Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já vloni za obyč plombu neplatila a za korunku asi 13 stovek, ale mám obyč plastovou, protože se mi zub zlomil hodně blbě a neví se jestli to nebude dělat neplechu, takže příští rok mi to bude rozdělávat a uvidí se jak to vypadá a podle toho se domluvíme buď na dražší korunce nebo jiném řešení.
Na přední zuby ale není obyčejný amalgám, ale bílá plomba a tu pojišťovna nehradí, ani korunku mám pocit, možná něco přispívá na ty nejlevnější kovové, ale tak tu si dopředu taky nedáš…
Korunku nemám žádnou, za bílou plombu platím asi co píšeš (podle množství materiálu).
a ještě jak se to řeší když si teda blombu zaplatím a ona mi za měsíc vypadne? asi budu muset začít šetřit ale bohužel ne na dovču ale na zuby ![]()
ne obyčejnou blombu myslím na zadní zuby ne na přední na předních potřebuju korunky ![]()
tak ja za bilou plombu platila cca litr podle toho jak byl kaz velkej no a jelikoz jsem to predtim flakaka tak velkej byl. nicmne mi opravila zuby za cca sest tisic mylsim kazy a plobmy a uz pet let mi to krasne drzi a nejsou skoro videt.
já mám bílou blombu ve předu a chtěla 500kc, mám i keramickou korunku a za tu jsem pred 4 mozná 5ti lety dávala 2500kc
jinak za obyc blombu jsem nikdy neplatila
Já se o to zajímala před časem (přešla jsem k jinýmu zubaři) a je to takto:
Co se týče tmavých amalgámů, existují 2 druhy:
1)tzv. klasický amalgám- stará klasika, kterou si doktor/sestra patlá sám v ordinaci. Měl by být plně hrazem pojišťovnou
2)tzv. dózovaný amalgám- ten si doktor nepatlá v ordinaci sám, ale dostane ho už v takových kapslích, má lepší složení i mnohem lepší vlastnosti (ptala jsem se nezávisle dalších zubařů) a je zubaři pro tyto vlastnosti hodně doporučován. Tenhle se ale hradí pacientem, u mého zubaře je to 400Kč za ks.
Známej zubař mi říkal, že si mám raději připlatit a dát si ten dózovanej amalgám, že by neváhal.
Pak je bílá výplň, ta má ale prej neblbější vlastnosti, několik zubařů mi říkalo, ať si ji (pokud to není někde dopředu) nedávám, že tak nevydrží a že je to spíš o estetice než o funkčnosti, častěji vypadává atd. U mého zubaře cena 800Kč za kus.
Pinkie píše:
Já se o to zajímala před časem (přešla jsem k jinýmu zubaři) a je to takto:Co se týče tmavých amalgámů, existují 2 druhy:
Pak je bílá výplň, ta má ale prej neblbější vlastnosti, několik zubařů mi říkalo, ať si ji (pokud to není někde dopředu) nedávám, že tak nevydrží a že je to spíš o estetice než o funkčnosti, častěji vypadává atd. U mého zubaře cena 800Kč za kus.
1)tzv. klasický amalgám- stará klasika, kterou si doktor/sestra patlá sám v ordinaci. Měl by být plně hrazem pojišťovnou
2)tzv. dózovaný amalgám- ten si doktor nepatlá v ordinaci sám, ale dostane ho už v takových kapslích, má lepší složení i mnohem lepší vlastnosti (ptala jsem se nezávisle dalších zubařů) a je zubaři pro tyto vlastnosti hodně doporučován. Tenhle se ale hradí pacientem, u mého zubaře je to 400Kč za ks.
Známej zubař mi říkal, že si mám raději připlatit a dát si ten dózovanej amalgám, že by neváhal.
a nevíš jak to je i směma korunkama?
janca21peta25 píše:Pinkie píše:a nevíš jak to je i směma korunkama?
Já se o to zajímala před časem (přešla jsem k jinýmu zubaři) a je to takto:Co se týče tmavých amalgámů, existují 2 druhy:
Pinkie píše:
Já mám obyč i bílých plomb plno, ty bílé nejstarší asi 10 let a ještě nikdy mi nevypadla. (ale nemusí být u každého…)
Můj zubař má teda pevný ceny za ty výplně jak jsem řekla (tedy že nezáleží, jestli máš kaz jen malou dírku nebo přes celej zub), vysloveně mi to tak říkal. S těma korunkama nevím, to jsem zatím neřešila.
Ahoj nevíte někdo jak je to u zubaře s hrazením výkonu když má zubař smlouvu s pojišťovnou, ám mít totiž asi 2 blomby a 3 korunky na předních zubech a pan zubař mi řekl že obyčejná blomba se pohybuje od 400-800 kč a korunka od 4000- 8000 za jednu. jsou to šílené pálky když jsem chodila k jiné zubařce tak jsme obyčejnou blombu neplatila a mamka obyčejné korunky na zuby taky neplatila. máte stím někdo skušenosti?