Prohlídky u zubaře s dítětem - nedají se zvládat přesně 2x ročně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.3.26 21:07

Zubar 2x rocne s ditetem?

Dobry vecer, rada bych se zeptala rodicu malych deti jak casto chodite s detmi k zubari? Vim ze se ma chodit cca 1× za 6 mesicu tj.2 x rok. No jo jenze dam priklad. (udaje nejsou presne nepamatuji si to presne jo) : ale ja treba volala v listopadu o termin na leden no a volno pry az v dubnu…ted doufam, aby dite bylo zdrave jinak by se to zas protahlo. Vlastne na 4 letou jde pomalu ve 4,5 letech priklad…taak jak to mame stihnout a 2 kontroly za sebou brzo nejdou. A vynechavat by se nic asi nemelo ne? Poctive si nechavame zapisovat navstevy u zubare do toho zubniho prukazu. Nevim jak to mam resit a kdyz sem nekdy prepredposledne chtela dite objednat driv, tak mi bylo receno od nejake recepcni ze je cas, ze to staci 2 mesice predem, tak jsem poslechla no a nakonec termin az duben. Hrotim to moc? Mate presne razitka po tech6 mesicich cca? Prece v 5 letech prikld mi nedaji razitko ze byl na 4,5 lete priklad…ja nevim jak to resit. Dekuju za nazor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2923
4.3.26 21:10

Ne nedodrzujeme to přesně. Vždy když přijdeme od zubaře, tak si dám za 5 měsíců do kalendáře, že nas mám objednat. Jestli pak jdeme trena za 7 nijak neřeším. :nevim: a dětský prohlídky už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
4.3.26 21:18

Mám 4 děti od 5 do 11 let a všechny mají v zubním průkazu vynechanou 1 - 2 prohlídky (zapisují se tam do 10 let věku). Prostě nám to občas nevyšlo, buď jsme byly nemocné my, nebo zubařka. A když jsme šly např. v 5 letech a 2 měsících, zubařka to zapsala do kolonky pro 5 let. V 5 letech a 4 měsících už by to asi psala do kolonky 5,5 roku.

Děti mají narozeniny v únoru, v prosinci a 2× v srpnu a chodím vždy se všemi, takže to nemůže při jedné návštěvě vyjít všem okolo celého nebo půltého roku.

A vždy po prohlídce se rovnou objednáváme na další.

Příspěvek upraven 05.03.26 v 06:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3043
4.3.26 21:20

Nějak se mi sjednotily termíny u všech tří dětí a prostě je každý rok v srpnu objednám na konec září a pak zase v únoru na konec března. Dá se v tom vychytat systém. Svou prevenci tam sfouknu jednou za rok s dětmi a když mi má něco opravit, dojedu si extra. Já jsem ale na zuby pes, snažím se hodně, aby je měly děti zdravé, čisté, pravidelně kontrolované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
4.3.26 21:25

Ještě dodám, že jednou za rok mám s dětmi prevenci i já. Zubařku máme 110 km, tak jezdíme hromadně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
4.3.26 21:32

Zas tak moc to neřeším, přesně po 6 měsících razítka nemám. Spíš ale nechápu, proč tě na příště neobjednají rovnou při návštěvě.

Já úplně nesnáším, když si kvůli termínu musím volat, je to pro mě taková zbytečná mentální zátěž. Naopak miluju doktory, u kterých se v září můžu objednat na březen. :srdce: Nebo kde mají online objednávací systém. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.3.26 21:42

Zubař asi jednou za rok, ale dvakrát za rok dentální hygiena, tam se dá objednat online

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8870
4.3.26 21:52

Klasický zubař 2 x ročně. Nejčastěji tam chodí manžel s děckama. Dělá turnusy a má celé dny volno, takže si líp operuje časem. Všechny tři děti v jeden termín bral/bere. On to dělá tak, že si při návštěvě rovnou zamluví termín na další kontrolu. Takže tam jde rovnou s diářem a odchází, že mají další termín kontroly. Už je máme veliké. Takže mají krom klasika zubaře. Ještě chodí na ortodoncii pravidelně. Napřed je sledoval několik let, než řekl, že je vhodný čas na rovnátka. Mají rovnátka od srpna loni nasazená, tak se chodí pravidelně na kontrolu. Po 1,5-2 měsících. Taky si rovnou manžel domluví s diářem následující termín pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
4.3.26 22:00

Dcera chodí 2× za rok. Syn je tak často nemocný, že jsme rádi, když to stihneme jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
4.3.26 22:05

Chodíme celá rodina k jednomu zubaři. Na každé preventivce rovnou dostaneme termín na tu další za pul roku. Kdyz nekdo onemocní, jde samozrejme později, ale to vetsinou dostaneme termín brzy, takze to porad vychazi +- pul roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4950
4.3.26 22:16

Všechny tři děti chodí 2× ročně ale do průkazu doktorka ani nic nezapisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
4.3.26 22:17

Neřešim, chodíme jak dostaneme termín. S naší zubařkou je to obecně těžké, byla dlouho nemocná, zástup žádný, pak ordinovala jen 2 dny v týdnu, takže jsme šli asi až po 1,5 roce. Věčně se tam nedá dovolat, volám tam třeba měsíc. E-mail nemá, ordinační hodiny nedodržuje :nevim: jenže jiný zubař nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
4.3.26 22:26

Chodíme dvakrát ročně a nezapisujeme nic nikam, není to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.26 22:30

Nedáváme ani razítka, ale jinak nám vždy dají další termín a snažíme se 2× za rok kontrola plus případně řešíme problémy…dospělého objednají klidně až za rok, je to složité s těmi termíny…my už s dcerou řešíme větší problémy a než se dostane pod narkózu do soukromého, uběhlo taky několik měsíců a to jen na úvodní kontrolu, ještě ani ne na zákrok…vše je zapsané v online pojištění, takže si kontroly hlídám tam

Příspěvek upraven 04.03.26 v 22:31

• Citovat
  • Upravit
30675
4.3.26 22:31

Zubni prukaz s sebou ani nenosim :oops:. Chodime tak co 8-10 mesicu prave proto, ze u nasi zubarky jsou silene objednaci doby. Byli jsme v lednu hned prvni tyden a dalsi prevenci mame az prelom zari/rijen, driv nebylo volno. Chodime plus minus pravidelne a neresim :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.