Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na klíče dát maximálně tel. Číslo. Adresa to je rovnou pozvánka pro zloděje.
Těch klíčů od vchodu má tolik lidí že jsou snad jen pro pocit aby tam nelezl úplně každý kdo jde okolo. jestli je tam 77 bytu a klíč za 50 Kč tak to bude drahé kdo ví kolik je tam obyvatel ![]()
Já bych to ani nehlasila, proste bych si pridelala nový a vyměnila akorat u bytu. Komu by k něčemu byl klíč od paneláku?
Vchod bych neřešil, ale ve svém bytě bych si vložku rozhodně vyměnil.
Ty máš na klíčích číslo bytu?
Radši vyměň vložku u svých dveří.
Děkuji za reakce. Na tom klíči od vchodových dveří paneláku je již od výrobce vyražené číslo shodne s číslem bytu. Takže ten, kdo si svazek klíčů „ponechal“, ví, od kterého bytu jsou. Takový blboun, že bych si na klíč od bytu dala adresu, nejsem, ale že je na klíči od vchodu vyražené číslo nájemníka, je taky volovina ![]()
@Kriss Tina klíč od paneláku mi může nechat přidělat jen předseda výboru právě, jsou bezpečnostní ![]()
U nás se měnil zámek u vchodových dveří několikrát. Vždy z důvodu toho, že se pokazil. A nikdy jsme nové klíče nedostali. Prostě se udělal stejný zámek.
Máte uzamykatelné chodby na patře? Ač je vchodový klíč pro všechny “stejný”, v domě otevře jen tvoje patro. Jsou to bezpečnostní klíče.
@KatieD v jednom klicnictvi je to bezpečnostní, v jiným ne (vlastní zkušenost
). Majitel domu, kde jsem kdysi bydlela, si taky myslel, ze měl bezpečnostní klíče od vchodových dveří…
![]()
@Anonymní píše:
Ahojte, nevíte prosím někdo, když jsem ztratila klíč od vchodových dveří panelového domu (77 bytu), zda se bude muset měnit zámek a já tím pádem kromě zámku budu muset hradit všechny klíče? Klíče jsem ztratila, když jsem odemykala jedny prosklené dveře oddelujici od sebe byty na patrech, nechala jsem jen těch dveřích pravdepodobne. Na klíči je číslo od bytu, takže nálezce je mohl vratit…Kontaktovala jsem správkyni a ta mi neodpovídá… Dekuji
Hele a neměla jsi na tom svazku klíčů i svoje křestní jméno?
@Anonymní píše:
Jak jsem už psala, číslo vyražené vyrobcem na klíči je shodné s číslem bytu u kazdeho člověka obývající byt. Klíče jsem si nepodepsala, jestli narážíš na tohle. Ale chápu, setkala jsem se s tím taky poprvé, že by společenství vlastníků jednotek takto „podepisovalo“ klíče a při případné ztrátě klíču v domě nálezce hned ví, komu patří…
@Anonymní píše:
Máte uzamykatelné chodby na patře? Ač je vchodový klíč pro všechny “stejný”, v domě otevře jen tvoje patro. Jsou to bezpečnostní klíče.
Ano, je to tak, zjistila jsem až včera. Ale už alespoň vím, že se zámky v paneláku měnit nemusí, tak aspoň o starost méně, mluvila jsem s místopředsedkyní výboru. Nechápu vsak, že je někdo našel a nevrátil… ![]()
@Anonymní píše:
Nebo bydlíme ve stejném domě?
Ahojte, nevíte prosím někdo, když jsem ztratila klíč od vchodových dveří panelového domu (77 bytu), zda se bude muset měnit zámek a já tím pádem kromě zámku budu muset hradit všechny klíče? Klíče jsem ztratila, když jsem odemykala jedny prosklené dveře oddelujici od sebe byty na patrech, nechala jsem jen těch dveřích pravdepodobne. Na klíči je číslo od bytu, takže nálezce je mohl vratit…
Kontaktovala jsem správkyni a ta mi neodpovídá… Dekuji