Ztrapnila jsem se práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já na tvé odpovědi nic špatného nevidím.
asi máš za kolegy samé suchary když nechápou vtip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to jako kravina, ale totální. Horší je, že i po roce je naladění kolektivu v práci jaké je, zřejmě Tě vůbec nepřijali a pochybuju, že se tak stane. Asi bych se rozhlížela jinde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
Já bych to brala jako vtip. Máš divné kolegy.
Nebo tam má bandu šovinistů a jednu kolegyni, co má potřebuj lozit chlapům do pozadí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šéf položil ultrablbou otázku, ale asi se u toho tvářil dostatečně sebevědomě, aby se nad tím nikdo nepozastavil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, žes zareagovala celkem hezky. Na druhou stranu bych se asi snažila hledat jinou práci.
Otázka na manžela je už na hranici sexuálního obtěžování, ale jak říkám, zaregovalas slušně.
Ovšem reakce kolegyně je fakt taková, že být takový celý kolektiv, tak není důvod tam setrvávat, pokud s eobjeví něco jiného. Možná je to i vina toho manažera, takové otázky na schůzi před všemi mi připadají jako hra s kolektivem. A to většinou nevede ke slušné atmosféře k práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vůbec nechápu, že nadřízený dá takovou otázku. Asi bych odpověděla něco ve stylu: ovládat ne, on by se ani nenechal.
Co to je za slovo „ovládat“, správně by mělo být: vést, motivovat, zodpovídat za tým apod. Ale ovládat? To zní jak od psychopata. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si tak říkám, kam ta společnost spěje, když se už řeší i takovéto ptákoviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@řeřicha píše:
Já vůbec nechápu, že nadřízený dá takovou otázku.Asi bych odpověděla něco ve stylu: ovládat ne, on by se ani nenechal.
Co to je za slovo „ovládat“, správně by mělo být: vést, motivovat, zodpovídat za tým apod. Ale ovládat? To zní jak od psychopata.
Taky si myslim, ze to bylo nevhodne predevsim od toho sefa. Vzhledem k tomu, ze kolektiv je podivny, se lidi netvarili nadsene, ze vy si se sefem takto vtipkujete (= mate k sobe sympatie, coz se v takovem kolektivu nenosi, zejo). No a kolegyne si potrebovala prihrat polivcicku te znejistit, aby meli o cem drbat dal. Neresila bych to, z tvoji strany to zadny trapas nebo preslap nebyl, fakt. Ale v takovem kolektivu musi byt fakt radost pracovat.
Jestli muzes, podivej se po jine praci, at jsi vic v pohode. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: … strašně dlouhé povídání …
Na Tvé odpovědi šéfovi nebylo vůbec nic zvláštního. Neexistuje důvod aby ses cítila nepříjemně. Neztrapnila jsi se ani náhodou.
@Anonymní píše: … Na obědě mi jedna kolegyně řekla, že …
Na tuhle kolegyni si dávej pozor. Nemyslí to s Tebou dobře. Cokoli Ti poradí, ber s rezervou. Cokoli Ti řekne, nevěř. A pokud Tě pochválí, začni rychle přemýšlet v čem jsi udělala chybu.
Příspěvek upraven 19.10.22 v 14:08
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Na tuhle kolegyni si dávej pozor. Nemyslí to s Tebou dobře. Cokoli Ti poradí, ber s rezervou. Cokoli Ti řekne, nevěř.
Taky mi hned vyskocil v hlave majacek. Prevazne muzsky kolektiv, asi chce sama zabodovat, tak kolegyni umyslne srazi sebevedomi a dava ji brouka do hlavy.
- Citovat
- Upravit
Já jsem to jako vtip pochopila ihned, ale já jsem sama dost vtipálek. Nemám ráda lidi, kteří nerozumí legraci. Myslím si, že je dobře, že jsi takhle spontánně přistoupila na vtip, šéf si určitě nic špatného nemyslí a klidně bych i řekla, že jsi v jeho očích mohla stoupnout, že nejsi zadny suchar.
Pokud kolektiv pomlouvá a řeší ostatní, tak tebe teď řeší taky, to se vsadím
ale pomlouval tě i předtím, to jsem si jistá. Nic si z toho nedělej. Neudělala jsi nic špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to by se tvůj kolektiv z našich ranních porad totálně a zcela zhroutil ![]()
příklad ( po pracovních věcech, náplni dne, autech atd ) :
Kolega : A dnes mne vše bolí, zas jsem nespal, páč ta vedle mne nespala.
Jeho parťák : To je proto, že ZLO nikdy nespí ![]()
Třetí kolega : Ráno na pi-u, zas po mně cosi chtěla, já už to ani neposlouchám.. Šéf : To je nejlepší jen dělat, že posoucháš a kývat ![]()
Pátý kolega : To tak dělám pořád a už mi dali nabídku do Zoo na osla
Kolegyně : Já myslela, žes to právě dávno vzal!!
![]()
a to je každý den, prostě před prací pár minut legrace a ke strojům ![]()
Příspěvek upraven 19.10.22 v 14:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšu to sem spíše pro nějaké své uklidnění či fakt, že jsem se ztrapnila. Před rokem jsem nastoupila do nové práce, odstěhovala jsem se 500 km z města, kde jsem dříve bydlela. Postupně se tu seznamuji, bohužel v práci nemáme vůbec dobrý kolektiv, osobně se tam necítím vůbec dobře, ale stále tomu dávám čas. Nemám nikoho na koho bych se obrátila a spíše slyším samé pomluvy a narážky na druhé lidi. Dnes při společné poradě, kde byla celá naše pracovní skupina (cca 20 lidí), nám šéf dával nějaké otázky, potom se zeptal mě na dotaz, zda mám potřebu vést a ovládat lidi (mluvili jsme o pozici manažera), zamyslela jsem se a má odpověď byla ne, potom se zasmál a zeptal se mě na další otázku, jestli chci ovládat manžela. Na to jsem se zasmála a odpověděla s vtipem, že ano. Bylo zjevné, že si dělá srandu, začal vtipkovat o tom jak to má s manželkou stejné. Bohužel mám pocit, že to okolí vůbec nepochopilo. Mám kolem sebe spíše zastoupení mužů a ti se na mě pohrdavě podívali. Na obědě mi jedna kolegyně řekla, že to nebylo vtipné a nepůsobím teď vůbec dobře. Přitom šlo jen o vtip, chtěla jsem i uvolnit atmosféru, avšak se teď strašně ve své pracovní skupině stydím. Možná bych to potřebovala slyšet jak to vypadá z další strany, myslíte že jsem radši neměla odpovídat nebo odpovědět že bych manžela vést nechtěla? Děkuju.