Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji znát další názor. Mojí dceři je 3,5 roku. Zatím nebyla moc nemocná, párkrát měla rýmu, antibiotika zatím nezná.
Letos začala chodit do školky, chytla rýmu, a protože neuměla smrkat, tak ji museli píchnout ouško. Ale průběh byl lehký, žádné teploty či výtok z ouška, prostě jen rýma. Lékařka ORL to uzavřela tím, že má zvětšenou nosní mandli a hned nám vypsala žádanku do nemocnice, že prý se musí vyndat. Jinak žádné problémy nemá, nechrápe, dýchá nosem. Mě se samozřejmě do zákroku nechce, ještě ráda bych počkala, jestli se problémy budou opakovat, pak nám asi nic jiného nezbyde. Jaké s tím máte zkušenosti? Máme do toho jít?
Díky J.
Ahoj. Při rýmě je nosní mandle vždycky zvětšená a co já vím, tak doktoři nosní mandli vyšetřují právě mimo rýmu. Šla bych k jinému doktorovi.
Přesně to mám v úmyslu, určitě budu chtít znát názor dalšího odborníka. Díky J.
My máme problémy s nosní mandlí 2 let.
mám být upřímná furt vytržení jsme oddalovali dceři je 6 let.
a řeknu udělali jsme hloupost dýchá pusou a každý měsíc je nemocná jsme ve fázi musíme výlečit akutní zelenou rýmu kterou léčime vším možným 2 měsíce až bude bez rýmy pak vyšetření.
taky se nám do toho nechtělo, ale musíme chodí do školy a nechci aby se ji posmívali
posílám pěkný poučný deníček
https://www.google.com/url?…
Určitě ještě jiný odborník, pro jistotu.
Nosní mandle na rozdíl od krčních doroste.
Na mandli bych šla, máme totiž 2příklady v rodině, že to taky oddalovali, že to není nutné… následky:dýchání pusou, chrápání, trochu špatně mluví, to že se v noci až dusil a do dneška se bojí spát sám s ostatníma dětma-třeba na chatě(9let-on je nejstarší),když jsme venku u ohně(u chaty) a nikdo není vevnitř. ![]()