Zvedání

162
15.11.10 08:19

zvedání

Ahoj chtěla jsem se zeptat v kolika měsících jste mimča začaly zvedat aniž byste jim přidržovaly hlavičku.
Náš malý má 4 měsíce hlavičku drží krásně ale mám strach ho tak ještě brát.Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2234
15.11.10 08:25

ahoj, řekla bych, že je to uplně individuální…zkrátka od té doby,co malý hlavičku držel krásně sám, tak jsem mu jí,už nepřidržovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
15.11.10 08:27

ahoj

to je u každého dítěte individuální :nevim: ,nám zase holky v 6 měsíci už seděly bez přidržování a v 9 měsících se samy pustily do chůze bez držení. Jenže třeba nikdy nelezly po kolenou snad až skoro ve dvou letech. Třeba na chůzi byly ještě nedovivinuté podle tabulek, ale podle pediatričky holt živější robátka, je to dané taky dědičností. Takže neboj, zbytečně bych neexperimentovala, ale pokud hlavu udrží samo, nebála bych se. Každé dítě je jiné a vyvíjí se jinak rychle. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
15.11.10 08:32

tak já, i když hlavu držel, tak jsem ho zvedala přes bok, aby se mu neudělala pupeční kýla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
15.11.10 08:45

Pebo

a tvůj malej má pupeční kýlu? to je přece vada vrozená,pokud vím, tak zvedání hlavičky s tím nemá co do činění, ale s tím, že se vlastně otvor po pupečníku stoprpcentně nezatáhne :nevim: zvýraznit ji sice může křik a pláč, ale tohle by na to vliv nemělo mít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.11.10 08:49

No zvedala jsem spíš překulením (položit ruku na hrudníček, druhou rukou si mimino „nakulit“ na tu držící ruku a zvedat vlastně obličejem k zemi.
Když pak byla větší, tak jasně někdy i prostě tím uchopením v podpaží, ale když si představím, že by mě někdo takhle zvedal x-krát každý den, tak mě bolí svaly na krku a břiše už teď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
15.11.10 09:17

je většinou vrozená
třeba tady:
http://www.babyonline.cz/…ni-kyla.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162