Zubní sestřička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
191
11.8.24 15:38

Zubní sestřička

Ahoj holky, uz jsem se jednou ptala, ale tehdy nikdo nereagoval, tak to zkusim znovu: mam kurz zubní instrumentarka a potrebovala bych vedet, jestli by me s tim mohl nekdo zamestnat na Slovensku. Budu si tak ci tak zadat o nostrifikaci (uznani zahranicniho vzdelani). Ale zajimalo by me, jestli takto nekdo treba u nas studoval a pak tam nasel praci. Diky za odpovedi. V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.8.24 15:49

Spíš znám někoho, kdo pracuje tady a ještě studuje Mgr. na Slovensku dálkově. Jinak moc nevím.

• Citovat
  • Upravit
191
11.8.24 15:55

Prave oni tam musi mit minimalne SS. Proto se ptam. No uvidim, jak mi dopadne ta zadost o uznani vzdelani. Pak zlusim oslovit nejake zamestnavatele a uvidim…. Treba to klapne, treba ne. Ale diky za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16921
11.8.24 16:31
@Veronica Pika píše: Více

Ahoj,

moje mamka má klasickou zdravku u nás v ČR a pracovala v Bratislavě. Tam myslím nedokládala nějak velice nic. Ale studuje tam i vysokou a tam vím, že při uznání vzdělání měla problémy, ale vyřešily se a už nastupuje do druháku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
11.8.24 17:30

No ja tusim, ze mi to neprojde. Mam taky VS, ale pedagogickeho smeru. A oak tedy ten kurz- tady jsem pro zubni sestricku (instrumentarku) kvalifikovana. Ale na Slovensku chteji alespon SS zdravotnickeho zamereni.
No jsem zvedava, jestli to projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.24 19:53
@Veronica Pika píše: Více

Jako jen s kurzem by si tě nějaký zubař vzal do ordinace u nás? No nevím, pracovala jsem v zubní ordinaci a podmínkou byla zdravka a dokonce ještě byl problém, že jsem první rok zdravotnického asistenta a musela se za mě zaručit stará sestřička z vedlejší ordinace, která byla všeobecná sestra (ted to zase vrátili na praktickou sestru). :nevim: To už opravdu tak snížili podmínky? :think:

• Citovat
  • Upravit
191
11.8.24 21:07
@Anonymní píše: Více

Kdyz se v tom tak orientujes, tak to jiste budes vedet. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.8.24 03:44

Pokud máš kurz zubní instrumentářky a chceš pracovat na Slovensku, nostrifikace je správný krok. Po uznání kvalifikace bys měla mít možnost najít práci v oboru, ale doporučuji se zeptat přímo na Slovensku v konkrétních zubních ordinacích nebo zdravotnických zařízeních, zda uznávají zahraniční kvalifikace a zda potřebují další certifikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.8.24 10:34
@PetaVondrackova píše: Více

Presne tak postupuju. Volala jsem do jedne ordinace a pozvali si me i na pohovor. Takze jsem celkem optimista. Ale uvidime.
Beru to s chladnou hlavou, protoze mam vice kvalifikaci, takze muzu jit i mimo obor. Jen me zajimalo, jestli s tim nekdo nema primou zkusenost. Nechci svou praci shazovat, ale studovat to 4 roky mi prijde fakt dost mimo 😅. Opravdu jsem “instrjmentarka/asistent”. A zadne zdravotnicke ukony v klasicke ordinaci neprovadim. Takze mi dava smysl, ze to muzu delat s kurzem (ja teda mam vs zamerenou na vychovu ke zdravi a taky biologii a splnuju podminky pro zdravotnika)… coz by mi snad mohlo taky pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat