Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
155/45 zase tak málo není, ale když jsem měla 170/49 a cvičila 7× týdne, tak jsem MS ztratila. Velice dlouho trvalo, než se vrátila, opravdu až když jsem dost přibrala na 60 kg
@jizvíková právě už se mi tohle jednou stalo, když mi váha klesla na 42 kg, menses jsem neměla rok, pak přibrala asi na 48 a zas to bylo ok.
@Anonymní píše:
@jizvíková právě už se mi tohle jednou stalo, když mi váha klesla na 42 kg, menses jsem neměla rok, pak přibrala asi na 48 a zas to bylo ok.
Když už jsi to jednou takhle měla, tak nechápu na co se ptáš. ![]()
@janickaIII to ano, ale teď mám 45 kg a ne 42. 45 kg je podle mě ideální váha na mou výšku, tak mi přijde zvláštní, že bych ztratila menses.
V první řadě si udělej test, přerušovaný styk není spolehlivá antikoncepce, taky jsem tak otehotnela. Kdyz bude negativní tak to bude nejspíš tou váhou.
Když ztratíš menstruaci, tak ti tělo dává jasný signál, že něco není v pořádku. Pokud nejsi těhotná.
Ženské pohlavní hormony se metabolizují v tukové tkáni. Potřebujeme nějaký tuk abychom menstruovaly. Není tuk, není menstruace.
Ahoj všem. Je mi 22 let. Už dva měsíce pravidelně jezdím na kole (pokud možno každý den) cca 15 km. Jsem veganka, takže jím jen zeleninu, ovoce, ovesné kaše, hořkou čokoládu, rýži, brambory, celozrnné knöckebroty, luštěniny a piju jen vodu. Včera jsem se po dlouhé době vážila a z 47 kg mám 45 kg na mou výšku 155 cm. Mám v plánu ještě 2 kila shodit. Uz skoro týden mi ale mešká menstruace a nevím, jestli to není kvůli tomu, že jsem zhubla
těhotenství na 99% vylučuji (i když nechráněný styk byl cca 4 dny po skončení menstruace minulý měsíc, bez ejakulace do mě). Měla jste některá po zhubnutí problémy s menstruací?