Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den všem, chtěla bych poprosit o radu ohledně mých zubů
Začala mi růst jedna z mých nezcela vyrostlých osmiček.. Doktorka nejdříve dávala dreny, pak mi uřízla dáseň a pořád to bolí jak čert, nemůžu si ani zívnout bez slz.. te´d vyhrožuje antibiotiky - teplotzy jsem ale neměla. Nevíte někdo nějaké bylinky nebo něco, co by pomohlo? nebo co pomáhá vám? Kojím a nechci se kojení kvůli takové „blbosti“ vzdát. Moc všem předem děkuju
Ahojky me kdyz zaboli osmicka, mam dve dole, tak mi mooc pomaha propolisova tinktura, maji ji v lekarne…Redi se to vodou, jen se to klokta, ale zda to muzou kojici matky nevim…
Me rostou osmicky stale…a i ta dira po te jedne co vyrostla a nasledne je vytrzena stale boli teda s prestavkama
pomaha propolis ci takova vodicka jmenuje se urgo..je teda primarne na afty ale pomaha i tady ![]()
Supr, vyzkouším
bojímse, aby se mi tam fakt neudelal zánět, mám tam díru jak do..
a pod tím zub ![]()
@MarieOVMUC taky jsem vzdy tam mela diru az do prd…A pod tim zub, ale propolis me vzdy zabral, znecitlivy dasen a uleva nejvetsi.
@Jaja87 píše:
@MarieOVMUC taky jsem vzdy tam mela diru az do prd…A pod tim zub, ale propolis me vzdy zabral, znecitlivy dasen a uleva nejvetsi.
suproš, moc děkuju a pokud si to s něčím nepletu, propolis je přírodní, tak to snad u kojení nevadí.
Z toho prirodniho je toho dost…jeste primo na zanety v dutine ustni je florsalmin..pripadne citrovital..propolis je taky prirodni…vyrabi ho vcely jako ucpavky der
..maci se do alkoholu
A na vyplachování je dobrý Corsodyl, doporučoval mi ho zubař - už mám 3 osmičky vytržené, dělají se kolem nich hodně záněty, proti bolestem Chamomilla vulgaris 15, jsou to sice homeopatika, ale mě opravdu pomohly
A můžou se při kojení
Corsodyl uz se pry nevyrabi..spokl ho paradontax…taky jsem pouzivala..ale posledne v lekarne uz me vybavili paradontaxem s tim ze je to stejny ![]()
No mě když začnou popovyrůstat osmičky, tak si od prcka půjčím gel na zuby (Mundisal) a promazávám stejně jako jemu
Propolisovou tinkturu mám taky doma, ale nějak mě nenapadlo ji použít…v jakém poměru se ředí?
@mikitaa píše:
Corsodyl uz se pry nevyrabi..spokl ho paradontax…taky jsem pouzivala..ale posledne v lekarne uz me vybavili paradontaxem s tim ze je to stejny
Vyrábí, ale už jen 0,1. 0,2 přestali vyrábět, je fakt, že byl teda chuťově přijatelnější než ta jednička, ta chutná hodně po hřebíčku… Ale sehnat se dá ![]()
@MarieOVMUC A pro případ, kdyby byla ATB jedinou možností, jsem si dělala zásoby MM do mrazáku a nechala si nasadit jen ty silnější na tři dny. Odstříkavala jsem teda pět dní, pro jistotu a zásoby naštěstí vystačily
A třeba ATB Duomox se můžou i při kojení ![]()
@kendra píše:
No mě když začnou popovyrůstat osmičky, tak si od prcka půjčím gel na zuby (Mundisal) a promazávám stejně jako jemuPropolisovou tinkturu mám taky doma, ale nějak mě nenapadlo ji použít…v jakém poměru se ředí?
neredim..mazu primo na urcene misto ![]()
@mikitaa píše:
Z toho prirodniho je toho dost…jeste primo na zanety v dutine ustni je florsalmin..pripadne citrovital..propolis je taky prirodni…vyrabi ho vcely jako ucpavky der..maci se do alkoholu
máme doma, ale nedoporučuje se při kojení, může zastavovat laktaci ![]()