Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Doporučte prosím zubní pastu bez fluoru. Znám Paradontax a myslím, že je i Promise je bez.
Znáte ještě další?
To nevím, ale mám takovej dotaz. Moje kamarádka (7měsíc těhotenství) je nějaká ujetá na mytí zubů… Myje si zuby i 10× denně a nedá si říct, že 3× jí to stačí. Nemůže to nějak ohrozit její dítě nebo jí samotnou? ![]()
@Anonymka sisi Pokud pastu nepolyká, tak se jí nic nestane…kromě odřených dásní ![]()
@circus SUper
tohle jestlí jí řeknu bude ty zuby drhnout ještě víc, nevím co to do ní vjelo
nejspíš to bude tím, že její mamka když čekala jejího bráchu na ustní hygienu srala a vypadavaly jí zuby
…
@Anonymka sisi Tak jí řekni ať si čistí hlavně mezizubní prostory nití nebo mezizubním kartáčkem. To jí zabere tolik času, že už si bude čistit zuby dvakrát denně. Aspoň mě to zabere večer minimálně 10 minut, než všechno pečlivě projedu ![]()
@circus TO jo, ještě nedávno jsem bydlela s ní a to když se zavřela do koupelny noto byl děs.
„Co děláš?“
„Myju si zuby!“
o 10minut později
„CO furt děláš?“
„myju si zuby!“
po půl hodině vylezla z koupelny a říká „jestli potřebuješ tak dělej ještě potřebuju ustní vodu“
![]()
@Anonymka sisi Zase na druhou stranu ji chápu, má strach o zuby tak se snaží. Ale aby to nebylo psychického rázu, jako třeba když někdo má nutkání si pořád umývat ruce a když si je nemůže umýt tak je nervózní.
@circus To mám asi já s těma rukama, když vím že někaj jdu nebo jedu nosím sebou antibekteriální mýdlo u kterého není potřeba voda ![]()
Muzu se zeptat, proc shanite zubni pastu bez fluoru? Cetla jsem, ze fluor se muze hromadit v tele a zpusobovat rakovinu, z tohoto duvodu to samozrejme chapu, ale zajimalo by me, zda je potom zubni pasta vubec k necemu dobra? Myslela jsem, ze fluor je tam hlavne proto, aby se vytvarela sklovina a nedelaly se kazy… bez fluoru je potom pasta zbytecna, ne?
Mam ted prave rocni holcicku a s manzelem resime, jestli mame davat zubni pastu nebo cistit zuby jen vodou…
Mám periorální dermatitidu, která se mi vrací tak co dva/tři roky. Při ní se doporučuje používat pastu bez flóru.
Ahoj, já znám Curasept od Curaproxu. mají jenom v lékárnách. malinko fluoru tam je, ale fakt zanedbatelný množství. ten se používá spíš při chronickém zánětu dásní..