Ztráta karty z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zumpa já měla s těmi levnými dost problémy, nějak si to nerozumělo s naším systémem, ale za 30 Kč jsme je kupovali naprosto běžně. Možná dvě stovky stojí, kdyby si chtěl člověk koupit jednu, což ale předpokládám, že nikdo nedělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk my před 10 lety brali za 50, ale později byly k těm 200 (jiná firma).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě jsme koupili za 30 a za ztrátu si zaměstnancům řekli těch 150, jednak započítaný ten čas na nahrání (a nešlo jen o tu minutku tomu věnovanou, ale sednout si k tomu, vyhledat to, vypsat doklad, rozpočten čas na objednání nových karet, řešení problémů se systémem, atd.) a druhak trošku motivační pokuta. Jinak hezky korelovalo, že ve firmách, kde lidi brali hodně a těch 150 pro ně byl pakatel, byla ztrátovost vyšší. A ve firmách, kde jim dali ještě sami navíc pětistovku přirážku, se neztrácely prakticky vůbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KimL záleželo na firmě, objednaném objemu, konkrétním typu… Ale fakt těch 80 bylo maximum, kdy byl nějaký centrální výpadek a nic jiného nebylo k sehnání. Jako nepochybuju, že se dá sehnat i něco za 200, ale fakt to nebyla standardní cena. Ale asi bude i vývoj v čase, já to dělala tak 3-8 let zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
@Zumpa já měla s těmi levnými dost problémy, nějak si to nerozumělo s naším systémem, ale za 30 Kč jsme je kupovali naprosto běžně. Možná dvě stovky stojí, kdyby si chtěl člověk koupit jednu, což ale předpokládám, že nikdo nedělá.
Je několik systémů… já to objednal přímo z Číny, protože nabídka od místní firmy byla tuším 50Kč/ks. Když po měsíci od objednání nedodali, tak jsem je poslal k šípku a zařídil si to jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa no asi jo, mně by to jako zaměstnanci velký firmy svázaný všemožnýma etickýma kodexama, pravidlama a systémem schvalování dodavatelů objednání přímo z Číny neprošlo
A zas s českým dodavatelem jsme měli vztahy nadstandardní, ti byli přeochotní, abych to měla včas a když se to (celkem pravidelně) někde zatoulalo při přepravě přes celou rozlehlou Prahu, pán tu krabičku popadnul a dovezl mi ji osobně autem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miguamy Ahoj, ztrátu čipové karty co nejdříve nahlásit, omluvit se a poprosit o vydání nové. Případně, pokud chceš jít ještě dál, tak nabídnout úhradu nákladů. Z vlastní firmy vím, že jedna jednočipová se dodavateli platí cca 300,–, dvoučipová (např. s vjezdem do garáží + vstupem do budovy) 500,–.
PS: Ztráta karty by fakt neměla rozhodovat o tom, jak zaměstnavatel celkově hodnotí zaměstnance.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne - fakt tě nevyhodí kvůli ztracené kartě - na to je příliš drahé a pracné hledání nového člověka.
Kolegyně na recepci je slepice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji, po dnešním dní píšu. Dala jsem to hned vědět a vzali to v pohodě a nemusím ani nic doplácet. Jen jsem zjistila, že kolegyně z recepce mě chce jen nervovat a není to takovy andilek jak se tváří
… Všem děkuji za zprávy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit