Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
U prvního jsem přenášela, už jsem ležela v porodnici, že mi na druhý den ráno začnou vyvolávat a ejhle, večer prdla voda a jak začaly kontrakce, hned pravidelné, po sedmi min a opravdu jsem porodila za 7 hodin. Náhoda? Ale na tu teorii to sedí. Čekám druhého a už teď se děsím, že to nepoznám a hlavně, že nebudu vědět, kdy už teda jako jet, když s prvním už jsem v porodnici byla…
Jo a k přivolání porodu zde moje zkušenost: Přibrala jsem 24kg (na počátku jsem vážila 49, takže nezvyklá na těžkou váhu), děsně mě bolely klouby, navíc otoky, břicho jak na dvojčata, zárověň poslední měsíc kleslo tak, že mi popraskala kůže do bolesti a vytlačily se mi hemeroidy a deset dní před termínem otevřená na dva prsty. Emočně naprosto labilní a sama sobě nesnesitelná, nevyspalá, ufuněná a bolavá, jsem úpěnlivě vyhlížela porod, pila maliníkový čaj, jedla sezamová semínka, pochodovala se psem, sprchovala se horkou vodou, hopsala po schodech, myla okna a třikrát provedla vánoční úklid (porod 18.12.), na závěr dne vypila decku svařáku (asi tak třikrát celkem, ne furt
) a v den termínu uklouzla na rozbahněném trávníku a švihla sebou o zem. Souložili jsme, což byl od manžela husarský kousek vyžadující velkou dávku odvahy a ode mě statečnost
Dvakrát hamilton po termínu- už v poradně v porodnici (maminko, to vás tu s takovým nálezem do zítra máme), chacha. Nepomohlo nic. Po třech dnech od posledního na příjem a večer se milostpán rozhodl, že nás napínal dostatečně dlouho
Narodil se 41+3. Někomu metody pomůžou, někomu ne, ale myslím, že je to především připraveností dítěte a moc s tím nenaděláš, pokud se mu ještě nechce.
Tak to jsem ráda,že nejsem sama.První dítko jsem porodila ve 38tt-odešla voda,kontrakce žádné,tak jsme jeli a kontrakce museli podpořit injekcema.Kdybych rodila ve stejném čase jak posledně,měla bych rodit ve čtvrtek.(Je to blbost-vím to.)Od víkendu chodím furt na velkou,poslíčci jsou čím dál častější,často mám takové divné pnutí a tlaky v břiše a pobolívání jak při menses, a já furt tak nějak čekám,kdy mi zas praskne voda.Pokud nepraskne,tak se bojím,že to taky nepoznám,dokud nebude pozdě.....
.Doktor mi dneska říkal,že jsem otevřená na prst.To čekání na porod je fakt děs.Můžu rodit zítra,nebo za 4 týdny.....je to na palici.....
ahoj,
vím jak se cítíš…taky čekám každým dnem - už je to na palici - včera na kontrole mi doktor řekl, že příští týden už se neuvidíme, že to stihnu ještě do víkendu…udělal mi hamiltona a dnes ráno mi odešla hlen. zátka, jinak zatím klid. Tak jsem zvědavá, co a kdy začne. Kéž by už to bylo za mnou.
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jsem prvorodicka, termin mame za 6 dnu a nejak zacinam byt nervni, ze nepoznam ten spravny okamzik kdy jet do porodnice. Navic se nas prcek zacal min hybat, je to normalni? diky
h.katusa píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jsem prvorodicka, termin mame za 6 dnu a nejak zacinam byt nervni, ze nepoznam ten spravny okamzik kdy jet do porodnice. Navic se nas prcek zacal min hybat, je to normalni? diky
Jestli se ti zdá, že se ti miminko míň hýbe, radši bych jela do vybrané porodnice, nebo ke svému gynekologovi na kontrolu. Tím nic nezkazíš, jen se uklidníš. Mně se obě děti moc nehýbaly, vždycky jsem pak do nich dloubala a různě testovala, jestli se pohnou a vždycky se pohli, asi jsem je chudáky budila ![]()
A ten správný okamžik má asi každá trochu jiný, když praskne voda, tak je to jasný a můžeš pomalu vyrazit.Kyž ne, tak pak záleží na síle kontrakcí a časových intervalech mezi nima. Nějaký návod kdy zhruba jet najdeš určitě na netu. Já jsem to poznala naštěstí pokaždý, poprvé praskla voda a podruhé to byl okamžitě takový hukot, že jsme jeli hned a ještě to málem nestihli ![]()
Ahojky já den před porodem pila maliník, běhala do schodů, a měli jsme sex a druhý den jsem rodila byla sem 39tt tak na tom něco asi bude nevím no jak u koho…
Betyho, tak co? Počítám, že robátko je dávno venku. Poznalas to?
![]()
Adreiko, já jsem taky prvorodičky a termín mám tento týden, pobolívá mě už asi týden v podbřišku jako při menstruaci a zatím nic, pořád si říkám, abych to pak poznala, že nemám žádné intervaly, že prostě tlak půl hodiny v kuse a pak hodinu nic a pořád dokola..doktor řekl, že to jsou poslíčky a ať čekám, že to poznám, až to bude na odjezd do porodky.. ![]()
Holky uz někdo rodil po čtvrté? Já jsem 38+ 1 a tři těhotenství jsem pretahovala myslíte ze bych mohla jít dřív ? Nebo ze budu přetahovat ?