Školka nebude?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1724
17.12.11 22:55
jonatanka píše:
Holky to je strašný co tady čtu. A kdy mám jít k zápisu nebo resp. začít se ptát ve školce, když chci aby syn šel do školy v září 2013? a vezmou ho vůbec? je narozenej 2.9.

Pořád máš asi větší šanci než my 24.října…další dítko si asi naplánuju na červenec :pankac:
Snad se tahle problematika začne bezy řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.12.11 22:55
dajdulka25 píše:
Silwinka87 píše:
dajdulka25 píše:
Silwinka87 píše:
fakt jo?Aha,tak to jsem teda nevěděla..Ale myslím,že jsem zase tak nic strašného nenapsala.. :pankac:
ja si myslim, ze jsi to napsala moc hezky :lol: :lol: :lol:
Bohužel to tak je.. :? Ale my s tím prd naděláme..Od toho tady máme zákonodárce.. :mrgreen:
To ano, maly krucek k trvalemu bankrotu…

To máš pravdu.. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
17.12.11 22:58
jonatanka píše:
Holky to je strašný co tady čtu. A kdy mám jít k zápisu nebo resp. začít se ptát ve školce, když chci aby syn šel do školy v září 2013? a vezmou ho vůbec? je narozenej 2.9.

To nevím,ale podle mě je to brzo..
Ale třeba budete mít štěstí,když teď upravily ten zákon..A hlavně,když budou volná místa..
A je narozený kterého roku?2010?

• Citovat
  • Upravit
3234
17.12.11 23:01

teda holky, je to v některých městech děs s těma školkama :roll: u nás naštěstí problém nebyl vůbec, malou mi vzali v pohodě od září a 3r bude mít příští týden a to jsem doma ještě s mladším. co vím, tak brali u nás i ještě mladší děti…naštěstí výhoda že tu mám v okolí baráku asi 5 školek. taky jsem si myslela že mi malou nevezmou,ale k zápisu jsem šla s tím, že to zkusím a uvidím. a vyšlo to… zkusila bych na tvém místě obejít více školek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
17.12.11 23:02

Zákon nijak výrazně nepomůže… provoz školek většinou platí obce a ty nemají peníze na to, aby nějak výrazně rozšiřovaly kapacity :-( a hlavně chápu, že se jim ani výrazně nechce, neb porodní boom pomalu končí a za pár let bude zas těch dětí méně, takže než vyřeší to aby nějaké nové prostory vyhověly normám, tak už nebudou potřeba.
Nejvíc by pomohlo zjednodušení předpisů pro provoz školek a větší finanční spoluúčast rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.12.11 23:03
Michaela23 píše:
teda holky, je to v některých městech děs s těma školkama :roll: u nás naštěstí problém nebyl vůbec, malou mi vzali v pohodě od září a 3r bude mít příští týden a to jsem doma ještě s mladším. co vím, tak brali u nás i ještě mladší děti…naštěstí výhoda že tu mám v okolí baráku asi 5 školek. taky jsem si myslela že mi malou nevezmou,ale k zápisu jsem šla s tím, že to zkusím a uvidím. a vyšlo to… zkusila bych na tvém místě obejít více školek :nevim:

Tak to máš fakt štěstí.. :palec:
Taky doufám,že to u nás dopadne dobře..Podle posledních informací u nás bylo hodně odkladů a teď mi měli jít všichni už do školy,takže snad místa budou,no..
Necháme se překvapit..

• Citovat
  • Upravit
3234
17.12.11 23:05
jonatanka píše:

zápis je většinou duben/květen a zapisuje se dítě k nástupu v následujícím školním roce,takže od září. Pokud chceš ať malý nastoupí od září 2013,tak ti stačí jít k zápisu v tom dubnu/květnu 2013. já mám kluka narozeného v květnu 2010,takže já na zápis musím už příští rok,aby mi ho od května 2013 už vzali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
17.12.11 23:51
Michaela23 píše:
jonatanka píše:
zápis je většinou duben/květen a zapisuje se dítě k nástupu v následujícím školním roce,takže od září. Pokud chceš ať malý nastoupí od září 2013,tak ti stačí jít k zápisu v tom dubnu/květnu 2013. já mám kluka narozeného v květnu 2010,takže já na zápis musím už příští rok,aby mi ho od května 2013 už vzali..

Jo jo..A ty jsi odkud?

• Citovat
  • Upravit
1724
18.12.11 12:03
j.a.n.i1 píše:
Zákon nijak výrazně nepomůže… provoz školek většinou platí obce a ty nemají peníze na to, aby nějak výrazně rozšiřovaly kapacity :-( a hlavně chápu, že se jim ani výrazně nechce, neb porodní boom pomalu končí a za pár let bude zas těch dětí méně, takže než vyřeší to aby nějaké nové prostory vyhověly normám, tak už nebudou potřeba.
Nejvíc by pomohlo zjednodušení předpisů pro provoz školek a větší finanční spoluúčast rodičů.

To je pravda, i ředitelka mi to právě říkala, že by chtěli školku zvětšit, ale obec se k tomu neustále staví negativně. Ptala jsem se jí, jestli bych pro to mohla něco udělat, ale řekla mi, že ne…myslíte, že by mělo smysl napsat na OÚ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
18.12.11 12:25

Tak jestli to bude mít smysl to nevím, ale zkusila bych to… když nic jiného, tak tam budeš za tu, co se nebojí ozvat a mohlo by ti to zvýšit šance na přijetí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.12.11 12:35

a nebo za potížistku , která s tím má jediná problém :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
18.12.11 12:51
dajdulka25 píše:
a nebo za potížistku , která s tím má jediná problém :lol:

Nebo tak, ale dost často se snaží vyhovět i potížistům, aby od nich byl klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.12.11 12:56

tak budu muset byt asi dost velky potizista :) zkusime, uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
18.12.11 19:59
dajdulka25 píše:
tak budu muset byt asi dost velky potizista :) zkusime, uvidime.

Každopádně to zkus..Ale nejspíš to zamítnou s tím,že babyboom za pár let odezní..Tak na to reagovali u nás!Ale u nás se teda celkem snaží tu kapacitu ve školkách rozšiřovat..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin