Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, naší KArolínce je devět měsíců a až po několikáté hooodně blinkala v autě( posledně poblinkala úplně novýho Kinga
). Blinká když je teplo, i zima, najedená i nenajedená, při krátké i delší cestě! Doktorka říkala, že jí můžu dát čtvrtku kynedrilu, ale tady čtu, že až od dvou let???Tak co s tím blinkáním? Je mi jí hrozně líto, pláče, nemůže zabrat, fakt tu setu protrpí…
Moje děti neblinkají,ale my jako děti ano.Taky jsme dostávali kynedril,od nepaměti.Pokud říkala dr.,že může,vůbec bych se toho nebála.
Příbalové letáky nečtu,protože ve spoustě případech se firmy chrání tím,že napíší až vyšší věk.
pokud ti to doktorka poradila, tak bych příbalový leták neřešila. přece nenecháš chudinku trápit… a nezkoušela jsi ji vozit na předním sedadle? možná by to pomohlo… vím že to není tak bezpečné jako vzadu, ale možná by to za zkoušku stálo…
Mne zacla holka blindit pote, co presla do sedacky po smeru, ve vajicku problem nemela. Kinedril ji davat nehodlam, doufam, ze najdu ty pravy homeopatika. Zatim jsme to spis ustali nez neustali, dostkrat teda savli hodila, ted uz ma vzadu pytlik a snazime se hned zastavit. Blbe je ji hned, jak ja zacnu citit, ze se mi zveda zaludek. Mam to taky od mala a zlepsilo se to sezenim vepredu, vzadu je to tutovka, obzvlast v kopeckatym terenu se samou zatackou ![]()
Anežka zvrací od mala, taky jsem to hodně řešila, když jsem nemohla dávat Kinedryl, poprvé jsem ho dala v roce a půl, kousínek jenom, ale pomohl… Ted dávám před každou delší jízdou, protože je po něm strašně oblblá, takže na kratší trasy nee. Ze začátku pomáhala cestovní lízátka, ted už je nemůže ani vidět, ani myslím už nezabírají… Holky mi kdysi radily jedno homeopatikum, ale už nevím, jak se jmenovalo, zkus pohledat, možná by to u vás bylo řešení. Je to strašně nepříjemné, znám to, ted už je velká a má před sebou pytlík, ale není to tak dlouho, co jsem neustále svlíkala autosedačku ![]()
já taky zvracela jako malá, ale tak kolem 3-4 let myslím, protože si to ještě pamatuju, nesčetněkrát jsem někomu pozvracela auto, ale v autobude ne, no a pak mě to samo nějak přešlo, třeba jí nedělá vyloženě dobře ten vzduch v tom autě ![]()
Týjo, ani nevíš, jak ti rozumím
Naše Nikolka taky hrozně zvrací, když nedostane Kinderyl, tak cca do deseti minut je to tutovka.
Pokud se toho Kinedrylu bojíš, tak existují homeopatika Cocculine, nám trochu zabraly, ale na Kinedryl nedám dopustit.
Hodně dělá taky horko. Sedačky šíleně hřejou, tak malou moc neoblíkej, kdyžtak jen přehoď dečku přes ní, ale zespoda aby neměla žádné bundičky, teplé mikiny atd.
A pro odlehčení tématu: loni jsme byli u moře a na zpáteční cestu jsem do autobusu Nikolce nedala Kinedryl, že jí ho dám až do letadla, autobusem to byl kousíček, jeli jsme brzy ráno, tak ani horko nebylo. Jenže řidič nás vypekl, jel ještě do jiného hotelu, který byl nahoře v kopcích a samá zatáčka. Samo začala Nikolka po chvilce kňourat, že je jí blbě. Zběsile jsem hledala pytlík, ale nemohla jsem ho najít, tak jsem vytáhla pytlík na nabíječku, že ho prostě obětuju. Nikolka samozřejmě za chvilku začala zvracet a jak jsem hned zjistila, pytlík byl děravý, takže N zvládla pozvracet komplet svoje oblečení i autobus. Z autobusu vystupovala nahatá, co si mysleli lidi okolo ani nechci vědět ![]()
Kinedryl určitě může, právě proto jen tu čtvrtku, že je ještě malá.
Kamarádky holčička to taky tak dostává - od okamžiku, kdy začala sedět v sedačce po směru jízdy…
Ahoj, starší dcera (4 a 1/2) nám blinká v autě taky. Zkoušeli jsme všechno možné, akorát, že u ní je to psychického rázu… Začala s tím kolem jednoho roku. Ale vždycky problije cestu tam - když jedeme někam. Jakmile se vracíme domů, už ne. Nezabralo nic. Kynedril, cocculine, lízátka, bonbóny, směr jízdy, prostě nic. Takže vozíme kyblík, ubrousky na utření a spoustu náhr. oblečení na převleční, vodu na omytí. V létě je nám hej, horší je to v zimě. Je to opruz - myslet na tolik věcí do auta, ale doufáme, že to holt přejde. Známí měli doma totéž, časem to u jejich dětí přešlo.
Jsou holt citlivější lidi, kterým cestování asi vadí.
Zdravím i mně malá začala zvracet až někdy po roce, zkoušela jsem homeopatika Cocculine, zázvorová lízátka, ale to jí moc nepomáhalo, od té doby dávám taky 1/4 Kinedrylu. Firmy se tím chrání a v lékárně i dr. mi potvrdili, že 1/4 můžou. Taky nejsem zastánce léků, ale je to lepší, než pak vidět ty bledulky, jak musí zvracet:-(((
já jsem taky jakomalá blinkala v autě, ale jenom na zadních sedadlech, pak mě máma přestěhovala dopředu, a už jsem se nikdy nepozdracela, ale jestli by to měo pro takovýhle malý mimi význam, nevím, ale každopádně vzadu to víc hází
Ctvrtku kynedrilu muze… ja to tak taky resila a resim s Anezkou. Blije v aute jak amina, takze na delsi cesty bez kynedrilu ani nemuzem (jednou jsem zapomela a behem 50km cesty jsme 5× zastavovali
dojela jenom v plince, sedacku jsem pak musela komplet vyprat a umejt, auto smrdelo jeste mesic, kamoska nam musela pucit veci po sve dceri, aby nebyla nahata
).
Holky, jste zlatý, díky za všechny zkušenosti a rady.Já mám z každý cesty pomalu hrůzu, je mi totiž taky blbě a to fest. Sedím s malou vzadu, abych chytala zvratky, otírala, uklidňovala a prostě byla s ní. Ale na místě jsem pak vyřízená ještě hodinu. Jenže jezdit musíme!
Zkusim ten kynedril, doktorce plně důvěřuju a vy samy to potvrzujete, že tu čtvrtku může. A kdyby jí to pomohlo i jen usnout, budu ráda. Není totiž žádný spavec ![]()
Já taky dávám dcerce od nepaměti (nevím už od kolika, ale určitě dřív než 2 roky). a synovi nepomůže ani kynedril, ale pomáhá mu větrat. Takže když jede syn, musí být pootevřený okýnka. (to zas neplatí na dcerku)