2leté dítě do školky? Nový zákon leden 2012

Silwinka87
17.12.11 19:12

2leté dítě do školky?Nový zákon leden 2012

Ahoj všechny mamky,tento týden jsem se doslechla v rádiu,že přijde v platnost nový zákon o přijímání dětí do školek,říkali něco v tom smyslu,že budou přijímat 2leté děti…Bohužel jsem to neslyšela celé..Jestli se tu najde nějaká maminka,která o tom něco ví,tak ať prosím písne..Děkuji moc :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21713
17.12.11 19:18

budou moct přijímat, pokud bude volná kapacita. vzhledem ke stavu v našich školkách to vidím jako hezké sci-fi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
17.12.11 19:21
nozu píše:
budou moct přijímat, pokud bude volná kapacita. vzhledem ke stavu v našich školkách to vidím jako hezké sci-fi ;-)
:lol: :lol: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.11 19:23
nozu píše:
budou moct přijímat, pokud bude volná kapacita. vzhledem ke stavu v našich školkách to vidím jako hezké sci-fi ;-)

Tak nějak jsem si to myslela.. :roll: To bude zase na nic..Už teďka je míst málo..Já bydlím v malém městě a tady pozrušovali tolik školek,které tu teď chybí..
A to kdyby to dítě přijali,tak by chodilo normálně a ne těch 5 dnů v měsíci?
Náš malý měl teď dva a v září by měl jít na pět dní v měsíci a od ledna pak už normálně… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
17.12.11 19:26

Nechápu proč se mi to tam dalo anonymně,když jsem tu možnost nadala.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7257
17.12.11 19:28

hmmmm, pěkný leč nesplnitelný sen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21713
17.12.11 19:29

co jsem vyčetla, tak by to mělo být tak, že od dvou let je neomezená školková docházka a můžeš jít pracovat a nepřijdeš o rodičovský příspěvek (pokud máš 3 nebo 4-letou variantu). ale moc jsem to nestudovala, protože mám dvouletou variantu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.12.11 19:29

Ten zákon je o tom, že pokud dáš dvouleté dítě do školky - denní docházka, tak nepřijdeš o rodičák. Bohužel o rozšíření kapacity školek to není, takže zákon úplně k prdu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
17.12.11 19:31

Ty jo a nebude to podmineno nejakou samostatností, jako nocnikovou, aby se najedlo - moje dite je v mnohem ohledu spis na jesle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
17.12.11 19:32

Já budu ráda, když dostanu holky od 3.5 roku!!! Ale výhoda je to určitě pro maminy, který seženou práci a nepřijdou o RP!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
17.12.11 19:33

Ale to není jen o státních školkách, maminkám zůstanou peníze a budou moct dát dítě třeba do soukromé školky, navíc následovat by měl od r. 2013 zákon, který rozšiřuje možnosti hlídání dětí (malé skupiny, sousedské hlídání, firemní školky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
17.12.11 19:36

tak zákon uplně k prdu není, protože jsou ještě jesle ( ano kapacita je taky malá, stajně jak ve školce ) ale ta možnost už né jen na 5dní ale už neomezene je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.12.11 19:36
Pudloslava píše:
Ty jo a nebude to podmineno nejakou samostatností, jako nocnikovou, aby se najedlo - moje dite je v mnohem ohledu spis na jesle.

si myslim, že 2leté dítě nebude muset být bezplínkové a aby se např krmilo samo. Si myslim že 80% dětí v tomhle věku to prostě nezvláda,ale třeba se pletu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.12.11 19:37
Pudloslava píše:
Ty jo a nebude to podmineno nejakou samostatností, jako nocnikovou, aby se najedlo - moje dite je v mnohem ohledu spis na jesle.

To si asi už každá školka stanoví sama, stejně jako přijmou zřejmě jen tříleťáka, který je odplínovaný a zvládne se alespoň částečně oblíct a víceméně najíst.

Jinak souhlas, tam, kde nejsou místa ani pro čtyřleté, je tohle naprosto naprd. Maximálně na nějakých vesnicích, kde vezmou všechny přihlášené a třeba jim ještě schází do počtu, tak to bude dobré, ale ve městech… I když na druhou stranu, kdybych měla soukromou školku, tam je větší pravděpodobnost přijetí a pořád bych dostávala RP, tak se tím soukromá školka alespoň zčásti zaplatí a bude pro mě výhodné jít do práce, protože nebudu vydělávat jen na soukromou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
17.12.11 19:39
motika píše:
Pudloslava píše:
si myslim, že 2leté dítě nebude muset být bezplínkové a aby se např krmilo samo. Si myslim že 80% dětí v tomhle věku to prostě nezvláda,ale třeba se pletu :nevim:

No to bude záležet na školce. Prostě ta možnost je a to je dobře. Já mám dítě v jeslích, tak by se mě to třeba týkalo, ale mám dvouletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin