Kdy nejdříve vyrazit k moři

7887
18.5.10 17:20

Kdy nejdříve vyrazit k moři

Ahoj, ráda bych znala Váš nazor na cestovaní s miminkem k moři. Uvažuji o cestě do Španělska letecky s 11 měsíčním mimčem. Myslím si, že by to neměl být problem. Nebo máte jiný nazor? :?: :palec: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
18.5.10 17:33

Ahoj, urcite se dozvis, ze neni problem, ze se takto bezne jezdi, ale my jeli az s 3,5letym. Mne by se driv ani nechtelo, myslim, ze mimcu je jedno, jestli je u more, nebo na Lipne :-) , a ja bych si to asi moc neuzila - horko, hlidat dite, vsude spousta lidi, vecer ramus z diskotek a hospod, rano v hotelu strkanice u svedskyho stolu :roll:
Ale zalezi, jaka dovolena se Ti libi, jestli chces vyrazit „mezi lidi“, chodit s kocarkem vecer po promenade u more apod, pak neni mimi problem asi v zadnym veku, zalezi jen, jestli to chces podstoupit.
Takze jsem neporadila, jen rekla svuj nazor, urcite Ti tu holky napisou, co vzit atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
18.5.10 17:33

Ahoj Jani, já se držím názoru doktorů - do dvou let pokud možno do zahraniční necestovat. Ale v minulých diskuzích spousta mamin z emimina popisovala své pozitivní zkušenosti, takže asi se to dá… Osobně bych měla strach - pojedeme poprvé opravdu až letos v Týnčiných dvou a půl letech. Před cestováním letadlem varují lékaři z důvodu nevyvinutosti sluchového ústrojí, že se může poškodit sluch změnou tlaku při vzlétání a přistávání (např.z loňské letní diskuze s pediatry v Sama doma), ale osobní zkušenost nemám - pro mě „naštěstí“… S mrňouskem si vystačíme i u rybníku a prubneme to raději až s vyšším věkem (čili u nás letos). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
18.5.10 18:07
janik73 píše:
Ahoj, ráda bych znala Váš nazor na cestovaní s miminkem k moři. Uvažuji o cestě do Španělska letecky s 11 měsíčním mimčem. Myslím si, že by to neměl být problem. Nebo máte jiný nazor? :?: :palec: :think:

problém není žádný, děti cestování letadlem snáší obvykle líp než dospělí…:-)
my jeli se starším synem v jeho 18měs,a super… teď jdem v létě už i s druhým synem, to mu bude 11měs, a už se těšíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.5.10 18:14

my vyrážíme do itálie v létě teda autem, klárce bude 8 měsíců, ale jak už zanělo víš prcem stejně neví že jede na dovču, miulý měsíc byla vzaly manželovo rodiče synovce do egypta byla mu tři roky, a všechno sináramně užil, dřív si myslíim že z toho rozum nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
18.5.10 18:30

My byli, když bylo mladšímu rok a půl. U mimča mi přijde hloupé hlavně to, že dítě mladší jednoho roku by vlastně nemělo přijít na přímé sluníčko.

Známí ale vloni jeli s mimčem a byli nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
18.5.10 18:43

My byli na dovče vloni v září - když už nebylo takové horko s malou v Bulharsku (byl jí rok a 4 měsíce). Dost záleží na dítku, ale naše malá v té době neskutečně lítala, nesedla si celej den a byla neuhlídatelná, takže už bych víckrát v tomto věku nejela a počkala do doby, kdy se trošku zabaví sama třeba v písku nebo už zkoumá co kde je a tak (po 2. roce).

Teď čekáme druhé miminko a k moři chceme jet někdy příští rok před sezónou - než bude horko a hlavně, než začne miminko chodit, protože pak je to fakt za „trest“.

Jinak by ta cesta ani ten pobyt neměl být s potížema, chce to dobře se vybavit na cestu, vzít léky, krémy atd atd, ale na to tady dikuze s radama jsou :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1745
18.5.10 18:43

Ahojky, my byli loni s ročními dvojčaty ( přesně rok jim byl na dovolené )a bylo to super. Autem v Chorvatsku, to letadlo bych asi taky neriskla :nevim: . Pro mě super odpočinek, protože většinu času mám děti na starost já, manžel pracuje na směny a tam vždycky sebral děti na golfáče a frčeli někam daleko, oni chrněli, jeho nebaví ležet na pláži a já se mohla válet na vodě na matraci. Takže letos jedeme zase :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.5.10 19:25

AHOJ,

presne pred rokem jsem plna obav z neznamenho vyrazila s manzelem a dcerami ve veku 11 let,4 roky a 15!mesicu letecky (s osvedcenou cestovkou) do vyhlaseneho hotelu v Tunisu.
I kdyz jsem uz byla predtim xkrat v Italii ,ve Spanelsku,Chorvatsku atd atd,na tuhle dovolenou vzpominam UPLNE NEJVIC A NEJRADSI-a potvrzuji mi to i nase dve starsi dcerky,ktere nas doted upominaji,ze by si zase ‚vystrihly‘ ten uzasny Tunis!
A nejmladsi?
Te rikame od te doby ‚piskomil‘,ta byla na plazi naprosto! ve svem zivlu…

Myslim si,ze pokud se rodina (a cela dovca) co nejvice prizpusobi zabehlym kolejim nejmladsiho clena a dodrzuje striktne zakladni doporucene hygienicka opatreni dane pro tu kterou zemi,PROBLEM NENI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.5.10 21:16

Ja s tim problem nemam. S prvni dcerou jsme vyrazili v jejich 15 mesicich a pohoda. S druhou v jejich trech mesicich a taky pohoda nejvetsi.

Plne kojene mimco, vybrali jsme klidnou destinaci na Gran Canarii, mensi hotel s all inclusive. Zadna diskoteka okolo, zadna strkanice u svedskych stolu - mimochodem to jsem nezazila na zadne dovolene a kdyz tak jednou hned po revoluci ve Spanelsku, tam se strkali jen Cesi a Slovaci a mistni se neskutecne bavili…

Navic lezela v kocarku, takze zadne slunicko nebo na dece pod slunecnikem. Navic vyhoda Kanaru je, ze jsou ostrovy vecneho jara a zadne padesatistupnove teploty tam pres leto nejsou.

Cesty tam a zpet byly nocni lety a obe je prospaly - ta mala v autosedacce. My jsme kosmopolitni a zadny problem s cestovanim nemame, navic se oba vsude bez problemu domluvime anglicky, spanelsky a castecne nemecky a francouzsky.

• Citovat
  • Upravit
21600
18.5.10 21:19

my jezdíme k moři od Klárčina roku a pokaždé jsme si to náramně užili. poprvé Klárka ještě nechodila, takže se jenom batolila po pláži a byla absolutně unešená z toho množství písku. My s manželem hodně milujeme teplo, takže pro nás to je takové nabití baterek. A dovolenou si užíváme jako celá rodina. letos se chystám i s bříškem a počítám, že příští rok vyrazíme i s druhým prckem. Vždycky létáme a nikdy nebyly žádné problémy. klárka to zvládá lépe než my dospělí a žádné zdravotní problémy z toho nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
18.5.10 22:46
Hanka1 píše:
Ja s tim problem nemam. S prvni dcerou jsme vyrazili v jejich 15 mesicich a pohoda. S druhou v jejich trech mesicich a taky pohoda nejvetsi.

Plne kojene mimco, vybrali jsme klidnou destinaci na Gran Canarii, mensi hotel s all inclusive. Zadna diskoteka okolo, zadna strkanice u svedskych stolu - mimochodem to jsem nezazila na zadne dovolene a kdyz tak jednou hned po revoluci ve Spanelsku, tam se strkali jen Cesi a Slovaci a mistni se neskutecne bavili…

Navic lezela v kocarku, takze zadne slunicko nebo na dece pod slunecnikem. Navic vyhoda Kanaru je, ze jsou ostrovy vecneho jara a zadne padesatistupnove teploty tam pres leto nejsou.

Cesty tam a zpet byly nocni lety a obe je prospaly - ta mala v autosedacce. My jsme kosmopolitni a zadny problem s cestovanim nemame, navic se oba vsude bez problemu domluvime anglicky, spanelsky a castecne nemecky a francouzsky.

