Zuby předkus?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.25 16:44

zuby předkus?

Dobrý den, prosím Vás, nenajde se tady nějaký člověk nebo ortodontista, co tomu rozumí a dokázal by mi poradit ohledně mých zubů? Jsem šest let bez fixních rovnátek, nosila jsem je když mi bylo 14-13 let(měla jsem je hlavně kvůli předkusu)… po sundání rovnátek mi řekli, že sundavací rovnátka si mám dávat jen na noc a potom už přestat nosit, tak jsem je přestala nosit úplně, jen sem tam jsem je nasadila, abych věděla, jestli to sedí…Když jsem byla teď nedávno na kontrole(chodím každý rok), tak se mě ptali jestli je stále nosím, řekla jsem že ne, že mi řekli že už dávno nemusím.. ale paní zubařka se dívala, tak zvláštně jako by nikdy takového nic neřekla. jenže oboje rovnátka jsem dávno ztratila, tudíž vubec nic jsem nenosila, ale říkala mi, dávno, že je nosit nemusím to vím na 100%.každopádně paní doktorka říkala, že ty zuby mám krásne, ze to vsechno krásně sedí. Jenže mně přijde, že ten skus tam stále je, nevím, jestli jsem blbec já, nebo paní zubařka 8o.. když jsem jim nedávno ted volala, že si tedy ty otisky zubů nechám udělat, abych ty rovnátka měla alespoň na kontrolu těch zubu jestli to správně sedí, tak mi řekli, že to bude určitě vhodné, tak nevím co si o tom mám myslet, když mi tehdy říkali, že to není potřeba..a stat to bude 4000kč, ale nevim, jestli se mi to za to chce davat, když sundavací rovnátka nejsou na předkus a jen vlastně na tu kontrolu těch zubu aby se nerozjely… myslíte ze ten předkus tam je? Když koušu jídlo, dolní čelist má dost vzadu a predni ret dosti viditelny.. a důvodem proč jsem si zavolala ze chci nove sundavací rovnátka na tu noc je, že me ty zuby začínají bolet, tak se bojím aby se to nerozjelo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9021
18.2.25 19:58

Asi jsem blázen, nosila jsem v dětství rovnátka pouze sundávací, jsem ročník 80. Poctivě jsem je nosila max dva roky, pak jsem to nosila vždy týden před kontrolou. Vždy jsem si je jehlou sama zmenšila :mrgreen: aby to sedělo. Měla jsem předkus..
Začala jsem je nosit podle mě v 11 možná dvanácti a rozhodně jsem je už ve 14, když jsem šla na střední nenosila..zuby mám rovné, je mi 44 let. Nic se mi zpět nevrátilo. Ani když mi vyrostly moudráky a zabraly další místo, tak se nestalo nic zásadního.. horní pravý moudrák se stočil do strany, asi potřeboval místo..
Nevím kolik ti je, ale podle mě už se to potom nehýbe od určitého věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 18:11

Mám to podobně. Domnívám se, že by ti museli zvednou skus, aby mohli ty horní jedničky a dvojky stáhnout dozadu, aby netrčely. Zvýšit jakoby stoličky. Což už nepůjde, to se dá částečně v dospívání. Dlážky bych si nechala udělat, aby se zuby nerozcestovaly. S těmi stačí spát 2× do měsíce. Ony totiž zuby s věkem mají tendenci se tlačit dopředu nebo rozvírat. Ale zkus se poptat na jiné ortodoncii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.