Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, synovi (7 let) se před 2 týdny objevila na krku pod ušním lalůčkem uzlina asi o velikosti malé pecky. Když si na to šáhl, tak ho to bolelo, teď už ho to ale nebolí. Byli jsme u doktorky, brala mu krev - ta je v pořádku, kromě toxoplazmozy, ta ještě není hotová. Dnes jsme byli na ORL, doktorka mu udělala stěr z pusy a příští týden jdeme na ultrazvuk. Neprošel jste si prosím někdo něčím podobným? Mám strach, co z toho bude…
@terka85
Ahoj Teri, prosla jsem si se synem necim podobnym, dokonce z vizualniho hlediska jeste daleko horsim. Synovi se zvetsila jedna uzlina pod uchem tak, ze to vypadalo jako priusnice. Letela jsem s nim do nemocnice, kde udelali vsechny testy, ultrazvuk atd. Nakonec se z toho vyklubal streptokok.Nase pediatricka rikala, ze vic zvetsene uzliny bude mit zrejme u nemoci casteji. Drzim palce, at je to nejaka podobna ‚banalita‘
.Anonym prosim zachovat-citlive udaje o synovi.
Ano prošla..syn má na každé straně pod uchem bouli..( jedna je velikostně jak golfový míček, druhá je menší ).
Byli jsme na krvi a sonu..zjistlili jen že to je zvětšená uzlina…chodíme na sono každý cca rok - 2 na kontrolu.
když je nemocný uzlina se zvětší, když je oka, je menší, ale viditelná okem když hlavou natočí..
bylo nám řečeno že uzlina se vytvořila jako reakce na očkování
Dcera (6) mi na každou virozu (rýma, kašel) reaguje zvětšenými uzlinami, takže už to moc neřeším. Naposledy jsme šly narychlo k zubařovi, kvůli bolesti zubů a dr. nahmátla uzliny, upozornila nás, že na ní asi něco „leze“ a je to tím způsobené a měla pravdu. Jen viroza. Kvůli zvětšeným uzlinám byla i na odběrech a vše ok.
Holky děkuji, ve středu uvidíme… Ještě se zeptám, když má krev v pořádku, tak myslíte, že to nemůže být nějaký lymfom nebo něco takového?
@terka85 píše:
Holky děkuji, ve středu uvidíme… Ještě se zeptám, když má krev v pořádku, tak myslíte, že to nemůže být nějaký lymfom nebo něco takového?
mě dr tvrdila že když je krev dobrá že by to mělo být oka.. že kdyby něco špatně, už by se to objevilo v krvi.. ![]()