Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Blíží se čas vánoc, tak jedna tematická otázka… Letos bude na mě, abych se „postarala“ o živého kapra na vánoce. Synek ho prostě chce do vany
Ale bohužel, pak přijde čas, kdy to bude muset milý kapřík „odskákat“
Naštěstí nad tímto skutkem netrpím nějakou lítostí, ale bude to pro mě poprvé… A tak mě zajímá, jestli máte v tomto už nějaké zkušenosti, případně nějaké veselé historky na odlehčení situace ![]()
Což zabít, to bych možná i zvládla. Ale co pak kuchání, porcování, stažení z kůže?? Na to si troufáš?… Co koupit živého kapra, kterého pak dojít někam pustit, nebo odnést babičce a koupit si rovnou naporcovaného.
Ryby máme doma v akváriu, takže živého kapra děti naštěstí nevyžadují. Pokud máme mít kapra ke štědrovečerní večeři, tak mi musí domů dorazit už klepnutý. Živého bychom s dětmi slavnostně vypustili do přehrady. ![]()
@LiškaEliška jasně, zvládnu.. jsem z rybářské rodiny, ani nemrknu.. spíš je mi líto těch chudáků pomlácených v kádích, kde není ani 15 cm vody, chce se mi zvracet..
Nezvládla, kupujeme filety. Došla bych se jen podívat na kapříka v kádích, oni ti vypuštění kapři zpět do přírody už pak po celé té naší proceduře moc dlouho nežijí ![]()
@Elishka1 píše:
Nezvládla, kupujeme filety. Došla bych se jen podívat na kapříka v kádích, oni ti vypuštění kapři zpět do přírody už pak po celé té naší proceduře moc dlouho nežijí
pustit kapra zpět je kravina, vždycky chcípne.
Nezvladla byh to, ja sotva, nerada zabiju mouchu, kdyz moc prudi ![]()
Nikdy jsem to sama nedělala, ale viděla jsem a myslím, že bych to zvládla. Větší makačka už by bylo stahování z kůže. K tomu si vezmi na pomoc někoho silnějšího, ať tě občas vystřídá. Rozhodně bych kapra nevypouštěla do přírody! Tím bych mu jen prodloužila trápení, než umře. A do vany bych ho taky nedávala ze stejného důvodu.
Nezvládnu, mám problém zabít cokoliv živé (nerada zabíjím i mouchy, komáry). Takže kapra bych určitě zabít nedokázala. Dostáváme každý rok čerstvého, ale zabitého a vykuchaného. Kdybych ho měla zabít já, radši bych si ho odpustila.
Zabít si nejsem jistá to radši nechám někomu jiném, ale s ostatním problém nemám
@martina.se
Je to sice ještě daleko, ale štěstí přeje připraveným ???? Jak ho co nejcitlivěji popravit?
@LiškaEliška píše:
@martina.se
Je to sice ještě daleko, ale štěstí přeje připraveným ???? Jak ho co nejcitlivěji popravit?
rychle a rázně.. prostě klepnout a trefit se ![]()
Se zabitím ryby nemám problém, ale ten nepořádek z toho je šílený. Pokud bydlíš v bytě, tak si raději kup filety
Zvladnu v pohode, nejen ze jsem z rodiny rybaru, ale dokonce to muj otec „uci“, vede rybarsky krouzek…takze zabiju, vykucham…