Zuby - nové výplně?

Anonymní
13.2.25 20:29

Zuby - nové výplně?

Dobrý večer,
dnes jsem byla u zubařky. Dělala po dlouhé době RTG a našla kaz na stoličce. Ovšem naposledy mi na stoličku dala amalgám, nyní tam mám něco, co vypadá jako žvýkačka a je to takové nevzhledné. Jelikož je to stolička, tak to nějak vidět není, ale v zrcadle, když se dívám, tak to vypadá divně. Bílé pečlivě udělané výplně jsou vždy takové hezké, ale co je toto? Našla jsem to maximálně u někoho na příspěvku tady na emiminu. To jsou nějaké nové plomby nebo co to je?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11768
13.2.25 20:54

Jsem jen laik, ale nedávno vysvětlovala zubařka kolegyni, že bílá plomba částečně přebere předchozí barvu amalgánové výplně. Proto pak barva není bílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silviiii
13.2.25 21:50

Ja mám vymenené tri amalgámové výplne za biele a absolútne nie je poznať kde je výplň, farba sedí so zubom.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
14.2.25 06:29

Viděla jsem tady onehdy fotky, na kterých byly plomby jaké popisuješ. Jak když do zubu plácneš žvýkačku. Tehdy autorka psala, že to jsou nějaké plomby na pojišťovnu či co.

• Citovat
  • Upravit
101682
14.2.25 06:43

U na to, co vypadá jako žvýkačka, dostalo ditko jako dočasnou výplň, když byla v plánu další práce na tom zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21601
14.2.25 06:55

Základní otázka je, zda sis bílou pečlivou plombou zaplatila a nebo máš bílou plombou na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
14.2.25 08:13

Mohla ti dát skloionomerní výplň, která se používá jako dočasné nebo šetrnější řešení, třeba pokud byl kaz blízko nervu. Časem může změnit barvu a není tak estetická jako kompozit. Pokud ti to vadí, můžeš se domluvit na výměně za bílou plombu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.25 09:45
@Kralovnal píše: Více

Děkuji všem, zubařka mi na výběr nedala, dělala to ten den, co jsem byla jen na RTG. Takže plánuji v blízké době někdy na nějakou kliniku, aby mi to udělali hezky. Celkově ona to moc hezky nedělá, nikdy nenabídla třeba takovou tu hezkou bílou - už půjde taky do důchodu no. Tak doufám, že brzy najdu i lepšího zubaře. Ještě jednou děkuji! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.25 15:59
@Anonymní píše: Více

Tyhle výplně mají už více odstínů - modernější zubaři to už umí udělat tak, že ani nepoznáš, že máš zub opravený, krásně výplň splyne s pigmentem zubu. Sice jsou zubaři jako je tvoje řeknou málo, ale práce reálně nic moc a ještě tam jsi častěji než u lepších zubařů, kde si sice zaplatíš, ale za kvalitu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.