Zvracení, teploty - 6 a 2 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56276
22.3.15 19:01

Zvracení, teploty - 6 a 2 roky

Ahoj, omlouvám se za založení zřejmě duplicitního tématu, ale nemám čas pročítat :?
Děti 6 a 2 roky, nejprve měli 1-2 dny teplotu, pak kašel, ten se nám podařilo jakžtakž zvládnout, ale stále polehávaly unavené, včera večer začaly zvracet, jedno dítě k tomu průjem. Jsou bledé jak stěny, řvou, že mají hlad, ale neudrží v sobě pomalu ani vodu :?
Co jim na to dát? Popíjí po troškách slabý černý čaj, sem tam kousnou do rohlíku nebo do piškotu, mají zvýšenou teplotu. Mladší prospala celé odpoledne. Já si myslím, že je to klasická blící viroza, máma mi tady ale plaší, je mám vzít ráno k doktoru :think: Tahaly byste je v takové stavu autem x kilometrů? Dá jim na to dr. nějaký lék nebo prostě jen nařídí dietu a klid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
22.3.15 19:16

Pokud je to blicí viroza tak by jim do rána mohlo být líp a budeš mít jasno. Pokud ne tak bych ráno doktorovi zavolala a poradila se. Na to zvracení je prý dobrý kinedril, nezkoušela jsem zatím-u nás to právě tak rychle odejde jako to přišlo, tak nebylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.3.15 19:17

@Moise Kluk měl něco podobného před týdnem, jen to začalo zvracením )úneudržel ani vodu), pak průjem a další den teplota.
Na pohotovosti dostal na ten průjem hidrasec, doporučeno podávat nejlépe studený rehydratační roztok či studený, slabě oslazený černý čaj po lžičkách. Pokud by se dítě dožadovalo jídla, tak kašivitá strava opět po lžičkách (namačkaný banán, banánová přesnídávka). Až dítě udrží něco v žaludku, tak klasická průjmová dieta.
Po odeznění vodnatého průjmu jsme měli vysadit hidrasec a přejít na smectu a laktobacili.
Jinak dítě bylo hyn skoro 5 dní, nechtěl ani jíst, teprve téměř po týdnu začal projevovat o jídlo zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56276
22.3.15 20:32

@Svistice no oni se dožadujou jídla, ale do chvíle je zase venku. Už jsou hladoví, protože dva dny předtím měli ty teploty a taky toho moc nepojedli. No uvidím zítra, laktobacily určitě koupíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.3.15 21:07

@Moise Tomu staršímu můžeš zkusit dát na zklidnění žaludku pár lžiček pravé studené coly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí