Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro většinu soukromých školek není problém jaksi zatloukat, že k nim dítě chodí. Pídila jsem se asi po třech v okolí, co berou děti od roka a půl a problém s odebráním rodičáku by nebyl, ale to školné
![]()
Gina108 píše:
Pro většinu soukromých školek není problém jaksi zatloukat, že k nim dítě chodí. Pídila jsem se asi po třech v okolí, co berou děti od roka a půl a problém s odebráním rodičáku by nebyl, ale to školné![]()
![]()
No a t=d to alespoň bude legální a ne pod pohrůžkou vrácení RP.
mag píše:Gina108 píše:No a t=d to alespoň bude legální a ne pod pohrůžkou vrácení RP.
Pro většinu soukromých školek není problém jaksi zatloukat, že k nim dítě chodí. Pídila jsem se asi po třech v okolí, co berou děti od roka a půl a problém s odebráním rodičáku by nebyl, ale to školné![]()
![]()
Tak určité skupině tím vyšli vstříc a dalším lidem, kteří by se jinak báli, tak to aspoň rozšíří možnosti.
Tady berou školky dvouletáky už tet když jsou teda schopný a maji místo ![]()
Já myslím,že je to hlavně o tom,že dítě se může od 2 let dát do školky na neomezeně dní,aniž by se přišlo RD.
Já bych i malého dala,třeba i na těch 5 dní,ale dvouleťáka mi nevezmou,i když je bez pleny,a umí se jakž takž najíst, mají moc dětí.
Jsem tedy aspoň ráda,že ho můžu dát do školky už 1.9. 2012,a RD mi končí až 14.9.,bude mít tak čas si zvyknout,a bude tam moci být už od toho 1.9. bez omezení.
Příspěvek upraven 17.12.11 v 19:51
motika píše:Pudloslava píše:si myslim, že 2leté dítě nebude muset být bezplínkové a aby se např krmilo samo. Si myslim že 80% dětí v tomhle věku to prostě nezvláda,ale třeba se pletu
Ty jo a nebude to podmineno nejakou samostatností, jako nocnikovou, aby se najedlo - moje dite je v mnohem ohledu spis na jesle.
U mně si přesně tohle dali za podmínku pokud je v plenách neumí jíst a vysmrkat se nevezmou ho. ovšem jak to bude tet po tom novém roce nevim ale myslim že s tim že rodiče nepřijdou o rodičák bude hoooodně narváno a do školky se dvouleták jentak nedostane i když tohle bude zvládat. Si myslim já.
Petra1239 píše:motika píše:U mně si přesně tohle dali za podmínku pokud je v plenách neumí jíst a vysmrkat se nevezmou ho. ovšem jak to bude tet po tom novém roce nevim ale myslim že s tim že rodiče nepřijdou o rodičák bude hoooodně narváno a do školky se dvouleták jentak nedostane i když tohle bude zvládat. Si myslim já.Pudloslava píše:si myslim, že 2leté dítě nebude muset být bezplínkové a aby se např krmilo samo. Si myslim že 80% dětí v tomhle věku to prostě nezvláda,ale třeba se pletu
Ty jo a nebude to podmineno nejakou samostatností, jako nocnikovou, aby se najedlo - moje dite je v mnohem ohledu spis na jesle.
Právě si taky myslím,že žádná školka dvouletého nevezme,když nebude aspoň částečně samostatný..Minimálně ta plenka je podmínka,pochybuju,že budou učitelky ochotné ještě přebalovat.. ![]()
Jako nápad je to dobrý,ale jestli to půjde vůbec zrealizovat,to se uvidí časem..
Náš malý měl teďka 4.prosince dva a záchod ještě vůbec nezvládá,trochu se sám nají,ale je to hrůza…Jídlo je všude..Fakt si nedokážu představit,že by teď měl jít do školky
![]()
Mno, tak to jsem ráda, že to řešit nemusim. Protože toho mýho plínáče na nočník nedostanu ![]()
motika píše:
Mno, tak to jsem ráda, že to řešit nemusim. Protože toho mýho plínáče na nočník nedostanu
Tak to máme asi podobný problém
Ještě že mám mateřskou na tři roky..Na jaře to musíme začít řešit,ať mi ho od září vezmou do školky.. ![]()
Já si hlavně myslím, že většina dvouletých není na školku připravená sociálně..myslím si, že to spíš uškodí, než pomůže. Tříleté dítě už je v kolektivu většinou v pohodě a je mu mezi dětma dobře, ale ty dvouleté děti jen čekají, až maminka konečně přijde, osobně bych tak malé dítě do školky nedala.
