Ztráta karty z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ztráta karty z práce
Ahoj holky, potřebuju asi uklidnit, proto tuto diskuzi oteviram. Ztratila jsem kartu která nám otevírá dveře v práci. Bohužel se mi to povedlo už podruhé. Poprvé se nic nestalo a nic jsem neplatila. Ale teď se bojím, že by mě mohli i vyhodit.
Jsem z toho hrozně na nervy protože tu práci opravdu potrebuji. Máte někdo zkušenost?
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My v práci kdybychom kartu ztratili tak nová 150 Kč. Proč by tě vyhazovali? Už se stalo v práci se přiznej a příště si dávej pozor.
- Citovat
- Upravit
Naopak, hlásit hned. Předpokládám, že se dá karta zablokovat aby nedošlo k zneužití - to by byl asi větší průšvih. Maximum, co se může stát, že zaplatíš něco za novou kartu a budou si o tobě myslet, že si pako… Víc bych nečekala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za uklidnění. Jsem fakt pako, jen jsem prostě rozhozená z kolegyně n recepci, která mi říkala, že je to průser a jak si to vůbec mohu dovolit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miguamy píše:
Ahoj holky, potřebuju asi uklidnit, proto tuto diskuzi oteviram. Ztratila jsem kartu která nám otevírá dveře v práci. Bohužel se mi to povedlo už podruhé. Poprvé se nic nestalo a nic jsem neplatila. Ale teď se bojím, že by mě mohli i vyhodit.Jsem z toho hrozně na nervy protože tu práci opravdu potrebuji. Máte někdo zkušenost?
Děkuji
Mám průchodku a její ztrátu musím hlásit hned. Spíš kdyby na ni někdo lezl do kolbenky, měla bych problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miguamy píše:
Ahoj holky, potřebuju asi uklidnit, proto tuto diskuzi oteviram. Ztratila jsem kartu která nám otevírá dveře v práci. Bohužel se mi to povedlo už podruhé. Poprvé se nic nestalo a nic jsem neplatila. Ale teď se bojím, že by mě mohli i vyhodit.Jsem z toho hrozně na nervy protože tu práci opravdu potrebuji. Máte někdo zkušenost?
Děkuji
U nas v praci je to taky tak, kdyz ztrazis kartu, platis 150,–Kc, ale vyhazov fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miguamy píše:
Moc děkuji za uklidnění. Jsem fakt pako, jen jsem prostě rozhozená z kolegyně n recepci, která mi říkala, že je to průser a jak si to vůbec mohu dovolit
Ta karta bude mit nejaky kod asi a ten by mel jit blouknout. Bud v klidu a na kolegyni se vykasli. hodne bych se divila, kdyby ona nikdy nic neztratila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V minulém zaměstnání jsem platila za novou 200 Kč. Starou jsem pak našla, když jsem po třech letech odcházela a 200 mi vrátili. Dávej si větší pozor, měj ji na nějaké šňůrce. A hlas to hlavně hned. Nevidím důvod, proč by Tě za to měli vyhodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miguamy píše:
Moc děkuji za uklidnění. Jsem fakt pako, jen jsem prostě rozhozená z kolegyně n recepci, která mi říkala, že je to průser a jak si to vůbec mohu dovolit
Pokud se tě chtějí zbavit, tak ti to připočtou k dobru. Jinak samotná karta stojí pár haléřů, problém je v tom, že se ztráta musí hlásit hned, aby se dala v systému zablokovat. Trošku smůla to bude tam, kde mají offline zámky a všechny se pak musí ručně obejít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miguamy hned hlásit, nechat blokovat.. je to blbost, nedělej z toho 3.svetovou.. a nauč se dávat bacha na věci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta karta má hodnotu kusu plastu, reálnou cenu tvoří ty přístupy, takže když ztrátu hned nahlášíš, přehrají ti je na jinou a ta stará tím bude nefunkční. Větší průšvih by byl, kdybys nehlásila a dostal se na ni do firmy někdo jiný. Oni ty přístupy vidí - ze které karty, kam a v kolik kdo prošel. Některé firmy mají pokutu za ztrátu, i proto, aby si lidi dávali pozor, obvykle kolem stovky, ale viděla jsem i 500 Kč.
To, jak firma přistupuje k zaměstnancům, kteří opakovaně ztrácejí věci, je věc jiná, ale taky bych to neviděla tak tragicky, potřetí bych ji ale neztrácela
Já si to pak nahrála na čip, co jsem nosila na klíčích, abych to furt někde nelovila, to ale asi každý neumožňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ze svých zkušeností, měli jsme i rekordmany, kterří ztráceli opakovaně třeba pět karet do roka a pracovali tam léta
Už teda nebyli ve zkušebce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk myslíte, že se ty vstupy nahrávají na kus plastu? Pochopitelně ne, je tam čip. A vyrobit kartu s čipem stojí těch cca 200 Kč. Kdysi, když jsem to ještě dělala, tak právě byly nejdražší ty karty v objednávce. Nahrát tam nějaký vstup a blokace, to byly otázky minuty. Pochopitelně firma, u které objednáváte vám dá jenom „holou“ kartu bez jakýchkoliv aktivovaných vstupů atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KimL píše:
@ugluk myslíte, že se ty vstupy nahrávají na kus plastu? Pochopitelně ne, je tam čip. A vyrobit kartu s čipem stojí těch cca 200 Kč. Kdysi, když jsem to ještě dělala, tak právě byly nejdražší ty karty v objednávce. Nahrát tam nějaký vstup a blokace, to byly otázky minuty. Pochopitelně firma, u které objednáváte vám dá jenom „holou“ kartu bez jakýchkoliv aktivovaných vstupů atd.
No nevim, naposledy jsem ty karty kupoval za necelé 2Kč/ks.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KimL taky jsem to dělávala, tak vím, kolik ty karty stály. Jasně, s kusem plastu jsem to trochu přehnala, pár halířů to nebylo, ale dle typu a dodavatele jsme to kupovali za 30-80 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit