Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak to se prostě stane. Mně napsali nový když jsem ztratila.
To se stene zajdi si pro nový prostě řekni co a jak
as ten neurol nevadí v lékarně by měla chtít vidět kartu poj jinak ho nevydat
Pokud to neztrácí nějak pravidelně, tak mu doktor napíše nový bez problémů.
Mě se stalo třeba s antiko, že se mi podařilo ztratit recept dvakrát za sebou, vždy po těch 3 měsících, a to už tedy gyndařka koukala podezřívavě, a říkala mi, že doufá, že nejsem tak blbá, abych ty recepty někomu dávala…
@Mar__tanka1983 píše:
Pokud to neztrácí nějak pravidelně, tak mu doktor napíše nový bez problémů.
Mě se stalo třeba s antiko, že se mi podařilo ztratit recept dvakrát za sebou, vždy po těch 3 měsících, a to už tedy gyndařka koukala podezřívavě, a říkala mi, že doufá, že nejsem tak blbá, abych ty recepty někomu dávala…
no tak to věřím ![]()
@ivodička píše:
Bez problémů…
mě jednou lékařka dělla zle, došly mi léky, protože jsema si 3 vytrousily nebo ctyři, ona mi řekla nepředepíšu, až za dva dny, a taky nepředepsala, já ale tyto léky potřebuju, musela, sjem to bohužel přetrpět
, ale tobě to snad napíše nový
@tumpach píše:
mě jednou lékařka dělla zle, došly mi léky, protože jsema si 3 vytrousily nebo ctyři, ona mi řekla nepředepíšu, až za dva dny, a taky nepředepsala, já ale tyto léky potřebuju, musela, sjem to bohužel přetrpět, ale tobě to snad napíše nový
tak to je pěkná krůta ![]()
@archienka1 píše:
tak to je pěkná krůta
jo no, chtěla jsem zabít, ted už na léky jsem ostražitá ![]()
Není to povinnost lékaře, těžko říct, jestli napíše, je hlídaný pojišťovnou, zda pacientovi nepředepisuje léky na dýl, než je potřeba. Zrovna v případě Neurolu (a ještě vícero balení) bych si novým receptem jistá nebyla- je návykový a často se zneužívá
. Nemusí manželovi věřit, že recept ztratil a nemá si to jak ověřit… může to napsat na „hradí nemocný“ a manžel to zaplatí komplet..
@Agrimonia presne tak, lekar lek predepise znovu, pac bez neho by treba pacient mnohdy nemohl vubec existovat, ale muze chtit, aby si lek sam uhradil..
Ahoj holky,
manžel ztratil můj recept s léky. V lékárně zjistil, že recept nemá. Buď ho někde vytrousil nebo byl recept odcizen, ale přikláněla bych se k tomu, že mu někde vypadl, dává si hodně věcí do kapes. Napíše mi lékař nový recept? Je v tom nějaký problém? Na receptu byl mimojiné i neurol (vice než jedno balení). Stalo se vám něco podobného? Je to dost nepříjemná situace.