Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ale to je přece na ředitelce koho vezme,proto tam jsou tam ty kritéria.
To je fakt hrůza..Já mám z toho nervy už teď…Ale taky bych zkusila více školek,třeba se zrovna na vás usměje štěstí..
Šla bych na ten zápis fakt všude..Moje kámoška měla štěstí..Všude jí řekli,že je plno,ale nakonec týden před školkou zavolala ředitelka,že se jim uvolnilo jedno místo,tak malého vzali..A to měl teprve 2,5 let.. ![]()
Mně bylo řečeno, že přednost mají ty děti, které jsou narozené do 31.8…některé maminky si tady dokonce platí školku už rok předem, aby pak měly jistotu, že jim dítě vezmou…nedávno jsem se setkala s jednou maminou, která se mě ptala, jestli už jsme byli na zápisu a já ji odpověděla, že ne, že zápis bude až v dubnu…řekla mi, že mi přeje teda hodně štěstí a že ona svému synovi platí školku už od 1roku… ![]()
Jinak každá mamina chce mít dítko ve školce, aby si zvyklo na ostatní děti, ale kdybych já měla ještě jedno a byla s ním doma, tak bych se určitě u zápisu nad takovou maminou slitovala a dala jí naše místo…bohužel takových milosrdných je málo…u nás jedna mamina nejde do prace, dalsi ditko nema, ale presto dává dceru do skolky, i když věděla, že je tam mamina, ktera potrebuje do prace a nema jinou moznost…holt si to jednou vydupaly a tak to je ![]()
Silwinka87 píše:
To je fakt hrůza..Já mám z toho nervy už teď…Ale taky bych zkusila více školek,třeba se zrovna na vás usměje štěstí..Šla bych na ten zápis fakt všude..Moje kámoška měla štěstí..Všude jí řekli,že je plno,ale nakonec týden před školkou zavolala ředitelka,že se jim uvolnilo jedno místo,tak malého vzali..A to měl teprve 2,5 let..
Snad se dostaneme do podobné situace..sice nemam praci, ale moc rada bych do ni sla…i pro maleho bude lepsi, kdyz pujde mezi deti, uz ted vidim, jak mu „lezu na nervy“
je hrozne spolecenskej
a neni to nahodou tak, ze se muze dat jen jedna prihlaska?
dajdulka25 píše:
Mně bylo řečeno, že přednost mají ty děti, které jsou narozené do 31.8…některé maminky si tady dokonce platí školku už rok předem, aby pak měly jistotu, že jim dítě vezmou…nedávno jsem se setkala s jednou maminou, která se mě ptala, jestli už jsme byli na zápisu a já ji odpověděla, že ne, že zápis bude až v dubnu…řekla mi, že mi přeje teda hodně štěstí a že ona svému synovi platí školku už od 1roku…
Jinak každá mamina chce mít dítko ve školce, aby si zvyklo na ostatní děti, ale kdybych já měla ještě jedno a byla s ním doma, tak bych se určitě u zápisu nad takovou maminou slitovala a dala jí naše místo…bohužel takových milosrdných je málo…u nás jedna mamina nejde do prace, dalsi ditko nema, ale presto dává dceru do skolky, i když věděla, že je tam mamina, ktera potrebuje do prace a nema jinou moznost…holt si to jednou vydupaly a tak to je
To je fakt,jak kdyby si to dítě nemohly nechat doma.. ![]()
To s tím placením školky dopředu se mi nějak nezdá ![]()
Abys začala platit školku,musí být dítě přijaté,ne?
Silwinka87 píše:dajdulka25 píše:To je fakt,jak kdyby si to dítě nemohly nechat doma..
Mně bylo řečeno, že přednost mají ty děti, které jsou narozené do 31.8…některé maminky si tady dokonce platí školku už rok předem, aby pak měly jistotu, že jim dítě vezmou…nedávno jsem se setkala s jednou maminou, která se mě ptala, jestli už jsme byli na zápisu a já ji odpověděla, že ne, že zápis bude až v dubnu…řekla mi, že mi přeje teda hodně štěstí a že ona svému synovi platí školku už od 1roku…
Jinak každá mamina chce mít dítko ve školce, aby si zvyklo na ostatní děti, ale kdybych já měla ještě jedno a byla s ním doma, tak bych se určitě u zápisu nad takovou maminou slitovala a dala jí naše místo…bohužel takových milosrdných je málo…u nás jedna mamina nejde do prace, dalsi ditko nema, ale presto dává dceru do skolky, i když věděla, že je tam mamina, ktera potrebuje do prace a nema jinou moznost…holt si to jednou vydupaly a tak to je
To s tím placením školky dopředu se mi nějak nezdá
Abys začala platit školku,musí být dítě přijaté,ne?
