Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Marka76 píše:
V loni jo letos ani náhodou.Malý se bál i mikuláše o čertovi ani nemluvím-a to stál venku,nebyl ani v chodbě.Nespal 14 dní.
A kolik bylo malému?
Ahojky, já jsem začala čerty zvát, když byly malýmu dva roky a reakce? Jukněte na fotku. ![]()
Dneska už z nich má trochu lufta, tak mám alespoň nějakou páku. Sice mu nehrozím, že by ho odnesli, to si myslím, že je stresující, ale můžu mu říct, že místo mlsek dostane uhlí.
myško-to je hezký,to je i milá čertice
No asi to nechám být a půjdem někam na náměstí a uvidíme příští rok ![]()
Uvidíš, jak bude malej reagovat, když je uvidí a pak se rozhodneš na příští rok. My je příští rok už brát nebudem Elenka bude maličká a Bobíno už bude mít 8 a nebudou ho čerti zajímat. ![]()
MyškaB. píše:
Uvidíš, jak bude malej reagovat, když je uvidí a pak se rozhodneš na příští rok. My je příští rok už brát nebudem Elenka bude maličká a Bobíno už bude mít 8 a nebudou ho čerti zajímat.
On právě ve školce plakal a je tak trošku „hysterka“
Do toho máme štěně labíka(pošuk) takže by bylo divadlo pro celej blok neli celý sídliště ![]()
Pro Vereniku:
V loni 3,letos 4 roky.V pátek nešel ani do školky na nadílku-nechtěl sám,bál se.Jestě si to pamatoval od loňska,tak jsem ho nechala doma.Dám mu malý balíček a řeknu že mu to nechal mikuláš za dveřmi.
verenika píše:MyškaB. píše:On právě ve školce plakal a je tak trošku „hysterka“
Uvidíš, jak bude malej reagovat, když je uvidí a pak se rozhodneš na příští rok. My je příští rok už brát nebudem Elenka bude maličká a Bobíno už bude mít 8 a nebudou ho čerti zajímat.![]()
Do toho máme štěně labíka(pošuk) takže by bylo divadlo pro celej blok neli celý sídliště
Tak jak jste ty čerty dneska zvládli?
Tak Mikuláš za námi.Já byla v práci.Takže vyrazil s babi a dědou na náměstí kde vyjel z vrat pekelný vůz
Prej málem naděla dědovi za krk
Pak když jsme jeli domů tak šli kolem čerti,dostal pomalu záchvat,že z auta nevystoupí a rval pořád pásy,že se bojí.
Jěště že jsme je nezvali domů ![]()
A jak u vás ostatních? ![]()
My domů nebereme, zvonili, tak jsem je odmítla. Doma má být klid a bezpečí. Stačí zajít na náměstí omrknout to, tam se dá pozorovat z dálky.
Balíčky nám Mikuláš nechal za oknem. ![]()
Strašit děti nebudu ničím, čerty, bubáky, větami typu „když to budeš dělat (ksichtíky), tak ti to zůstane“ (novinka ze školky
), prostě ničím.
my taky nezvali.byli jsme s prckem omrknout venku,potkali jsme zrovna mikuláše s čertem a mikuláš ho hladil po tvářičce a prcek mu slíbil,že bude hodnej
čert ho taky nestrašil..strašit ho snima nechci,mě samotnou strašili když sem byla malá a dodnes pamatuju jak sem 5.prosinec vždy s hrůzou probrečela a lezla sem pod postel či pod peřinu ![]()
U nás v pohodě. Taky jsem se, když byla starší dcera mrňavá, dušovala, že čerty domů zvát nebudeme … ale teď vidím, že by o to byly prostě ochuzený. Je to pro ně fajn zpestření, mají zážitek:)). Samozřejmě záleží na povaze dítěte, citlivkovi bych čerta domů nevodila … zato to moje dívčí komando čas od času potřebuje trochu podusit
![]()
U nás naprosto v pohodě. Samozřejmě se děti báli, Karinka (5 let) ale řekla krásnou básničku, popovídala si s Mikulášem a dostala balíček. Matýsek (2 roky) ještě moc nemluví, držela ho babička, taky dostal balíček. Pak jsme se s Mikulášem, andílkem a s čertama vyfotili a bylo to. Když jsme byly malý, taky k nám Mikuláš chodil a žádné trauma z toho nemáme
tak nevidím důvod proč by o tohle měli moje děti přijít. Jednou na to budou vzpomínat…
Ale jak už tu psala baghira, záleží na povaze dítěte… ![]()
Ahojky všem nenašla sem přímo diskuzi na téma Mikuláš, čert, anděl domů Praha.. manžel by letos chtěl pozvat nějaké hodnější Mikuláše, čerty a andílka domů nemáte někdo zkušenost s nějakou partičkou v Praze 5? Děkuju Lucka