Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A on je nějaký postižený? Nebo proč to dělá?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Syn (4 roky) žužlal a kousal dřevotřísku, od šuplíku. Proto se chci zeptat jestli mu něco nehrozí? Mám strach aby nespolkl třísku nebo tak… Děkuji
Ahoj,
myslím, že se nemusíš bát.
Je to jen dítě a ne hlodavec.
Nevím, tedy v jakém stavu je váš nábytek, aby se mu podařilo sníst a dokonce i spolknout třísku. ![]()
Tak když máš pocit, že mu z toho něco hrozí, proč ho to necháš dělat? Jako zrovna dřevotříska je v podstatě smetí slepené lepidlem, takže olizovat lepidlo mi nepřipadá jako dobrý nápad, ale co už teď. Nic strasneho se nestane, jen bych to už neopakovala. ![]()
Taky bych se nebala. Syn měl období, kdy vcelku běžně okusoval stůl, jeden jsme kvůli tomu vyhodili, jak tam ukousal roh. A nikdy se mu nic nestalo. Zas takovou silu ty deti nemaji, trisku neukousnou. Spíš to postupne rozžužlají.
@prejeta_zaba píše:
Tak když máš pocit, že mu z toho něco hrozí, proč ho to necháš dělat? Jako zrovna dřevotříska je v podstatě smetí slepené lepidlem, takže olizovat lepidlo mi nepřipadá jako dobrý nápad, ale co už teď. Nic strasneho se nestane, jen bych to už neopakovala.
Třeba si hned nevšimla, že to klučík dělá. ![]()
Až když to zahlédla, začala mít obavy. Samozřejmě, že běžné ani zdravé to není.
Nam deti (dvojcata) okousaly sve detske postylky, ale to jim bylo o dost min. Ted jim je nact a zadne nasledky zuzlani na nich nepozoruju.
Dobře, děkuji všem za info. Stalo se to teďka jednorázově. Nevím co to synka z ničeho napadlo 😅 ☹️
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat. Syn (4 roky) žužlal a kousal dřevotřísku, od šuplíku. Proto se chci zeptat jestli mu něco nehrozí? Mám strach aby nespolkl třísku nebo tak… Děkuji