Zůstat studentem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zůstat studentem?
Zdravím, byla jsem na vysoké škole asi měsíc a půl, rozhodla jsem se další rok přihlásit jinam. Do školy jsem proto nic neplnila a nechodila tam. Počítala jsem s tím, že mě po prvním semestru vyhodí, takže ještě chvíli si nechám statut studenta.
Po prvním semestru mě však nevyhodili, tak se chci zeptat zda s tímto nemá někdo zkušenosti. Mám teď práci, nebo spíše brigádu.
Je lepší zůstat studentem nebo mám zajít na studijní oddělení pro ukončení?
Díky za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lucie12344 píše:
Zdravím, byla jsem na vysoké škole asi měsíc a půl, rozhodla jsem se další rok přihlásit jinam. Do školy jsem proto nic neplnila a nechodila tam. Počítala jsem s tím, že mě po prvním semestru vyhodí, takže ještě chvíli si nechám statut studenta.
Po prvním semestru mě však nevyhodili, tak se chci zeptat zda s tímto nemá někdo zkušenosti. Mám teď práci, nebo spíše brigádu.Je lepší zůstat studentem nebo mám zajít na studijní oddělení pro ukončení?
Díky za odpovědi.
no pokud budeš v jiné škole prodlužovat, budeš platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ukončit ihned… tady tento přístup mrtvyho brouka jsem nikdy nepochopila, problémy se nevyřeší tím, že je budeme ignorovat. Nechci pokračovat ve studiu = ukončím studium. Spousta škol má nějakou povolenou dobu studia, nad její rámec pak už musíš platit. Leckde se to počítá i na dny, takže kazdej den, co na to kasles, si pak při příštím studiu zaplatíš… pokud bys tedy prodluzovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to chce propočítat. Jestli čerpáš nějaké slevy - třeba tramvajenka, jakmile nejsi student, musíš doplatit. To samé v běžném životě - slevy na nákupy, 10-30 %, taky zlevněná kultura a sport (fitko třeba), jízdné ve vlacích apod. Plus si musíš platit zdravotní, to je teď asi 3000/měsíčně (pokud bys nepracovala na zdanitelný příjem, jinak to jde normálně z platu). Když zůstaneš zapsaná, tak sice ukrojíš z toho bezplatného studia, ale bezplatné jsou 4 roky, takže se furt vejdeš, když nebudeš prodlužovat. Plus pak můžeš uplatnit daňovou slevu na studenta.
Na druhou stranu, pokud bys další studium protáhla, nebo tě zas nebavila ta další škola, tak dneska se platí podle oboru 20-60 tis za semestr, což nejsou úplně malé peníze. Takže obecně - jistější studium ukončit, pokud si nejsi stopro jistá, co dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bloklimiucet píše:
Tak to chce propočítat. Jestli čerpáš nějaké slevy - třeba tramvajenka, jakmile nejsi student, musíš doplatit. To samé v běžném životě - slevy na nákupy, 10-30 %, taky zlevněná kultura a sport (fitko třeba), jízdné ve vlacích apod.Plus si musíš platit zdravotní, to je teď asi 3000/měsíčně (pokud bys nepracovala na zdanitelný příjem, jinak to jde normálně z platu). Když zůstaneš zapsaná, tak sice ukrojíš z toho bezplatného studia, ale bezplatné jsou 4 roky, takže se furt vejdeš, když nebudeš prodlužovat. Plus pak můžeš uplatnit daňovou slevu na studenta.Na druhou stranu, pokud bys další studium protáhla, nebo tě zas nebavila ta další škola, tak dneska se platí podle oboru 20-60 tis za semestr, což nejsou úplně malé peníze. Takže obecně - jistější studium ukončit, pokud si nejsi stopro jistá, co dál.
zrovna tohle jí v podstatě zůstane. Prokazuješ se třeba ISIC kartou, případně studentským průkazem, co se používá na autobus. To ti nikdo nesebere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bloklimiucet však čtyři roky je málo, většina vysokých škol je na pět, šest let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
@bloklimiucet však čtyři roky je málo, většina vysokých škol je na pět, šest let.
bakalář je bezplatný na čtyři roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
bakalář je bezplatný na čtyři roky.
Však bakalář není ukončena VŠ, to je polovina studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Nerozumím, co řešíš. Jde o to, že zdarma má u bakaláře 3+1, u magistra potom 2+1. Takže ted si vyčerpává ten případný čtvrtý rok zdarma. Pokud ho bude potřebovat, už si ho zaplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka už mi to došlo, až jsem to odeslala, že se to dělí na roky na bakalaře a na magisterské.
A ještě je tam, myslím, důležitá hranice 26 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Bakalář je ukončený nejnižší stupeň VŠ studia, plácáš nesmysly.
- Citovat
- Upravit
@LiduNe píše:
Bakalář je ukončený nejnižší stupeň VŠ studia, plácáš nesmysly.
No však píšu to stejné, není to celá vš, je to jen první část. Po páté třídě základky taky máš absovovaný první stupeň a ne celou zš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
No však píšu to stejné, není to celá vš, je to jen první část. Po páté třídě základky taky máš absovovaný první stupeň a ne celou zš.
Tohle je úplná blbost, promiň… po páté třídě nemáš ukončené základní vzdělání, ale po bakalari máš ukončené VŠ vzdělání. U některých oboru ti i ten bakalář stačí, abys v daném oboru byla plně kvalifikovaná. Jinde si neskrtnes ani s magistrem a na nějakou odbornou pozici potřebuješ doktorát…to má každý obor jinak. Ale nemění to jic na tom, že i Bc má vysokoškolské vzdělání, řádně ukončené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je divný, že tě nevyhodili. Nebi to náhodou tak, že to trochu dobíhá a stejně tě vyhodí?
- Citovat
- Upravit