Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Máte zkušenost s uzlinou u dětí. Naše 10. týdenní dcera má v třísle uzlinu cca 1,5×1,5 cm velkou dle sona. Na chirurgii řekli, že jde o zvětšenou lymfatickou uzlinu a já se teď trápím jestli to není příznak rakoviny lymfatických uzlin… Nezeptala jsem se. V tu chvíli mě to nenapadlo. Na kontrolu máme jít za 2 týdny. Do té doby snad umřu strachy. Poznali by to pouze z ultrazvuku? Jak se pozná rakovina lymfatických uzlin?
malá miminka na lymfomy netrpí. Daleko pravděpodbnější je nějaká infekce…Kdy půjdš s nálezem za pediatrem?
@pe-terka píše:
malá miminka na lymfomy netrpí. Daleko pravděpodbnější je nějaká infekce…Kdy půjdš s nálezem za pediatrem?
Pediatr dělal test z krve na zánět a vyšel negativně. Poslal nás na chirurgii, kde řekli, že je to lymfatická uzlina a na chirurgii další kontrola za 2 týdny
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti ohledně zvětšení uzlin u dětí. Náš syn má cca od 1,5 roku poměrně velkou sérii zduřelých uzlin (které jsou patrné pouhým okem) na jedné straně krku, má je i za ušima, nějakou i vzadu na hlavě. Teď je mu 3,5 roku. Doktorka mu brala před rokem krev, vyžádala jsem si i sono. Nic se nezjistilo, jen má prostě uzliny, které ovšem nemizí. Jsem z toho nervózní, nemyslím si, že je správné, zdravé, normální… mít takto zduřelé uzliny několik let bez zjevné příčiny v tomto věku. Syn nikdy nebyl nemocný víc než s rýmou a kašlem a teplotu měl asi dvakrát. Doktorka tvrdí, že někdo na to trpí víc, někdo méně. V tom má sice pravdu, každý jsme jiný, ale to mě neodvádí od myšlenky, že to prostě není v pořádku. Máte s tím někdo zkušenost? Lze udělat něco pro to aby zmizely? Zjistit nějakou příčinu? Díky
Dobrý den. Můžu se zeptat jak to dopadlo? Byla jste s dcerou na nějakým vyšetření? Řeším se synem podobné, zhruba 2-3 roky bouličky po celém krku, tříslech i na sonu břicha. Paní doktorka jen pohmatem kontrolovala. Teď se přidali další, malýmu je 5. Tak řekla že zkusíme orl, kde přišli na zarudlou mandli jinak nic.. Nevím, zda bude něco následovat nebo to bylo vše. Uklidňuju se, ale samozřejmě strach o něj mam velikej. Třeba mi s odstupem času poradíte, jak se postupuje apod. Děkuju mockrát.
@Anonymní píše:
Ahoj, jak rika predchozi prispevek, muze to byt cokoliv, i obycejny zanet v tele.
Ale nepodcenovala bych to, ja mela hodne zvetsenych uzlin a byl z toho lymfom, zhoubny nador lymfaticky uzlin, obvykle dobre lecitelny. Cim driv se clovek zacne lecit, tim lepe. Mela jsem uzliny na krku, v podpazdi, v trislech. A pak i v brichu - viz sono bricha.
Ale dopredu bych nepanikarila,nechala udelat vsechny vysetreni - krev, sono, rentgen, nekdy davaji i CT. Jak rikam, muze to byt cokoliv.
Mohu se zeptat zda jste měla hodginův, nebo non-hodginův lymfom? non-hodkin se prý léčí hůř?
Dobrý den. Jsem hodně vystrašená. Při koupání a mytí v podpaží jsem nahmatala velkou bouli velikosti celé dlaně ( jako když uděláte misku ) Nebolí. Když mám upaženo tak skoro nejde nahmatat, jen když mám ruku nahoře tak vyleze. Nevíte někdo co to může být? Zítra jdu na odběry 😥 ![]()
@Jani499 Dobrý den, můžu se zeptat, co Vám doktor řekl? Něco podobného řeším u dcery, jen boule není tak velká..
Ano již jsem byla z doktora a je to naštěstí jen lipom. Budu zvažovat jestli ho tam nechali nebo ho nechám vyříznout.
Tukače máme v rodině.