ano, chodi s nim uz na zapis prave na tom 1roku…kdyz jsem tuhle informaci pustila do sveta mezi se kamaradky maminy, tak samozrejme neporidily - nevim, jestli to jde ze znamosti nebo tak, kazdopadne ja takovou moznost nedostala.
samozřejmě je to i ředitelce, jedna mamina má říjnové dítě, nevzali ji ho a jedna zase listopadové a to nastoupilo dřívě než to říjnové…
velkou výhodou jsou v tomhle případě babičky, je vtipné, že obě dvě dělají vě školství, ale ani jedna není použitelná..
Noo tak to většinou je.. ![]()
Třeba se to trochu tím novým zákonem zlepší,ale moc tomu nevěřím..Protože je strašně málo školek a moc dětí..Spíš by bylo potřeba,aby pootvírali ty staré školky ,co před léty pozrušovali..Tím by udělali asi největší službu.. ![]()
Silwinka87 píše:
Noo tak to většinou je..
Třeba se to trochu tím novým zákonem zlepší,ale moc tomu nevěřím..Protože je strašně málo školek a moc dětí..Spíš by bylo potřeba,aby pootvírali ty staré školky ,co před léty pozrušovali..Tím by udělali asi největší službu..
myslim, že by tím ušetřili i na sociálních dávkách, pro které si maminy asi musejí chodit, když jsou doma s prckama…
nas by manzel zrejme uzivil, ale ja pracovat chci tak snad to nejak vyjde…budu se modlit ![]()
dajdulka25 píše:Silwinka87 píše:myslim, že by tím ušetřili i na sociálních dávkách, pro které si maminy asi musejí chodit, když jsou doma s prckama…
Noo tak to většinou je..
Třeba se to trochu tím novým zákonem zlepší,ale moc tomu nevěřím..Protože je strašně málo školek a moc dětí..Spíš by bylo potřeba,aby pootvírali ty staré školky ,co před léty pozrušovali..Tím by udělali asi největší službu..
nas by manzel zrejme uzivil, ale ja pracovat chci tak snad to nejak vyjde…budu se modlit
Ale máš pravdu..Ti co nedělají,ty stát podporuje,ale ty když chceš jít do práce,tak prostě nemůžeš,protože nemáš kam dát dítě..
Mladým a produktivním lidem náš stát hází klacky pod nohy.. ![]()
Je to fakt svinstvo..!! ![]()
Silwinka87 píše:dajdulka25 píše:Ale máš pravdu..Ti co nedělají,ty stát podporuje,ale ty když chceš jít do práce,tak prostě nemůžeš,protože nemáš kam dát dítě..Silwinka87 píše:myslim, že by tím ušetřili i na sociálních dávkách, pro které si maminy asi musejí chodit, když jsou doma s prckama…
Noo tak to většinou je..
nas by manzel zrejme uzivil, ale ja pracovat chci tak snad to nejak vyjde…budu se modlit
Mladým a produktivním lidem náš stát hází klacky pod nohy..
Je to fakt svinstvo..!!
pozor na slova, uz jsem se dnes v jedne diskuzi „projevila“ a pry se to nesmi.. ![]()
fakt jo?Aha,tak to jsem teda nevěděla..Ale myslím,že jsem zase tak nic strašného nenapsala.. ![]()
Silwinka87 píše:
fakt jo?Aha,tak to jsem teda nevěděla..Ale myslím,že jsem zase tak nic strašného nenapsala..
ja si myslim, ze jsi to napsala moc hezky
![]()
dajdulka25 píše:Silwinka87 píše:ja si myslim, ze jsi to napsala moc hezky
fakt jo?Aha,tak to jsem teda nevěděla..Ale myslím,že jsem zase tak nic strašného nenapsala..![]()
![]()
Bohužel to tak je..
Ale my s tím prd naděláme..Od toho tady máme zákonodárce.. ![]()
Holky to je strašný co tady čtu. A kdy mám jít k zápisu nebo resp. začít se ptát ve školce, když chci aby syn šel do školy v září 2013? a vezmou ho vůbec? je narozenej 2.9.
Silwinka87 píše:dajdulka25 píše:Bohužel to tak je..Silwinka87 píše:ja si myslim, ze jsi to napsala moc hezky
fakt jo?Aha,tak to jsem teda nevěděla..Ale myslím,že jsem zase tak nic strašného nenapsala..![]()
![]()
Ale my s tím prd naděláme..Od toho tady máme zákonodárce..
To ano, maly krucek k trvalemu bankrotu…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.