Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Někde jsem slyšela nebo četla, že po kolika minutách jsou kontrakce tak po tolika hodinách se mimi narodí… jakože kontrakce po 5ti min. mimi se narodí cca za 5hod. Po 2minutách, mimi do cca 2hodin…
Ale netuším co je na tom pravdy… sama jsem ještě nerodila ![]()
Holky já právě měla malinké bolesti u toho třetího
.v klidu to šlo prodýchat až se mě ptali,když natáčeli monitor,jestli jsem měla během toho co vypisovali papíry nějakou kontrakci
a pak když řekli,že můžu tlačit,tak jsem byla v šoku,pořád jsem čekala na tu hrůzu aaž přijde,ale nic nepřišlo
jooo,kdyby byly všechny porody takové ![]()
rodila jsem cisarem a.krom tvrdnuti.bricha.jsem nic nepoznala zadna bolest nic diky bohu no jsem zvedava jak to bude ted.
Cmochy píše:
Někde jsem slyšela nebo četla, že po kolika minutách jsou kontrakce tak po tolika hodinách se mimi narodí… jakože kontrakce po 5ti min. mimi se narodí cca za 5hod. Po 2minutách, mimi do cca 2hodin…Ale netuším co je na tom pravdy… sama jsem ještě nerodila
taky jsem to neslysela, ale je to zvlastni, bolesti mi zacly rano v 6h rovnou po peti minutach a 10:36 byla venku ![]()
bonnie14 píše:Cmochy píše:taky jsem to neslysela, ale je to zvlastni, bolesti mi zacly rano v 6h rovnou po peti minutach a 10:36 byla venku
Někde jsem slyšela nebo četla, že po kolika minutách jsou kontrakce tak po tolika hodinách se mimi narodí… jakože kontrakce po 5ti min. mimi se narodí cca za 5hod. Po 2minutách, mimi do cca 2hodin…Ale netuším co je na tom pravdy… sama jsem ještě nerodila
Já o tom taky nikdy neslyšela,celkem to u mě sedí,u druhého teda 100%
.
Já myslím, že je to dané tím, že se jezdí rodit do porodnic. Člověk na něco takového asi není úplně „nastavený“, že má poznat rozjíždějící se porod a včas se přemístit někam úplně jinam.
Mě u prvního prdla voda, tam to bylo jasný a u druhýho - zase prdla voda
Akorát to byl jediný společný rys obou porodů. Řekla bych, že minimálně při rozběhnutém porodu už budeš tušit, že se něco děje, když se rozběhne porod, ženská je jakoby do sebe uavřenější, má tendence nemluvit, soustředit se na sebe…
Já jsem se bála, že nepoznám porod, pokud by se mi rozjížděl kontrakcemi, měla jsem poslíky od 35.tt, ale ty kontrakce a celkový pocit ze sebe pak byl jiný než při poslech.
Ahojky,jsem na tom podobně
Akorát,že jsem naposledy rodila skoro před 13 lety,takže jsem to všechno zapomněla
Jinak jsem taky zvědavá jestli to jako u prvního začne prasknutím vody,ale jestli ne
Od včera mě to prohání na velkou,ale to může být z přežrání ze svátků a pobolívá mě od včerejšího dopoledne podbřišek-asi z toho magořím ![]()
Sheyla píše:
Ahojky,jsem na tom podobněAkorát,že jsem naposledy rodila skoro před 13 lety,takže jsem to všechno zapomněla
Jinak jsem taky zvědavá jestli to jako u prvního začne prasknutím vody,ale jestli ne
Od včera mě to prohání na velkou,ale to může být z přežrání ze svátků a pobolívá mě od včerejšího dopoledne podbřišek-asi z toho magořím
Já měla taky před začátkem porodu pěknou hnačku
Takže se to třeba chystá ![]()
Katka86 píše:Sheyla píše:Já měla taky před začátkem porodu pěknou hnačku
Ahojky,jsem na tom podobněAkorát,že jsem naposledy rodila skoro před 13 lety,takže jsem to všechno zapomněla
Od včera mě to prohání na velkou,ale to může být z přežrání ze svátků a pobolívá mě od včerejšího dopoledne podbřišek-asi z toho magořím
Takže se to třeba chystá
Kéž by
Aby se to nechystalo týden
Ale v úterý mám jít do rizikové poradny,tak mě třeba uklidní ![]()
no vidite.. ja zas hnacku nemela ani u jednoho. Ani voda mi neprdla. Teda pri druhem porodu ano, ale 10 min pred samotnym porodem, to uz jsem mela bolesti co minutu, u prvniho mi ji pichali. Ja porod poznala podle pravidelnych nezamenitelnych kontrakci, ani u jednoho jsem nemela nikdy plany poplach ![]()
Katka86 píše:bonnie14 píše:Já o tom taky nikdy neslyšela,celkem to u mě sedí,u druhého teda 100%Cmochy píše:taky jsem to neslysela, ale je to zvlastni, bolesti mi zacly rano v 6h rovnou po peti minutach a 10:36 byla venku
Někde jsem slyšela nebo četla, že po kolika minutách jsou kontrakce tak po tolika hodinách se mimi narodí… jakože kontrakce po 5ti min. mimi se narodí cca za 5hod. Po 2minutách, mimi do cca 2hodin…Ale netuším co je na tom pravdy… sama jsem ještě nerodila.
Tak to je hůůůstýýý! No já ještě nerodila, ale tahle informace mi odněkud uvízla v paměti a jsem ráda, že jsme vás tady nějak nemystifikovala…evidentně na tom asi něco bude. ![]()
Sheyla píše:Katka86 píše:Kéž bySheyla píše:Já měla taky před začátkem porodu pěknou hnačku
Takže se to třeba chystá
Ale v úterý mám jít do rizikové poradny,tak mě třeba uklidní
Mě všichni kolem vtloukali do hlavy,že druhé dítko se nepřenáší
A přenášela jsem ještě o den dýl než prvního a oba se narodila v den,co jsem měla jit na vyvolačku,tak mě to tak tak minulo ![]()
Tak u prvního jsem měla pořádné lítání na záchod a druhým porodem jsem se v podstatě pros..la ![]()
Ale poslíky s tlaky na konečník a průjmem jsem měla od 35.tt
To byl děs, ještě že máme u dětského hřiště záchody, jinak bych se fakt z domu nehla ![]()
Katka86 píše:Sheyla píše:Mě všichni kolem vtloukali do hlavy,že druhé dítko se nepřenášíKatka86 píše:Kéž bySheyla píše:Já měla taky před začátkem porodu pěknou hnačku
Takže se to třeba chystá
![]()
![]()
A přenášela jsem ještě o den dýl než prvního a oba se narodila v den,co jsem měla jit na vyvolačku,tak mě to tak tak minulo
kecy… prvni sel o tyden driv a druhe tyden po TP ![]()
Katka86 píše:Sheyla píše:Mě všichni kolem vtloukali do hlavy,že druhé dítko se nepřenášíKatka86 píše:Kéž bySheyla píše:Já měla taky před začátkem porodu pěknou hnačku
Takže se to třeba chystá
![]()
![]()
A přenášela jsem ještě o den dýl než prvního a oba se narodila v den,co jsem měla jit na vyvolačku,tak mě to tak tak minulo
Mě na to doktor připravil,že asi budu přenášet,když jsem přenášela první
A holku,když mi měli vyvolat,tak mi v noci den předem praskla voda-tak by to taky takhle mohlo být
Jenže první byl SC pro KP a teď chci přirozenej ![]()