Školka nebude?

1724
17.12.11 10:40

Školka nebude?

Ahoj maminky, příští rok 24.října nám budou tři roky…jelikož se budeme stěhovat, zjišťovala jsem si telefonicky, kdy proběhne zápis do školky v daném městě… Měla jsem to štěstí a mluvila jsem přímo s paní ředitelkou, ale ta mi při oznámení, kdy je malej narozenej, řekla, že se vůbec nechytáme a ať nepočítám, že nám ho vezme. Vím, že se nabízí další školky, ale nebude to stejná situace?Navíc přednost budou mít děti, které jsou v místě bydliště…stalo se to některé z Vás a jak je to tedy, když mi nevezmou malého do školky, budu dostávat nějakou finanční podporu? Jelikož jsem otěhotněla ve zkušební době a vyhodili mne, nemám se kam vrátit..děkuji za každou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3138
17.12.11 11:08

Já bych počkala, obvolala další školky.
Navíc vy snad v daném místě budete mít trvalé bydliště, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
17.12.11 11:10

No, myslim, ze s takovym problemem se potyka nejmene kazda druha matka.U nas nevezmou ani nektere ctyrletaky nebo triletaky s pracujicimi rodici… Mam strach, i kdyz mam dite v jeslich( ma prednost), je narozene v kvetnu a oba pracujeme…ale doufam… byt v tve situaci, rovnou bych hledala jinou variantu, u nas bys nemela sanci, ani kdybys mela praci, dite bylo uz trilete( v dobe nastupu do skolky) a mela trvale bydliste s miste skolky uz pri zapisu…jo a u nas je situace stejne va vsech skolkach, sanci uspet bys mela jedine v soukrome…

Příspěvek upraven 17.12.11 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
17.12.11 11:12

Podporu budes pobirat jedine z uradu prace, ale jen v pripade, ze na ni budes mit narok a ze te zaregistruji(protoze evidovat se na uradu prace by meli jen lide, kteri hledaji praci, coz asi nebude tvuj pripad, kdyz nebudes mit hlidani)… jinak jedine sehnat hlidani a najit praci…zadna jina podpora neexistuje…
Ted ctu, zes otehotnela ve zkusebni dobe, tak to nevim, jestli bys mela vubec na nejakou podporu narok… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
17.12.11 11:22

Jojo, na podporu nárok mít budeš, má ji každá máma po rodičáku, protože péče o dítě do 4 let se počítá jako náhradní doba, ale je to cca 3000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená Judycum
17.12.11 11:48

Mám dceru, které letos v červenci byly tři roky, do školky mi ji nevzali (přes veškerou snahu, obvolala jsem všechny školky, které připadaly v úvahu, přihlásila dceru do dodatčeného řízení, nic..). Rodičák jsem měla na tři roky. Před narozením dcery jsem pracovala, takže jsem se zaevidovala na ÚP, byla mi na několik měsíců vypočítaná podpora v nezaměstnanosti..vypadalo to beznadějně (nemám žádné hlídání a nemám profesi, která by mi zaplatila paní na hlídání nebo soukromou školku), podařilo se mi najít na půl úvazku práci, kam můžu dceru brát sebou (hlídání dětí).

Jsem z toho dost otrávená, není ideální mít sebou dítě v práci, navíc bych potřebovala celý úvazek kvůli penězům. A k tomu vím, že jsou ve školkách i mladší děti než je dcera, nevím, jak je tam ti rodiče natlačili. :cert:

Nemám sklony příliš hudrovat, ale tohle mi teda vadí opravdu dost..bojím se, že dopadneš podobně, zvlášť, když máš dítě říjnové..radši s tím počítej a zkus to nějak vymyslet i bez školky, i když vím, že to vůbec není lehké.

• Citovat
  • Upravit
21902
17.12.11 12:28

Ta situlace je hrozna,snad vsude..My pujdeme letos na zapis po treti.Dceri budou v cervnu ctyri.Poprve jsem u zapisu byly pred druhym rokem,pry je vetsi nadeje,dostat se za rok.No a letos taky nic.Pracuji,na prihlasku jsem to i uvedla.Reditelka nas nevzala a jeste se tvarila desne smutne,ze jako dcera nesplnila potrebny pocet bodu nebo co..Hrozne me toci,kdyz vidim,ze do skolky vzala deti o neco mladsi,nez je dcera nebo treba deti matek,co jsou na matersky s mladsim ditetem.A ze vim minimalne o trech.Tak k cemu pak jsou ty kriteria pro prijeti?Prece sakra by logicky melo mit prednost dite matky,ktera je zamestnana a na skolce doslova zavisla,nez dite matky na materske,ktera tu skolku proste nepotrebuje.
Taky nejsem hadaci typ,letos uz se skolkou pocitam,ale pokud by se stalo,ze by nas zas nevzala,uz bych se ozvala a psala stiznost na kraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.12.11 12:29

Taky jsem přemýšlela o variantě, že si najdu práci na půl úvazku a když to výjde, tak by hlídala tchýně, která dělá noční a chodila by k nám…ale to taky nevím, jestli by měla zájem :-/ Kdybych ho dala do soukromé, tak bych zřejmě celý měsíc vydělávala jen na školku..uvidíme, na zápis ho zkusím dát a třeba se na nás usměje štěstí..kde by možná byla šance je na druhém kraji města, ale pořád jsme říjnový :think: …docela mě štve i to, že maminky, co jsou doma na mateřské s druhým dítkem berou šanci na přijetí dětem, které jsou sice rozené třeba o měsíc déle, ale jejich maminky potřebují pracovat..uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
17.12.11 13:04

moje dcera je breznova, ted bude mit 3 roky. nikde ve meste mi ji nevzali (a to je mamka ucitelka ve skolce a teta reditelka). vezmou ji az v zari, bude ji 3,5. a jak to budu delat? nastupuju na polovicni uvazek, budu doufat ze mi nekdo pohlida nebo nekoho zaplatim :( . jak to bude nevim, jsem samozivitelka, narok od socialky nemam zatim zadny (mam byt v OV na hypo)

• Citovat
  • Upravit
1724
17.12.11 13:10
SayaSt píše:
moje dcera je breznova, ted bude mit 3 roky. nikde ve meste mi ji nevzali (a to je mamka ucitelka ve skolce a teta reditelka). vezmou ji az v zari, bude ji 3,5. a jak to budu delat? nastupuju na polovicni uvazek, budu doufat ze mi nekdo pohlida nebo nekoho zaplatim :( . jak to bude nevim, jsem samozivitelka, narok od socialky nemam zatim zadny (mam byt v OV na hypo)

moje znama zije v byte v podnajmu a manzela tam nema hlaseneho, maji jedno male dite a dostava mesicne prispevek na bydleni 8tis, takze jaktoze ty nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
17.12.11 13:10

Mne vzali malou uz ve 2,5 letech, zalezi jestli maji zaplnenou kapacitu nebo ne. Zkusila bych dalsi skolky.
Pokud jdes nekam k Brnu muzu poradit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
17.12.11 13:12
dajdulka25 píše:
SayaSt píše:
moje dcera je breznova, ted bude mit 3 roky. nikde ve meste mi ji nevzali (a to je mamka ucitelka ve skolce a teta reditelka). vezmou ji az v zari, bude ji 3,5. a jak to budu delat? nastupuju na polovicni uvazek, budu doufat ze mi nekdo pohlida nebo nekoho zaplatim :( . jak to bude nevim, jsem samozivitelka, narok od socialky nemam zatim zadny (mam byt v OV na hypo)
moje znama zije v byte v podnajmu a manzela tam nema hlaseneho, maji jedno male dite a dostava mesicne prispevek na bydleni 8tis, takze jaktoze ty nic?

protoze mam svuj byt, v osobnim vlastnictvi. berou to tak ze mam majetek, ktery muzu prodat. a bez hypo je najem jen 3500 kc. hypo dalsich 3500 je nezajima. kdybych pry byt prodala a sla do podnajmu, tak mam narok na prispevek na bydleni. to mi rekli..

• Citovat
  • Upravit
1724
17.12.11 13:19

tak to je slusny…misto toho, aby podporovali lidi v tom, aby meli vlastni bydleni, tak to delaji radeji opacne.. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepřihlášená Judycum
17.12.11 20:33
Eemii píše:
Ta situlace je hrozna,snad vsude..My pujdeme letos na zapis po treti.Dceri budou v cervnu ctyri.Poprve jsem u zapisu byly pred druhym rokem,pry je vetsi nadeje,dostat se za rok.No a letos taky nic.Pracuji,na prihlasku jsem to i uvedla.Reditelka nas nevzala a jeste se tvarila desne smutne,ze jako dcera nesplnila potrebny pocet bodu nebo co..Hrozne me toci,kdyz vidim,ze do skolky vzala deti o neco mladsi,nez je dcera nebo treba deti matek,co jsou na matersky s mladsim ditetem.A ze vim minimalne o trech.Tak k cemu pak jsou ty kriteria pro prijeti?Prece sakra by logicky melo mit prednost dite matky,ktera je zamestnana a na skolce doslova zavisla,nez dite matky na materske,ktera tu skolku proste nepotrebuje.
Taky nejsem hadaci typ,letos uz se skolkou pocitam,ale pokud by se stalo,ze by nas zas nevzala,uz bych se ozvala a psala stiznost na kraj.

Máme to úplně stejně..obvykle beru věci jak jsou a snažím se o pohled z různých stran, ale tohle mě prostě fakt točí.

• Citovat
  • Upravit
2872
17.12.11 20:34
Eemii píše:
Taky nejsem hadaci typ,letos uz se skolkou pocitam,ale pokud by se stalo,ze by nas zas nevzala,uz bych se ozvala a psala stiznost na kraj.

Tak jestli dobře počítám tak bude nastupovat jako předškolák ?, 8o 8o No to budete mít co dohýánět a upúlně tě chápu s těma babama na mateřský co s prominutím zabírají místa ve školce pro děti maminek pracujících :cert: :cert: Ale neboj jako předškoláka jí vzít musí i kdybi nechtěla to už je poviný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin