Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bohužel mám zkušenost (ne svou), že i když zárodek odejde, tak stejně ženou na revizi ![]()
Ahoj, je mi líto, že tě to taky potkalo. No, mně se to zdá do středy dost daleko, a pokud ti dr. řekl, že kdyby něco, tak máš přijet, tak bych asi jela. Myslím, že i kdybys začala fest krvácet, dočistí tě. Já jsem v den revize začala hodně krvácet, už to odcházelo, ale revize mě neminula. Taky nechápu, že někdo objednává na revizi až po takové době
Mně dr. diagnostikoval ZT a v ten den jsem nastupovala do nemocncie.
Přeji ti, abys to měla co nejdříve za sebou, věř, že se ti potom uleví ![]()
to je mi líto, taky jsem to kdysi zažila, ale já krvácela až po revizi, ale zdá se mi to dlouho… já byla u mudry v pondělí a tam mi řekla že je to blbý a poslala mě do nemocnice o dva dny později s tím ať ráno radši nejím, že to vypadá že si mě tam hnedka nechají a tak se stalo, ráno v 7 jsem byla na vyšetření v nemocnici, tam potvrdili slova mé doktorky a už to frčelo, předoperační vyšetření a v poledne bylo po všem… ale já byla už v 9 týdnu. Jedině že by ještě čekali že se to nějak vyvine… těžko říct… tak se drž ![]()
ahoj holky, děkuju za rady, Dr. právě pořád ještě čeká pro jistotu, ale spíš se jen trápím, jinak od včerejška už jsem nešpinila, tak tam alespoň zavolám, abych něco nezanedbala, už aby to bylo za mnou…
Nikam bych nejezdila. Já jsem prošpinila průběžně celý první trimestr teď s prosperujícím těhotestvím, takže špinění fakt není důvod. Jela bych, kdybych měla bolesti a teplotu, protože by to mohlo značit počínající zánět dělohy. Zůstala bych doma, i kdybych začla krvácet, do síly silnější ms bych vyčkala, zda si tělo poradí samo.
Pozor, ve vzácných případech může začít krvácení velice silné a v tu chvíli neváhat a volat sanitku, ale to je fakt málokdy, většinou SP proběhne jako hodně bolestivá ms a tělo se vyčistí samo. Pak je potřeba sledovat, zda hcg klesá, kdyby neklesalo, tak je potřeba čištění, mě řekla dr, když jsem začla slabě krvácet v den očekávané ms (ale test pozitivní), že si mám 14dnů po krvácení udělat test a pokud bude negativní, tak to dál neřešit.
Přeju hodně sil, ať to zvládnete a nemusíš na revizi ![]()
Já bych taky nikam nikam nejela… toto jsem zažila opravdu 4× ve svém životě a mě to dokonce můj MUDr vždy takto doporučil. Prostě nechat odkrvácet a nechodit na revizi… jak píše Gladys buď si uděláš po pár dní od krvácení test a bude negativní nebo se objednáš na gyndu na UTZ a pokud je vše OK tak se můžeš snažit hned dál. Je možné, že by v děloze něco zůstalo a musela by se udělat revize ale prý se to moc nestává… u mě to fakt odešlo samo 4× a na revizi jsem nešla!!! Krvácení jsem ale měla vždy silnější než normální MS a daleko bolestivější… je tam víc sliznice.
Ahoj holky, prosím o radu, před více než měsícem jsem měla pozitivní těhotenský test, velkou radost bohužel vystřídal velký smutek, v děloze stále pouze prázdný gestační váček, na středu už mám termín na revizi, nicméně teď jsem začala trochu špinit a nejsem si jista co s tím, protože mě Dr. varoval, že kdyby něco, mám přijet (mimoděložní by to však být nemělo), mě však nic nebolí, špinění je slabé, jestli mám vyčkat, nebo jet na pohotovost, popravdě řečeno, byla bych ráda, kdyby se děloha vyčistila sama a já nemusela na zákrok a mohli bychom se snažit hned. Děkuju za rady. P.