Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
jonatanka píše:
Holky to je strašný co tady čtu. A kdy mám jít k zápisu nebo resp. začít se ptát ve školce, když chci aby syn šel do školy v září 2013? a vezmou ho vůbec? je narozenej 2.9.
Pořád máš asi větší šanci než my 24.října…další dítko si asi naplánuju na červenec ![]()
Snad se tahle problematika začne bezy řešit.
dajdulka25 píše:Silwinka87 píše:To ano, maly krucek k trvalemu bankrotu…dajdulka25 píše:Bohužel to tak je..Silwinka87 píše:ja si myslim, ze jsi to napsala moc hezky
fakt jo?Aha,tak to jsem teda nevěděla..Ale myslím,že jsem zase tak nic strašného nenapsala..![]()
![]()
Ale my s tím prd naděláme..Od toho tady máme zákonodárce..
To máš pravdu.. ![]()
jonatanka píše:
Holky to je strašný co tady čtu. A kdy mám jít k zápisu nebo resp. začít se ptát ve školce, když chci aby syn šel do školy v září 2013? a vezmou ho vůbec? je narozenej 2.9.
To nevím,ale podle mě je to brzo..
Ale třeba budete mít štěstí,když teď upravily ten zákon..A hlavně,když budou volná místa..
A je narozený kterého roku?2010?
teda holky, je to v některých městech děs s těma školkama
u nás naštěstí problém nebyl vůbec, malou mi vzali v pohodě od září a 3r bude mít příští týden a to jsem doma ještě s mladším. co vím, tak brali u nás i ještě mladší děti…naštěstí výhoda že tu mám v okolí baráku asi 5 školek. taky jsem si myslela že mi malou nevezmou,ale k zápisu jsem šla s tím, že to zkusím a uvidím. a vyšlo to… zkusila bych na tvém místě obejít více školek ![]()
Zákon nijak výrazně nepomůže… provoz školek většinou platí obce a ty nemají peníze na to, aby nějak výrazně rozšiřovaly kapacity
a hlavně chápu, že se jim ani výrazně nechce, neb porodní boom pomalu končí a za pár let bude zas těch dětí méně, takže než vyřeší to aby nějaké nové prostory vyhověly normám, tak už nebudou potřeba.
Nejvíc by pomohlo zjednodušení předpisů pro provoz školek a větší finanční spoluúčast rodičů.
Michaela23 píše:
teda holky, je to v některých městech děs s těma školkamau nás naštěstí problém nebyl vůbec, malou mi vzali v pohodě od září a 3r bude mít příští týden a to jsem doma ještě s mladším. co vím, tak brali u nás i ještě mladší děti…naštěstí výhoda že tu mám v okolí baráku asi 5 školek. taky jsem si myslela že mi malou nevezmou,ale k zápisu jsem šla s tím, že to zkusím a uvidím. a vyšlo to… zkusila bych na tvém místě obejít více školek
Tak to máš fakt štěstí.. ![]()
Taky doufám,že to u nás dopadne dobře..Podle posledních informací u nás bylo hodně odkladů a teď mi měli jít všichni už do školy,takže snad místa budou,no..
Necháme se překvapit..
jonatanka píše:
zápis je většinou duben/květen a zapisuje se dítě k nástupu v následujícím školním roce,takže od září. Pokud chceš ať malý nastoupí od září 2013,tak ti stačí jít k zápisu v tom dubnu/květnu 2013. já mám kluka narozeného v květnu 2010,takže já na zápis musím už příští rok,aby mi ho od května 2013 už vzali..
Michaela23 píše:jonatanka píše:zápis je většinou duben/květen a zapisuje se dítě k nástupu v následujícím školním roce,takže od září. Pokud chceš ať malý nastoupí od září 2013,tak ti stačí jít k zápisu v tom dubnu/květnu 2013. já mám kluka narozeného v květnu 2010,takže já na zápis musím už příští rok,aby mi ho od května 2013 už vzali..
Jo jo..A ty jsi odkud?
j.a.n.i1 píše:
Zákon nijak výrazně nepomůže… provoz školek většinou platí obce a ty nemají peníze na to, aby nějak výrazně rozšiřovaly kapacitya hlavně chápu, že se jim ani výrazně nechce, neb porodní boom pomalu končí a za pár let bude zas těch dětí méně, takže než vyřeší to aby nějaké nové prostory vyhověly normám, tak už nebudou potřeba.
Nejvíc by pomohlo zjednodušení předpisů pro provoz školek a větší finanční spoluúčast rodičů.
To je pravda, i ředitelka mi to právě říkala, že by chtěli školku zvětšit, ale obec se k tomu neustále staví negativně. Ptala jsem se jí, jestli bych pro to mohla něco udělat, ale řekla mi, že ne…myslíte, že by mělo smysl napsat na OÚ?
Tak jestli to bude mít smysl to nevím, ale zkusila bych to… když nic jiného, tak tam budeš za tu, co se nebojí ozvat a mohlo by ti to zvýšit šance na přijetí ![]()
dajdulka25 píše:
a nebo za potížistku , která s tím má jediná problém
Nebo tak, ale dost často se snaží vyhovět i potížistům, aby od nich byl klid ![]()
tak budu muset byt asi dost velky potizista
zkusime, uvidime.
dajdulka25 píše:
tak budu muset byt asi dost velky potizistazkusime, uvidime.
Každopádně to zkus..Ale nejspíš to zamítnou s tím,že babyboom za pár let odezní..Tak na to reagovali u nás!Ale u nás se teda celkem snaží tu kapacitu ve školkách rozšiřovat..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.