Zvětšená uzlinka v prsu

Anonymní
29.3.24 08:21

Zvětšená uzlinka v prsu

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s podobným problémem

Je mi 20 let a nahmatala jsem si zvětšenou uzlinu na straně levého prsa kousek od podpaží
Velikostně bych řekla, že má tak 2-3cm
Není to vyloženě bulka, jsou na ni hmatatelné “hrbolky” jako na klasické uzlině. Při prohmatu lehce bolí
ALE je nahmatatelná jen v leže, když ležím lehce na boku
Zkoušela jsem ji nahmatat v sedě, s rukou podel těla i se zvednutou, ale necítím nic
K lékaři se dostanu min. ke konci příštího týdne

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.3.24 09:03

Je volně pohyblivá? Nepodráždila ses třeba u holení? Bolestivost vypovídá o reakci na nějaký podnět. Ale zaráží mě popis, že jsou na ní hrbolky. Vždyť uzliny jsou hladké :nevim:

Mám zkušenost s bulkou v prsu, 7 mm, taky spíše směrem k podpaží. Na utz klasifikováno jako lipom. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
201
29.3.24 11:49
@Anonymní píše: Více

Dá se s ní jakoby hýbat o pár mm (pak se vrátí zpět na místo, jestli se chápeme :D )
Každopádně možná jsem to nazvala špatně uzlinou :nevim:
Není to vyloženě hladký povrch, ale možná trošku klame okolní tuk
Spíš mě zaráží, že je dobře hmatatelná jen v leže na boku
okolí není zarudlé, nejde vidět ani žádný hrbolek nebo důlek, nic
Objednala jsem se k lékaři, tak budu doufat že to bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
29.3.24 11:57

@ann_01s ja mam takhle v prsu cystu nejakych 18mm…vim kde je, vytahnout sem si ji nenechala ale chodim kazdy rok, na sono prsu pro jistotu. Je hladka a taky se sni da hybat, takže tech moznosti co to muze byt je hodne…Mne se ta cysta udelala po nevydarenym kojeni…Jinak ono se spravne maji prsa vysetrovat v leze takze dobre, ze si na to prisla.

Kazdopadne drzim palce at vse dopadne ok, ale jsi mlada takze to hude urcite ok!☺️

• Citovat
  • Upravit
201
29.3.24 12:12

@NicolaR7
Moc děkuji za povzbuzení :srdce: trochu se mi ulevilo
Mám od lékaře podezření na endometriozu, takže mám starostí až až + tahle bulka :roll:
Každopádně se uklidňuji tím, že by to mohla být jen tuková bulka :D
akorát není hladká :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
29.3.24 12:16

@ann_01s taky zalezi v jaky fazy cyklus ses? Pokud mas pred menstruaci tak nejaky zdureni zlazek v prsu je normalni…☺️

• Citovat
  • Upravit
201
29.3.24 12:36

@NicolaR7
Mám 3-4 dny po menstruaci, resp. tenhle měsíc jsem to pořádně nedostala, jen lehké špinění
Beru gestagenní antikoncepci právě kvůli bolestem (podezření na tu endometriozu)
Takže je to všechno se vším
Snad pan doktor nenajde nějaký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NicolaR7
29.3.24 12:43

@ann_01s urcite jdi na vysetreni, idealne aby te gyndar poslal do mama centra na sono☺️ale v tvym veku verim ze to bude ok!

• Citovat
  • Upravit
Adamadam999
29.3.24 16:16

Vaše popisovaná situace, kdy je uzlina nahmatatelná pouze v určité poloze, může být spojena s polohováním a stavem svalů a tkání v dané oblasti. Nicméně, je stále důležité nechat si to prověřit lékařem, aby se vyloučily možné závažné příčiny.

Lékař bude schopen provést fyzické vyšetření a může doporučit další testy, včetně ultrazvukového vyšetření nebo biopsie, pokud je to považováno za nezbytné.

Pamatujte, že i když je to obvykle děsivé, když si všimnete nějaké změny ve svém těle, je důležité jednat a neotálet s návštěvou lékaře. Čím dříve se problém odhalí, tím lépe je možné ho léčit. Držím vám palce a přeji vám rychlé a klidné vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
201
16.4.24 16:30

UPDATE

Včera jsem podstoupila sonografii prsu,
podle paní doktorky by se mělo jednat o fibroadenom - do zprávy mi přesto napsala
BI-RADS 4a (2-9% riziko malignity) a pro jistotu jdu 22.4. na biopsii
Ujišťovala mě, že to nebolí, ale přesto…podstoupila jste již některá biopsii?
opravdu je to zcela bezbolestné? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
16.4.24 16:34
@ann_01s píše: Více

Je to opravdu bezbolestne. Sice ne úplně prijemne jako pohlazeni, ale neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí