Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po norethisteronu jsem byla vždycky protivná, nervózní, unavená, bez chuti a prožitku. Sama uvádí že to do pár týdnů opadne. Tak vidíš. Já už ho raději nenasazuji a menstruaci nechám proběhnout. Nevadí mi. Je to lepší než brát hormony. I každá hormonalni antikoncepce mi to dělala
Ahoj holky,
potřebuju se s vámi poradit, jestli jste některá zažila něco podobného.
S přítelem jsme spolu skoro dva roky, máme krásný vztah a vždycky nám to skvěle fungovalo i po sexuální stránce. Jenže kvůli dovolené jsem musela brát Norethisteron a od té doby (už asi dva týdny po vysazení) vůbec necítím chuť na sex.
Dřív jsem s tím nikdy problém neměla, ale teď mě prostě nic nevzrušuje. Ani to, co dřív vždycky fungovalo. Přítel se snaží, chce mi pomoct, ale vím, že je to moje tělo a moje záležitost. A hrozně mě to štve a mrzí, protože se bojím, že by to mohlo do budoucna náš vztah ovlivnit.
Jsem z toho smutná, protože i když se snažím a chci být vzrušená jako dřív, prostě to nejde.
Četla jsem, že Norethisteron může rozhodit hormony a snížit libido, a že se to většinou do pár týdnů nebo měsíců srovná. Máte s tím některá osobní zkušenost?
Za jak dlouho se vám to upravilo? A pomohlo vám třeba něco konkrétního? bylinky, doplňky, cvičení nebo cokoliv jiného?
Díky moc za každou odpověď a podporu