsem zklamaná
:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
20.12.11 20:40

Měli jsme dneska a byla moc hezká, hlavně proto že náš Robínek taky zpíval a tancoval :mrgreen:. Měli jsme to v místním kulturním domě, postupně se vystřídaly všechny čtyři třídy školky a v průběhu se rozdávalo cukroví, které pekly děti ve školce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.12.11 20:47

Je to zvláštní, myslela bych, že při přípravě besídky se naopak dá zvládnout spooooustu pedagogických věcí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
20.12.11 20:53

Ahoj dcera měla minulý týden ve školce besídku a bylo to moc pěkné,hrála pastýřku a zpívali koledy,pak si pojedli cukroví atd.a ještě dostali nadílku pod stromek.Je škoda,že u vás nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.12.11 20:59

Každoročně, bývají celkem čtyři během roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
20.12.11 21:01

U nás se besídka běžně nedělá. Učitelky z naší třídy ju pro zájem rodičů uspořádaly. Nacvičily s celou třídou kraťounké představení, za čtvrt hodiny jsme jeli domů. Zpívala v podstatě jen učitelka, jedna holčička to proplakala, Maty prý plakal před, nechtěl namalovat na obličej fousky (byl králík).
Jako ano, zamáčkla jsem slzu, bylo hezké vidět, jak učitelky s dětma pracují, děti hezky odříkaly text, byly fakt šikovné, ale nevadilo by mi, kdyby to byla besídka poslední :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1442
20.12.11 21:53

Syn měl besídku dnes dopoledne, bez rodičů. Měli si přinést cukroví, zpívali koledy a pak jim Ježíšek donesl dárky pod stromeček - nové hračky, se kterými si budou hrát ve školce ;)
Pro rodiče bývá besídka jen ke Dni matek + 2× ročně zahradní slavnost, bez rodičů mívají ještě Mikuláše a karneval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
20.12.11 22:19

Taky máme jenom jednu za rok na den matek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
20.12.11 22:51

U nás byla v pondělí, bylo to moc hezký, je to každoročně pojaté jako setkání dětí, učitelek a rodičů. Děti mají připravený krátký program, pak dostanou dárečky od ježíška (hračky do školky) a nakonec posezení s občerstvením, rodiče si popovídají a děti si pohrají. Bydlíme na malé vesnici, kde se všichni známe, tak možná proto to funguje a jsem za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.11 22:52

my :potlesk: jsme besídku měli po besídce se ochutnavalo cukroví kafíčko a děti si rozbalovali dárky bylo to hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.12.11 07:47

Já jako učitelka a matka na to mám dva různé názory :) Jistě je moc pěkné koukat na vlastní dítě na besídce,ale z pohledu učitelky kdy jsou celý prosinec děti na střídačku nemocné je to na palici, když se jedno dítě naučí třeba roli v divadélku a pak onemocní, naučíte to jiné dítě a to onemocní 2 dny před besídkou…Mě se takhle 2 dny před besídkou úplně obměniklo osazenstvo, kdy přišly děti po nemoci a odpadly nově nemocné a besídku jsme si víceméně odzpívaly s kolegyní, protože za 2 dny se to ty děti nenaučily…

• Citovat
  • Upravit
15319
21.12.11 08:43

Tak u nás besídky spočívají hlavně ve zpívání písniček a říkání básniček, což stejně dělají během celého roku a umí to všechny děti, takže pak jedna scénka, kde třeba chybí děti, se mezi tím vším ztratí. Jednou ji prostě vynechali a taky se nic nestalo. Asi to chce program zaměřit tak, by nebyl závislý na jednotlivcích. Pak to není stresující pro děti ani učitelky. Pro mě je to fajn příležitost potkat se se všema ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.12.11 09:18
Nelisa píše:
Tak u nás besídky spočívají hlavně ve zpívání písniček a říkání básniček, což stejně dělají během celého roku a umí to všechny děti, takže pak jedna scénka, kde třeba chybí děti, se mezi tím vším ztratí. Jednou ji prostě vynechali a taky se nic nestalo. Asi to chce program zaměřit tak, by nebyl závislý na jednotlivcích. Pak to není stresující pro děti ani učitelky. Pro mě je to fajn příležitost potkat se se všema ze školky.

U nás pí.ředitelka vyžadovala aby to bylo k tématu Vánoc a aby právě to bylo překvapení, tak se učily nové básničky a písničky-vánoční a zimní.Ale určitě to má každá školka jinak.Ale atmosféra na takových vánočních besídkách byla vždycky super a bylo dobré potkat se takto i s rodiči.

• Citovat
  • Upravit
15319
21.12.11 09:49
zichisek píše:
Nelisa píše:
U nás pí.ředitelka vyžadovala aby to bylo k tématu Vánoc a aby právě to bylo překvapení, tak se učily nové básničky a písničky-vánoční a zimní.Ale určitě to má každá školka jinak.Ale atmosféra na takových vánočních besídkách byla vždycky super a bylo dobré potkat se takto i s rodiči.

Aha, tak u nás je filozofie ta, že na besídce se ukáže, co se děti během předchozích měsíců ve školce učí, takže já už to znám dopředu (zpíváme během cest v autě a tak :D ), ale je fajn, že pak děti nejsou vystresované, protože to pro ně není nové a vědí, že to umí, navíc pokud to někdo zapomene, tak ostatní zpívají dál, takže je tam fakt pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin