Zub moudrosti - bolest

Anonymní
30.7.23 13:54

Zub moudrosti -bolest

Ahoj,

Začala me momentálně par dni zlobit spodní osmička( bohužel není úplně prorezana).
Myslíte, ze me od toho zubu muže bolet v krku, ucho a vystrelovat bolest do ramene? ☺️děkuji za vaše zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
30.7.23 13:58
@Anonymní píše:
Ahoj,Začala me momentálně par dni zlobit spodní osmička( bohužel není úplně prorezana).
Myslíte, ze me od toho zubu muže bolet v krku, ucho a vystrelovat bolest do ramene? ☺️děkuji za vaše zkušenosti.

Myslím, že ano.. mně když rostla osmička, tak mě šíleně bolela hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 14:01

@korn123
Jo me bolí i hlava občas no. Ale spis me to furt střílí do rameme🤕

• Citovat
  • Upravit
11809
30.7.23 16:17

Ano určitě mě teď doktorka trhala osmičku a taky mi jde bolest do ucha a nemůžu pořádně otevřít pusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
30.7.23 16:19

Ano, může. Mě to vždycky chytne jednou, dvakrát do roka na pár dní a bolí mě i ucho pod čelist až do ramene. Ibalgin rapidcaps to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 16:47

@lucad77
No já jsem prave teď těhotná, takže mužů jen panadol a paralen a to mi moc nepomáhá 😀 😏kdyby me bolel jen zub aspoň, jenomže me to jde od krku úplně do ramene a cítím to jak polykám, jak kdybych měla něco v krku furt 🤯

• Citovat
  • Upravit
24635
30.7.23 16:50
@Anonymní píše:
@lucad77
No já jsem prave teď těhotná, takže mužů jen panadol a paralen a to mi moc nepomáhá 😀 😏kdyby me bolel jen zub aspoň, jenomže me to jde od krku úplně do ramene a cítím to jak polykám, jak kdybych měla něco v krku furt 🤯

Co Valetol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
30.7.23 20:06

Mě když rostla osmička v právo dole tak mě bolelo ucho, teď mi roste osmička dole vlevo a mám hmatnou malou uzlinu. A když mi rostly nahoře tak jsem měla afty jak blázen a bolest celého boku krku a střilelo mi to do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 20:24

@Eeelllaaa tak to mame stejný 🫠 😃jako me nejvíc teď trápí dole v pravo. Ona me nějak nebolela, ale teď jak jsem těhotná, tak problémy- vystreluje mi to do ramene, bolí me ucho a když polknu tak v krku na prave straně 🙄 💀zítra jedu k zubarce, ale ona stejně netrha tyhle osmičky, co jsou na vyrezani, hlavně jsem posera a nechce se mi to jít trhat teď 🥲

• Citovat
  • Upravit
2128
30.7.23 20:28
@Anonymní píše:
@lucad77

Ahoj,
měla jsem úplně to stejné a právě v těhotenství. Zubař mi řekl, že je to běžné, protože jsou dásně víc prokrvené a citlivější.

Přesně jak píšeš..

Osmička se mi klube nějaký ten rok, žije si tam bez obtíží, ale nebyla celá prořezaná.

Jeden den jsem začala cítit bolest krku a další den ráno mě v krku už bolelo jako prase, nemohla jsem poradně otevřít pusu, bolelo mě i ucho, tak jsem šla na ORL a k mému údivu osmička :?

Zanítilo se mi to místo, kde je zub ještě pod dásní, jestli to takhle bolí, už tam budeš mít zánět/hnis. Lékař ti to vyčistí, vzal mi kus přesahující dásně, ale neboj se, injekci normálně dostaneš, miminko to neohrozí. Bylo to za 10 minut hotové. No a pak ledovat a ten Panadol.

Určitě zítra vyraž k zubaři, mnohem horší bude, jestli se ti zánět rozjede a dostaneš teploty. Pak už to bude na antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 21:18

@TeeeT zítra jedu k zubari odpoledne, tak ji řeknu ať mi to vyčistí 😅 🤯je to hrozny… ze to musí bolet vše v tom tehu 🤣

• Citovat
  • Upravit
2128
30.7.23 21:28
@Anonymní píše:
@TeeeT zítra jedu k zubari odpoledne, tak ji řeknu ať mi to vyčistí 😅 🤯je to hrozny… ze to musí bolet vše v tom tehu 🤣

Je no.. Zubař mi teda řekl, že trhání jen v nejnutnějším / nejhorším případě, že uděláme vše proto abych to zvládla bez antibiotik a bez trhání (ja ještě ani nemám aktuální rentgen) takže by to bylo pěkně naprd. Ale naštěstí tohle bylo ve 3. měsíci a už jsem v 7. a ani o zubu nevím. Naopak se mi to krásně zatáhlo, ten kousek dasne co uřízl tam byl proste navíc, už se k zubu dostanu i lépe kartackem.

Jo a ještě jsem si vzpomnela, kromě ledování a Panadolu si kup určitě KAMISTAD BABY. I když je to pro děti, je to super chladivý, hrozně mi to po tom zákroku ulevilo :palec:

Jak jsem neměla antibiotika a mohla jen Panadol, tak se bolest docela táhla, tak mi pani v lékárně třetí den doporučila tohle a super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
31.7.23 05:32

@TeeeT me to prave začalo teď ve 3 měsíci 🤣zkusím si to koupit a hlavně jsem zvědavá co mi řekne dneska no🥹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.4.24 17:57

Ahojky.. už jsem zoufala jdu si pro podporu.. v pátek ráno mi trhali 8micku v pravo dole.. vytrhnutí úplně v pohodě, žádná bolest ale až to přišlo k sobě :( bolí.. bez prášku ani ránu. Dnes je úterý takže od pátku beru v kuse ibalgin aby se mi aspoň trochu ulevilo ten zabírá ale už i me je nepříjemný je jist takovou dobu :(.. vcera jsem volala zubaři šla jsem k němu dal mi do te rány hojivou vlozku a zitra jdu ji vyměnit a v pátek vyndat stehy.. jak dlouho bolela vás? Je to normální? Mám vydržet :( nemám to otekle zarudle. Jen to v tom pekne pícha :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí