Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím budoucí maminky, v pátek jsem si dělala těhotenský test a druhá čárka byla docela dost viditelná - večer jsem si udělala test znovu a ta čárka byla o dost méně viditelná. tak jsem si říkala, že možná to je tím, že večer ta moč nebyla taková jak ráno - vzhledem i k tomu, že jsem hodně pila - pak druhý den ráno jsem si testík udělala znovu a… dopadlo to tak, že ta čárka tam je vidět fakt strašně slabě, ale strašně??? Jak je to možné? Vždyť přece každým dnem by se to mělo ukázat silněji??? Nebo??? ![]()
Pak je taky možnost, že se hcg snižuje, protože se „miminko“ nevyvíjí správně…už máš po termínu ms? Může se stát, že ms dorazí a s ní odejde i „miminko“.
HCG sílí zhruba obden. Nepíšeš, jestli máš ještě čas do MS, nebo jestli už máš zpoždění. Testovala jsi pokaždé stejnou značkou a citlivostí testů?
@Izzz píše:
Pak je taky možnost, že se hcg snižuje, protože se „miminko“ nevyvíjí správně…už máš po termínu ms? Může se stát, že ms dorazí a s ní odejde i „miminko“.
Ježiši, jenom to ne!!! Já začala menstruovat 26.května a test jsem si dělala (ten první test) 22.června a bylo to opravdu zřetelné, ale zdá se mi, že to spíš slábne, než zesiluje! ![]()
Máš stejný druh testu?
Před tím třetím testováním jsi v noci byla čůrat, pila jsi v noci? To vše může ovlivnit koncentraci hcg v moči.
Další možnost je, že hcg opravdu klesá, že to embryo zkusilo, něco se nepovedlo a tělo už pracuje na tom, aby se ho zbavilo, je to celkem časté, za našich maminek nebyli žádné testy do čurání a většina těchto ranných těhotenství, co nedopadla, byla zkrátka označená jako „zpoždění“ a tím to haslo.
Nezbývá než čekat, jak se to vyvrbí, pokud nezačneš krvácet, tak bych testla za 2dny stejným testem jako naposled a uvidíš. Nejjednoznačnější odpověď by ti dal test krevní, ale buď bys musela k dr pro žádanku, nebo si zacálovat jako samoplátce v laborce 250,– a pak za 2dny znovu a tam už by ten trend hcg byl naprosto jasný a jednoznačný, po 2dnech by mělo být dvojnásobné.
A jak dlouhej máš cyklus? Jestli jsi testovala před nebo po termínu ms…
Já jsem zase slyšela, že když už jsi moc těhu, tak ty testy „nefungují“. Že už máš tolik hcg, že to ty testy nepobírají
@Izzz píše:
A jak dlouhej máš cyklus? Jestli jsi testovala před nebo po termínu ms…
Testovala jsem řekněme den před očekávající ms, to bylo cca ve 12hod., pak znovu druhý den, ale to nebylo ráno, ale nějak kolem 10-11hod., no to už byla čárečka slabší, to ten den předtím byla fakt silnější - no a pro jistotu jsem to ještě zkusila následující den a to bylo fakt ráno, v noci jsem nebyla čůrat, ale dost jsem pila, takže ráno v osm, jsem letěla na záchod s očekáváním, jak to bude a je tam čárečka, ale slaboulinká… Jsem myslela, že když to takhle otestuju za dva dny, že to musí být znatelnější a znatelnější a ono ne…naopak. ![]()
Tak to zkus ještě za dva dny. Já měla čárku den před svatbou, v den svatby jsem počůrala test a byla slabší, no skoro mě trefilo…ale neměla jsem čas na to myslet…a další den byla zase silnější.
Podle mých výpočtů bys měla být nějaký 4.-5.týden, takže hcg určo nebude tak vysokánský, aby to test nepobral.
A jinak až tak nesmutni. Ona si příroda možná poradila takhle a další měsíc to vyjde znovu a líp.
A nebo se vzpamatuje ještě teď a zítra to bude ok.
Nemáš to nafocený?
@helenkka píše:
@RencaVlkova No jo, ale to je třeba ve 20 tt, ne pár dnů kolem vynechání ms.
Aha, já myslela, že už je to dýl. Nějak blbě jsem to pochopila
@helenkka píše:
@RencaVlkova No jo, ale to je třeba ve 20 tt, ne pár dnů kolem vynechání ms.
Tak ve 20tt, už test dělat opravdu nebudu. To už snad bude dávno daný, i od doktora ![]()
@Izzz píše:
Tak to zkus ještě za dva dny. Já měla čárku den před svatbou, v den svatby jsem počůrala test a byla slabší, no skoro mě trefilo…ale neměla jsem čas na to myslet…a další den byla zase silnější.Podle mých výpočtů bys měla být nějaký 4.-5.týden, takže hcg určo nebude tak vysokánský, aby to test nepobral.
A jinak až tak nesmutni. Ona si příroda možná poradila takhle a další měsíc to vyjde znovu a líp.
Nemáš to nafocený?
A nebo se vzpamatuje ještě teď a zítra to bude ok.
my máme taky před svatbou, ale až za 3 týdny
Už žhavím foťák, tak za chvilku to tady budete mít…:-)
Tak co na to říkáte? Nahoře je z pátku 12hod., uprostřed ze soboty 10hod., dole neděle 8hodin.
Pátek je nejsilnější, sobota nejslabší a pak to zase vylezlo silnější…přesně takhle jsem to měla…v sobotu (svatba) nejslabší…tak třeba budeš ten samej případ