Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, potřebuju nějakou fakt účinnou radu, jak nebýt první tři měsíce „mimo“ a normálně fungovat. Jsem po třetí těhotná, v obou těhotenstvích jsem zvracela celý den od zhruba 7. týdne do asi 20., pak už se to postupně zlepšilo a byla jsem schopná fungovat. Teď je to tu zase, jsem v sedmém týdnu a zase zvracím a je mi celý den blbě. Skloubit to s dvěma dětmi a starostí o dům, zahradu pro mě začíná být celkem problém.
Zachraňte mě a poraďte co by mohlo zabrat? ![]()
Neporadím. S prvním dítětem jsem zvracela od 5.tt do porodu, teď čekám druhé, jsem ve 14.tt a od 5.tt zvracím a zvracím. S holčičkou hodně pomáhá manžel a domácnost a zahrada prostě do porodu budou pustnout. Nedá se nic dělat. Když to nejde, tak to nejde. Občas mi tady přijde pomoct uklidit a vyžehlit jedna studentka. Jinak prostě přežívám a modlím se, ať už je konec srpna. Vyzkoušela jsem úúúplně všechno a nic nepomáhá.
@nani77 pod to bych se mohla podepsat právě s druhým těhotenstvím, ale teď už prostě chci ten stav přizpůsobit dětem a našim potřebám a ne být zase takovou dobu úplně mimo
Ve druhém těhotenství jsem už alespoň vychytala to zvracení, ale i tak jsem byla téměř stále nad záchodem.
Myslím si, že rada neexistuje. Musíš to jen přežít. Mám spoluzačku, která se všemi třemi dětmi problila až do konce těhotenství. Když mi to říkala, bylo z toho zle i mně. Mně u prvních dvou dětí zle nebylo, ale vyžrala jsem si to u třetího. Naštěstí to nemělo extra dlouhého trvání, trvalo to do 10tt. a i tak jsem toho měla plný brejle. Nedovedu si představit, že to mělo trvat déle. Naštěstí mám obě děti školkové, takže valnou většinu dne jsem byla zalezlá s kýblem v posteli sama doma a totálně mimo. Vůbec si nedovedu představit, jak bych fungovala, kdybych měla nějaký dítě doma. Byla jsem potom protivná i sama sobě, totálně neschopna, doma mi všechno stálo.
@Fima no právě
Naplánovat si to, tak bude třetí až bude ten mladší ve školce, ale to nám nějak nevyšlo
holt asi tentokrát budu muset zatnout zuby a připustit si, že budu potřebovat nějakou pomoc…
@Aluree Jasně, člověk si to nenaplánuje. ![]()
Tak se hlavně drž a snad to nebude trvat moc dlouho! ![]()
Měla jsem to podobně, u malého jsem zvracela do 19tt, v jeho 9 měsících jsem otěhotněla znovu a od 6tt zase zvracela, klidně 30* denně, skončila jsem na kapačkách. Nejhorší bylo to, že jsem se mu musela celý den věnovat ať mi bylo jak mi bylo, naštěstí je miminko v břiše hodné a tentokrát se nade mnou smilovalo už ve 12tt. Ale do třetího půjdu jedině až budou obě ve školce.
Me bylo silene zle, delala sem 12ky a musela sem to tajit, pax sem byla ve zkusebce. Pani v lekarne mi dala Emesin a to byla fakt spasa! A pak sem si obalovala zazvor do cukru a zvykala sem to, to mi taky pomahalo ![]()
@Little_Talker tak kéž by to bylo tentokrát jen krátké, fakt by se mi to hodilo. A u první jsem taky zvracela asi 30× denně, byla jsem tam co deset minut od tří do osmi do večera. Byla to tragédie
Moc doufám, že tohle bude lepší.
Mně malinko pomáhá nemít prázdný žaludek, byť na jídlo nemám zrovna chuť. Ale jakmile se nenajím, je mi opravdu hůř. Aspoň něco málo musím sníst.
Zrovna o víkendu jsem jásala, že jsem už 3 dny nezvracela a mrňous mě hned v pondělí ztrestal a prozvracela jsem celý den
Jsem 28.tt a nebyla jsem schopná dojít ani do školky pro dítě. Jinak funguju
Snad jsou to poslední záchvěvy. Už se teda upřímně těším, že to přestane, protože se to každé těhotenství stupňuje a je to horší a horší…
Přeju hodně sil ![]()
Mám 4 děti, s každým dalším těhotenstvím se moje nevolnosti stupňovaly a prodlužovaly. Když jsem to ještě na začátku čtvrtého těhotenství probírala se známou homeopatkou, řekla mi že si to mám ZAKÁZAT - prostě si říct, že mi špatně nebude, nepoddávat se tomu.
No myslela jsem si o tom svý a že jí se to říká… Ale světe div se - ono to fungovalo
Možná to bylo i tím, že jsem první 4 měsíce těhotenství tajila a věděl to jen manžel a nejbližší kamarádka a já byla v práci.
Neříkám, že mi špatně nebylo -bylo a hodně, ale zvracení jsem si zakázala (a to jsem problila celé třetí těhotenství
až do 24.tt). Prostě jsem si vždycky v duchu řekla NE! a snažila se soustředit na něco jinýho.
@Aluree s prvnim svistem jsem blila jak amina. Klidne i 16× za den.
nekolikrat jsem znicene lezela na zemi a bala se pohnout. Jak jsem se pohla, tak jsem zase blila. Tak jsem odmitla odejit ze zachodu, tak mi tam manzel donesl polstar a deku ![]()
Bez mrazenych mandarinek bych se problila na druhy svet. Nekdy kolem toho 12 tt kamoska poradila: rozdelit mandarinku na mesicky a soupnout do mrazaku. Od rana jsem vytahovala a cucala. Ne ze bych prestala uplne. Ale dost to ten blici stav eliminovalo. Tak snad ti to zafunguje
@fragola a máš to tak každé těhotenství? Já tě strašně obdivuju, miluju děti, manžel by jich chtěl aspoň pět, ale já fakt kvůli tomu, co se musí protrpět v těhotenství, do více než třech nepůjdu (teď prohlašuju, že to druhé bude poslední, ale vím, že mě to zase přejde, až bude na světě).