Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jsem jen laik, ale nedávno vysvětlovala zubařka kolegyni, že bílá plomba částečně přebere předchozí barvu amalgánové výplně. Proto pak barva není bílá.
Ja mám vymenené tri amalgámové výplne za biele a absolútne nie je poznať kde je výplň, farba sedí so zubom.
Viděla jsem tady onehdy fotky, na kterých byly plomby jaké popisuješ. Jak když do zubu plácneš žvýkačku. Tehdy autorka psala, že to jsou nějaké plomby na pojišťovnu či co.
U na to, co vypadá jako žvýkačka, dostalo ditko jako dočasnou výplň, když byla v plánu další práce na tom zubu.
Základní otázka je, zda sis bílou pečlivou plombou zaplatila a nebo máš bílou plombou na pojišťovnu.
Mohla ti dát skloionomerní výplň, která se používá jako dočasné nebo šetrnější řešení, třeba pokud byl kaz blízko nervu. Časem může změnit barvu a není tak estetická jako kompozit. Pokud ti to vadí, můžeš se domluvit na výměně za bílou plombu.
@Kralovnal píše: Více
Děkuji všem, zubařka mi na výběr nedala, dělala to ten den, co jsem byla jen na RTG. Takže plánuji v blízké době někdy na nějakou kliniku, aby mi to udělali hezky. Celkově ona to moc hezky nedělá, nikdy nenabídla třeba takovou tu hezkou bílou - už půjde taky do důchodu no. Tak doufám, že brzy najdu i lepšího zubaře. Ještě jednou děkuji! ![]()
@Anonymní píše: Více
Tyhle výplně mají už více odstínů - modernější zubaři to už umí udělat tak, že ani nepoznáš, že máš zub opravený, krásně výplň splyne s pigmentem zubu. Sice jsou zubaři jako je tvoje řeknou málo, ale práce reálně nic moc a ještě tam jsi častěji než u lepších zubařů, kde si sice zaplatíš, ale za kvalitu
Dobrý večer,
dnes jsem byla u zubařky. Dělala po dlouhé době RTG a našla kaz na stoličce. Ovšem naposledy mi na stoličku dala amalgám, nyní tam mám něco, co vypadá jako žvýkačka a je to takové nevzhledné. Jelikož je to stolička, tak to nějak vidět není, ale v zrcadle, když se dívám, tak to vypadá divně. Bílé pečlivě udělané výplně jsou vždy takové hezké, ale co je toto? Našla jsem to maximálně u někoho na příspěvku tady na emiminu. To jsou nějaké nové plomby nebo co to je?