Nepřihlášená Judycum píše:
Já si hlavně myslím, že většina dvouletých není na školku připravená sociálně..myslím si, že to spíš uškodí, než pomůže. Tříleté dítě už je v kolektivu většinou v pohodě a je mu mezi dětma dobře, ale ty dvouleté děti jen čekají, až maminka konečně přijde, osobně bych tak malé dítě do školky nedala.
Taky mám podobný pocit,vůbec si nedokážu představit,že bych teď dala malého na celý den do školky..
To bych asi nezvládla ani já..Po psychické stránce..
![]()
A taky si vůbec nedokážu představit,jak tam ty učitelky s těma dětma budou komunikovat..
Náš malý třeba mluví celkem hezky,ale malý od kámošky vůbec..Fakt si nedokážu představit,že by ho dala do školky.. ![]()
Nepřihlášená Judycum píše:
Tak to je otázka, syn začal chodit do školičky ve 2,5letech, je to soukromá a je to jen do 1 odpol. Nejdřív teda brečel, ale to se vyřešilo každodenní docházkou, předtím chodil jen 2× týdně a neměl šanci si zvyknout, když tam byla moc velká mezera. Celkově je ve vývoji cca tak půl roku pozadu, řečí, chápáním… A jakmile teda chodil každý den a jedna učitelka se mu tam hodně individuálně věnovala, tak najednou školka super, rozhodně tam nečeká, až přijede tatínek a vyzvedne ho, hodně ho to postrčilo vývojově dopředu.
Jenže tam je ta výhoda, že tam připadají 4-5dětí na jednu učitelku, takže skoro spíš jesle než školka, mají čas se jim fakt věnovat, řešit různé bolístky, nenálady, na což učitelka ve školce podle mě nebude mít čas.
Ale v klasických školkách se nic nezmění, na to není kapacita, je to prostě o rozvoji dalších forem hlídání, zvýšení konkurence, možnosti matek se postupně zapojit do pracovního procesu atd.
Jinak u nás v jeslích taky děti na maminky nečekají, tam je vždycky takový řev, když si jdu pro prcka ![]()
Gladys píše:Nepřihlášená Judycum píše:Tak to je otázka, syn začal chodit do školičky ve 2,5letech, je to soukromá a je to jen do 1 odpol. Nejdřív teda brečel, ale to se vyřešilo každodenní docházkou, předtím chodil jen 2× týdně a neměl šanci si zvyknout, když tam byla moc velká mezera. Celkově je ve vývoji cca tak půl roku pozadu, řečí, chápáním… A jakmile teda chodil každý den a jedna učitelka se mu tam hodně individuálně věnovala, tak najednou školka super, rozhodně tam nečeká, až přijede tatínek a vyzvedne ho, hodně ho to postrčilo vývojově dopředu.
Jenže tam je ta výhoda, že tam připadají 4-5dětí na jednu učitelku, takže skoro spíš jesle než školka, mají čas se jim fakt věnovat, řešit různé bolístky, nenálady, na což učitelka ve školce podle mě nebude mít čas.
Tak určitě je to individuální, některé dítě není zralé ani ve třech a půl, jiné už může být po druhých narozeninách v pohodě, ale většinově to tak je..taky je znát každý měsíc věku, je rozdíl, jestli je dítěti dva nebo dva a půl.
A určitě je to i tom, jaké jsou v té školce podmínky..protože takhle malé děti si většinou nehrají spolu, je potřeba, aby jich na jednu učitelku nebylo moc, jak píšeš..pak to funguje určitě líp. Ale když si představím jednu učitelku na 25 dětí, tak tam by byli ti dvouletí ztracení..
No právě,to bude podle mě ten největší problém,že v normální školce na takové věci nebudou mít učitelky čas..Prý může jedna učitelka mít až 25 dětí..Což je fakt šílené.. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.