Zvete čerty domů?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17310
4.12.10 17:15

Zvete čerty domů?

Ahoj holky :kytka:

zajímá mě váš názor na zvaní čertů domů?

Proč jste se tak nebo tak rozhodly a jak dítě reaguje?
Já pořád váhám,ale asi ho ani letos jěště nepozveme.Syn by přinejmenším dostal psotník a brečel by až do Štědrého dne :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21504
4.12.10 17:19

a co pozvat jenom anděla a mikuláše? my to takhle máme. včera měli mikuláše ve školce a tam byl i čert. ale domů jsem pozvala jen anděla a mikuláše. jde spíš o ty dárečky a atmosféru. čerta se klárka taky bojí, tak to nehrotím. jinak letos přijdou domů poprvé. ale klárka chodí už od jednoho roku do jesliček, takže je měla každý rok v jeslích nebo ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.10 17:26

Nozu-díky,Ady je měl ve školce prvně a měl z toho docela šok :roll: No zkusíme jít k nám na náměstí,tam se scházejí a uvidíme jak bude reagovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
4.12.10 17:37
nozu píše:
a co pozvat jenom anděla a mikuláše?

co mi děti chodí (či chodily) do školky, tak tam bývá takový úžasný Mikuláš jako živý :lol: a tedy moje děti tam vždycky mívaly větší vítr právě z něj, než z čertů. dokonce jeden rok jakmile to šlo, tak před Mikulášem vzaly roha a padly do rukou právě partě čertů… a s těmi se hned skamarádily. ale Mikuláš… ne, ne, toho fakt nemusí (a on není zlý, nepouští na děti děs nebo tak něco, fakt ne).

jinak já domů mikuláše nezvu, chodí za nimi do školy, do školky, chodíme se ven mezi ně projít… ale domů jsem si je nikdy nepozvala. beru to tak, že doma by se děti měly cítit bezpečně. si pamatuju, jak jsem jako dítě na mikuláše koukala zpod postele :cry: děti mají mikulášské balíčky vždycky večer na balkoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
4.12.10 17:38

Nepozvu nikdy.Dodnes si pamatuju,jak je pozvala mama k nam domu a jak jsem vyvadela,drzela se jeji nohy,mam to zive pred ocima..Pujdem na namseti,za rok nekam na mikulaskou.Ale muj nazor je takovy,ze doma by dite melo mit pocit bezpeci,osobne to nikdy neudelam.Taky asi zalezi na diteti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.10 17:40

Jé holky,díky.To jsem přesně potřebovala slyšet :palec:

Jěště počkám co napíšou další.
Já mám totiž taky trauma z dětství :twisted: Vidím to jako dneska jak mě rval do toho pytle :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
4.12.10 18:16

Nezveme. Moje děti mi na to připadají ještě malé, nehodlám je zbytečně děsit - ani mi to nepřipadá smysluplné. Mikuláš jim nechá za oknem dobrůtky, čert taky nějaký vzkaz a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
4.12.10 18:22

Máme každý rok - tedy přesněji - jsou u mých rodičů. Vždycky se sejdeme celá rodina (cca 10 dětí). Čerty dělají známí, takže se vždycky nějak domluvíme dle situace… Žádné z dětí šok nemělo a obvykle na ně domluva, od Mikuláše a čertů, na pár týdnů i měsíců zafungovala :wink:
Já jsem pro čerty. Myslím si, že to k Mikuláši patří…
Ale nesmí moc strašit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
4.12.10 18:24

Zveme každý rok. Děti se moc těší, připravují si básničky, ta starší trochu zpytuje svědomí … Chodí k nám super Mikuláš, super čert a anděl trochu mdlý, ale to neva:)
Když vloni nepřišli, Eliška byla hrozně zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
4.12.10 18:32

ano.na zitra jsou pozvani na 5 hodinu,maly povi basnicku dostane nadilku a hotovka..cert bude v pozadi a rozhodne ho nebude cpat do pytle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
4.12.10 18:32

No, my jsme na to fakt ještě malí, Kubík by se bál snad i toho anděla :lol: . Já nevím, ale dřív jak na třech letech to nezkusím…bohužel mám i kamarádku, která čerta pozvala a malá byla zpátky na plínkách…prostě šok :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.12.10 18:41

Tak myslím, že záleží na dítěti. My jsme včera byli na rozsvicování stromečku a dnes na jarmarku a to co tam běhalo, tak i mě málem nahnalo hrůzu :mrgreen:
K malému - skoro dva roky se hned hnali ke kočárku a hned ho tam strašili - blbl, a jeden ho i pohladila náš malý na to.. co to je a to bylo všechno.
I když se nebojí tak bych nezvala, zítra budem mít jenom MIkuláše a to jenom dát baliček a hotovo. asi potom žádné dusení dětí, jestli byly hodné, a prostě nějaké básničky a zbytečně je trápit, pokud se opravdu bojí.
Dnes jsem na příklad viděla tatínka na jarmarku, který vyloženě držel dcerku u koně a pořád ji k němu tahal, vzal ji na ruky a pořád aby si ho pohladila a holčička , tak 4 roky řvala jak ne lesy, že nechce a tatínek v klidu :nevim: Takže uvidím reakce a podle toho budu přizpůsobovat situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
4.12.10 18:54

Ahoj! Tak k nám chodí každý rok, dceři je 5 let a syn má dva roky (ten je někde v povzdálí v bezpečí tatínkovi, nebo dědečkovi náruče) :mrgreen: Já teda z dětství žádné trauma nemám. A moje dcera nikdy neměla žádný hysterický záchvat z čertů, prostě řekla básničku a když čerti odešli, tak měla radost co všechno dostala. My teda máme rozumné čertíky, když vidí že se dítko hodně bojí (např. hodně malé děti), tak se drží vzadu. No takže zítra je čekáme! :wink:

• Citovat
  • Upravit
3307
4.12.10 19:27

V loni jo letos ani náhodou.Malý se bál i mikuláše o čertovi ani nemluvím-a to stál venku,nebyl ani v chodbě.Nespal 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
4.12.10 19:29
Marka76 píše:
V loni jo letos ani náhodou.Malý se bál i mikuláše o čertovi ani nemluvím-a to stál venku,nebyl ani v chodbě.Nespal 14 dní.

A kolik bylo malému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect