Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla bych poradit, syn 14m včera odpoledne začal zvracet (nejspíš to chytil ode mne) zvracel 3 hodky, k večeru to ustalo, udělala jsem mu slabý černý čaj, pak brečel hlady, dala jsem mu kuk. křupky. Spal skoro celou noc. Už nezvrací vypadá dobře má i hlad, ale nevím jak s jídlem, byla jsem dnes ráno u dr. ta má ale dovolenou, dala jsem mu piškoty a trochu mlíka, bojím se že se to vrátí. Koupila jsem v lékárně i kulíška kdyby něco. Průjem nemá, ráno hodil tvrdý bobek ![]()
Asi bych mu dávala něco dietnějšího, určitě ne mlíko. Rýži, mrkev, piškoty, slabý čajík. Třeba mu jen něco nesedlo ![]()
Presne jak pise @petrul. Taky jsme to meli a doktorka nam poradila takovouhle dietu dodrzovat asi 3 dny. Vim, ze jsem malemu davala hlavne tu ryzi smichanou s mrkvi, oboje dobre uvarene. Nedavat pecivo. Ja jsem mela tu vyhodu, ze jsem ho jeste kojila, takze se zivil hlavne mym mlikem a preslo to asi za ty 3 dny.
Oki dám na Vás rýže a mrkev už se vaří, mlíko má UM 500ml denně, tak snad to bez něj 2 dny vydží
já měla tyto potíže v pondělí i s průjmem, chytil to ode mne chudák
Děkuji
Dieta při průjmu a zvracení:
1. den - studeny sladky caj, vecer starsi rohlik, suchar
2. den - studeny sladky caj, nastrouhane jablicko, mrkev, banan, brambory, ryze
3. den. caj, rohlik, suchar, nastrouhane jablko, mrkev, banan, brambory, ryze, varene hovezi nebo kureci maso
4. den - normalni lehci jidlo nemastne
5. den - prevadet na normalni stravu
Nám právě doktor říkal, že žádné piškoty a když už něco sladkého tak rýžovou kaši s jablíčkem a hroznovým cukrem, ale to spíš až tak druhý třetí den. První den suchý rohlík, slané tyčinky a černý čaj slazený hroznovým cukrem.
Tak nam zase doktorka rikala, ze pecivo ne (taky jsem byla prekvapena). @verošek nejlip udelas, kdyz zavolas pediatricce
nam taky radila po telefonu.
Holky děkuji za rady, bude to muset kluk vydržet, je docela jedlík ![]()