Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám zánět Bartholiniho žlázy, nasadila jsem si atb Duracef, která mi mudr předepsala na stafilokok aureus a streptokok agalactiae v nose. Řešila jste to také některá z vás takto? Lo třech dnech se zdá, že to ustupuje, už To neboli. Mažu ještě betadinem a koupu v dubové kůře.
To je ale báječný nápad, nasadit si nedobraná/zbylá antibiotika na sebediagnostikovaný zánět, ať žije podpora antibiotické rezistence
Proč nejdeš k doktorovi?
@Makola ta atb mám od doktorky do foroty, zřejmě čekala, že napoprvé nezaberou, tak jsem dostala doporučení, že když se to nezlepší tak mám 14 dní počkat a nasadit znovu.
@Madeline.s píše:
@Makola ta atb mám od doktorky do foroty, zřejmě čekala, že napoprvé nezaberou, tak jsem dostala doporučení, že když se to nezlepší tak mám 14 dní počkat a nasadit znovu.
Nechápu, že v dnešní době ještě někteří lékaři takto bezhlavě předepisují antibiotika.
Já jsem se s tím nesetkala a rozhodně to neschvaluji. Přímo k dotazu nevím, co dodat. Když už takový zánět, očekávala bych vhodnější léčbu lokální (mast?), než pororální. Možná tomu pomohl sám o sobě ten Betadine. Pro příště si sama neordinuj nějaké přebytky antibiotik, protože je to možná zbytečné a antibiotická rezistence ještě nadělá velkou paseku. ![]()