No tak bravo :lol:
Ne, me jen upoutaly ty „ostrovy vecneho jara“ - na Gran Canarii jsme zazily jedno z nejvetsich veder, ktere jsme na dovolee meli :lol: nastesti jsme objevili takovou opustenou, hodne vetrnou plaz, kde jezdili surfari, takze tam se to dalo - navic mohla bych je pozorovat cele dny :lol: :oops: (ty surfare)
mne proste vadi, kdyz je nekde hodne lidi, at uz na plazi, nebo v restauraci v hotelu, nejdriv to vadilo jen manzelovi a doprovazel nas mirne otraven, ale uz jsem se taky pridala, mne uz na tento typ dovoleny nikdo nenalaka - leda nekam stranou, do resortu, se soukr.plazi, to se nam podarilo na Kypru a bylo to super, jinak uz NE (to radsi nebudu kosmopolitni :-) ) a uz vubec ne s mrnetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.5.10 06:35

Jaky si to kazdy udela, takovy to ma :lol:

Na Kanarech jsme byli asi trikrat v ruznou dobu a vzdy tam bylo prijemne. Naopak jednou v zari na Mallorce desne fucelo a na Krete zase prselo 5 dni (ty lidi co tam byli na tyden si to fakt uzili :roll: ), ale pocasi clovek neovlivni.

Vyber destinace ovsem ano. Co jezdime s detma vybirame klidne lokality bez diskotek a mnozstvi lidi a vzdy se nam zadarilo.

• Citovat
  • Upravit
4181
19.5.10 09:11
Hanka1 píše:
Jaky si to kazdy udela, takovy to ma :lol:

Na Kanarech jsme byli asi trikrat v ruznou dobu a vzdy tam bylo prijemne. Naopak jednou v zari na Mallorce desne fucelo a na Krete zase prselo 5 dni (ty lidi co tam byli na tyden si to fakt uzili :roll: ), ale pocasi clovek neovlivni.

Vyber destinace ovsem ano. Co jezdime s detma vybirame klidne lokality bez diskotek a mnozstvi lidi a vzdy se nam zadarilo.

Tak tak,clovek musi dobre vybirat,a hlavne uz pri vyberu „cist mezi radky“ (takze napr.beach hotel,v blizkosti zabavniho centra apod NEBRAT :lol: ).
Jsem ted OT(omluvam se zakladatelce),ale vis, co by se mi Hanko libilo ? Jet k mori-to jo,ale treba do klidneho mensiho mestecka,kde bydli domorodci (zadny turist.centrum),pronajmout si domek,blizko staci mit jednu peknou hospudku (vzdyt jich nemusi byt 50 na jedny ulici,postavenych akorat pro turisty na leto :poblion: ), trh s ovocem, jeden dobre zasob.kramek,vecer si posedet na terase, pres den byt na plazi, vpodvecer se projit po meste ci projet na kole po okoli,jidlo si klidne pripravim sama a v klidu z mistnich surovin. Proste zadna ta turist.centra,kde me ve 4 rano vzbudi rozervany Nemci z vedl.pokoje,a rano jeste zakopavam v jidelne o jejich rozervany deti (to byla ta „strkanice u svedskeho stolu“ :lol: ) kdybys o necem takovem vedela, dej mi vedet :kytka: Ale ja se letos moooc tesim do jiznich Cech :wink: byli jsme vloni, taky s 3mes miminem, a letos to zopaknem. Klid, a pohoda.
Tak ja uz koncim, at zakladatelku jeste neotravim :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
19.5.10 13:57

Ahoj, zalezi na Vas, jak to citite, jestli to zvladnete, jestli k mori chcete a „musite“.. My treba k mori jezdime moc radi, takze si to nenechame ujit.. Ale jasne, ze se Domcovi libi i na Dalesicke prehrade na Morave :mrgreen:

My byli poprve, kdyz bylo Domcovi 6 mesicu a bylo to absolutne bez problemu, letecky v Turecku na 12 dni, byl uplne skvely. Vic „zlobily“ a knouraly v letadle ty starsi deti, ze jo :wink:
Kamoska byla v necelych 5 mesicich druheho na Kanarech.
Jeli jsme ale obe rodiny mimo sezonu, my na konci rijna, kdy bylo prijemnych 25-27 stupnu + vetrik (teda posledni den bylo 30, ale to byla nahoda)..
Oni byli na konci zari a meli docela hnusne, prselo :roll:

Loni jsme byli v Chorvatsku - D. bylo 14 mesicu - autem a pohoda…

Letos planujeme zase v rijnu Turecko, kdyz bude vse ok, takze Bobikovi bude tak 5 mesicu.. Uvidime, jak to bude zvladat hlavne starsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí