Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj! jsem ve 30tt a zacaly me trapit zuby…mate nekdo zkusenosti s lokalni anestezii u zubare v tehotenstvi? Mam strach aby to nejak neublizilo miminku…Dekuji za odpovedi!
Ahoj
bohatou (zkušenost). Neublíží, jen se nesmí píchat víc injekcí (když jsem se na to patala tak říkal že jedna naprosto v pohodě a k vytržení zubu to vždycky bohatě stačilo… ani tam nevyšplíchl celou). Zubař už bude vědět kolik ti má dát a v těhu je neškodá. Mě v druhém těhu trhali 2 zuby…
Chodim k zubari kazdy tyden a uz po druhe zakrok s umrtvenim a priste to asi nebude jinak, tak proto ty obavy…v kazdem pripade mas pravdu v tom, ze doktor by mel sam vedet co skodi a co ne. Diky ![]()
Lokální anestezie v 30tt nějak neohrožuje mimíska,protože je to pouze místní znecitlivění.
Dobrý den, panicky se bojím a mám strach ze zubaře a upřímně jsem déle než 3 roky u žádného nebyla. Nechala jsem to dojít, ale až tak daleko, že se teď stydím.. Na dolní části v právo mám skoro všechny zuby zlomené, zkažené a nahnilé a u jednoho zubů se mi pod zubem udělala tvrdá boule ve které je hnis a natekla mi pusa..Prosím o pomoc bojím se že jak moje zuby uvidí zubař že mě vyhodí..
Nevyhodí…nebyla jsem na tom o moc líp před třemi lety…ne že bych se zubaře bála ale můj zubař šel do důchodu a nemohla jsem žádného sehnat..přiznávám že jsem se na to trochu vykašlala a začala to řešit až ve chvíli kdy se mi zuby začaly rozpadat…2 těhotenství tomu taky moc neprospěly… Nakonec se mě ujala mamky zubařka a dala mi postupně zuby dohromady…o některé jsem přišla, čekají mě nemalé finanční investice protože mi chybí i dva zuby vepredu ale jinak snad mám na nějakou dobu klid.
A na kolik vás vyjdou ty přední zuby? Mě se totiž jeden ve předu zlomil.
@Janovapetra4 píše: Více
Nikdo vás nevyhodí, ale bude to drahý…
Nevyhodí, vůbec. Jestli natrefíš na zubaře vola, max bude mít průpovídky, ale za mě jsi naopak silná se sebrat a jít to v tomhle stadiu řešit. ![]()
@broskvová zmrzlina píše: Více
Ona už ale nemá na výběr dle popisu a fotek.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Mě kdysi odešla zubařka do důchodu a spoustu let jsem nikoho nemohla sehnat, podle toho mé zuby vypadaly. Nakonec jsem začala chodit do soukromé kliniky bez pojišťovny. Nikdo mi nenadává, chovají se ke mě slušně, takže jsem tam zůstala. Už mám zuby téměř v pořádku. Na poslední větší zákrok se budu objednávat teď po novém roce a budu mít klid. Je to ale drahé.
@Kipa22 přesně tak. Ja tedy byla daleko od takového stavu na pohled, ale reálně jsem měla kazů plnou pusu a některé hluboké. A nikdo mi nenadával, jen jsme udělali plán, co s tím vůči mým finančním možnostem a bylo. Trvalo to dlouho, ale teď se nemusím bát. Se stavem chrupu jako na fotce bych se asi bala vyloženě o život - otrava krve.
@Janovapetra4 nevyhodi, ale připrav si desetitisíce až stovky.
Cena před čtyřmi lety, jeden implantát - 38 tisíc. A to nepočitam cenu rovnátek, které předtím musel mít. Žádná hogo fogo klinika, stomachirurg na pojišťovnu.
Ale opravdu s tím něco dělej, ať se nemusíš bát otevřít pusu mezi lidmi.
@LiduNe píše: Více
Jo no, ale snažím se jí podpořit a dodat sil ![]()
@Lily-of-the-valley píše: Více
Také si myslím, že v takovém stavu, jako to má zakladatelka diskuze, to je nebezpečné. Já chodím na ošetření postupně. Vždy našetřím a jdu na ošetření. Nikdo mě k ničemu nenutí, nikdo mi nenadává, vždy se chovají slušně a vždy mi řeknou, co by bylo dobré ještě udělat. Zuby mě nebolí. Už potřebuji jen můstek na jeden zub a korunku na jiný zub. Udělá to najednou. Bude to tedy stát dost, ale zubařka řekla, že to ještě chvíli vydrží, tak šetřím.