Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Spíš je důležité příjmení, Fabienne Vomáčková asi nebude úplně v topu ![]()
Jestli máte cizí příjmení proč ne. Ale k českému to bude prostě divné ![]()
@Nicatka za mě to zní fajn
přezdívky a zkomoleniny se dají vymyslet na jakékoliv jméno, takže na to bych nekoukala a s tím příjmením je to fajn. Známá má syna Fabia a i ve škole je v pohodě ![]()
Asi to nechceš slyšet, ale za mně teda děs. A spolu s tvarem příjmení mi to zní jako mužské jméno.
Mně se to jméno líbí a zvláštní mi nepřijde.
Ale já mám taková jména ráda. Třetí měl být Floriana. ![]()
Hele vaše věc. Mě zkritizovala vybrané jméno v porodnici sestra na rizikovém (přenášela jsem). Typicky české klučičí jméno i příjmení po manželovi. Dávala při vyslovování důraz na poslední slabiku, že to je stejný a tudíž špatně.
Utrela jsem jí tím, že se tak manžel jmenuje 40 let a funguje bez problému. Chyba je v tom, že to říkáte dopředu. Kdyby se syn nejmenoval po manželovi, tak si asi taky vyslechnu v opačném smyslu, že je to strašně nemoderní jméno. Výběru jména nelituji, dnes syn 2,5 roku. Váš výběr mi přijde ok. Dneska už jsou větší rarity
Me to jako uplny ulet neprijde, osobne bych dala tvar Fabiana nebo Fabien. I tak budete urcite jedini v okoli.
@Šarlota4 Fabien je kluk, holka je Fabienne, když už to chtějí francouzsky.
@Šarlota4 píše:
Me to jako uplny ulet neprijde, osobne bych dala tvar Fabiana nebo Fabien. I tak budete urcite jedini v okoli.
Já nějak nechápu tu touhu odlišit se od okolí. Mně přijde lepší, když se dítě odliší od okolí třeba studijními výsledky, talentem na něco nebo vítězstvím v soutěži. Moje dcera se třeba jmenuje docela tuctově, ale její jméno v jejím oboru je známé v celém kraji. ![]()