Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, za 14 dní odjíždíme s kamarádkou a dvěma dětma (rok a rok a půl) na Krétu. Moje robátko ještě nechodí, ale šíleně rychle leze, jak ho mám obléknout k moři, aby nebyl otlačenej od písku a co si s sebou všechno vzít (to nejdůležitější) - pořád panikařím, že to co potřebuji zůstane doma a potáhnu s sebou spoustu zbytečností. Kolik čeho? Trička - nebo raději bodýčka … Jsem už zoufalá, lítám na netu moc odpovědí nenacházím. Díky, díky, díky Jana ![]()
ahoj, no tak to máš jak my, Jedeme za 3 týdny a vůbec nevím co vzít - 16 měcíců, jak to máš s jídlem pro malou, nalého, teď nevím co máš, a ty jednorázovky do vody prý musí být do bazenu, dík za odpověď
neboj, pokud bude písečná pláž, otlačený nebude ![]()
já jsem v tomhle věku dávala Klárce na pláži papírovou nebo koupací plínu a bavlněné tričko (a samozřejmě klobouk). stejně byla permanentně celá obalená od písku a strašně si to užívala ![]()
jinak spíš si nezapomeň plínky, základní zásoby jídla pro prcka a krém na opalování. vezla jsem ještě léky na horečku, rýmu, popáleniny (Panthenol ve spreji).
Do letadla se nám vyplatila vlastní slabá deka, Klárka se do ní zachumlala a spokojeně spala. a neboj, není to konec světa. nejdůležitější jsou doklady a peníze, zbytek tam bez problémů seženeš ![]()
M"žu se zeptat, jak je to tam s jídlem - například když dávám mléko umělé a kaše, čaje, je možnost to vůbec připravit
holky a co kočárek
hádáme se s přítelem, on tvrdí, že je to zbytečnost, ale zase vidím, když jdeme ven a máme ho navolno,jak toho máme po hodině dost - všude nám běhá, lozí - v kočárku je klidný, opravdu se nemůžem shodnout. Dnes jsme byli na nákupech, taky jsme nevzali, přítel, nechtěl a pak už byl nervozní, že se musíme pořád kolem něho točit a nic nevyřídíme
my byli když Kubovi bylo 18 měs., taky byl nechodící, začal až v 19měs. chodit.. brala jsem trička s krátkým rukávem, do moře jsem dávala plavečky, aby byl frája..:-), do hotelového bazenu jsem dávala plavací plenky, sebou jsem brala na den asi 4 plenky stačilo to…podchytili jsme vždy krásně hovínko, máme dítko, které kadilo většinou vždy po ránu, tak se to vychytalo, asi troje kraťásky, dvoje tepláčky, byl takový divoch že lezl i po betonu v pohodě holej a bez následků. Opal. krémy, osušky, lékárničku, koj. mlíko, varnou konvici na převaření vody na to mléko (máme cestovní malou), jídlo měl jako my už na hotelu, tak to jsem neřešila, dlouhé kalhoty, mikču a aspoň 2 čapky, kdyby jsme jednu ztratili… tak hezkou dovolenou, bude to ok, neboj, jo a kočár jsme brali, sporťák, a krásně nám pod palmou spinkal…i na jídlo jsme ho v něm brali a tak, taky kdoby ho furt tahal na rukách, že ![]()
tak golfky stoprocentně ano!!! dojedete s nimi až před vchod do letadla a pokud se letí večer nebo brzo ráno, je to pro dítě i pro vás pohodlnější. a u moře jsme v nich na pláž vozili celou naši výbavu a z pláže totálně hotové dítě. švagrová je neměla a tahala malou neustále v náručí a šíleně se nadřela. a nadávala manželovi, který si prosadil, že kočárek nevezmou…
jinak Klárka hodně dlouho jedla k večeři kaše a na hotelu nebyl absolutně žádný problém vzít misku a seběhnout si na bar nebo do restaurace pro převařenou vodu. rychlovarnou konvici jsem nevláčela. My teda jezdíme do hotelů s all inclusive, ale tenhle servis vám udělají v každém hotelu či restauraci. u moře jsou strašně „baby friendly“ ![]()
jo, jinak bacha na váhový limit zavazadla. pokud povezeš skleničky pro mimčo, tak tam už toho tolik nenarveš a takhle malé dítě nemá nárok na sedadlo ani zavazadlo. takže fakt doporučuji kufr před odjezdem převážit (hodně často jsme ještě večer před odletem vyhazovali z kufru knížky na pláž a nepotřebné oblečení, abysme se vešli…). vhový limit má každá společnost jiný (většinou 15 nebo 20 kg na osobu) a můžeš ještě vzít kabelku a příruční zavazadlo. to má omezenou velikost a hmotnost myslím 10 kg. všechno bys měla dostat v odbavení k cestě.
nozu píše:
tak golfky stoprocentně ano!!! dojedete s nimi až před vchod do letadla a pokud se letí večer nebo brzo ráno, je to pro dítě i pro vás pohodlnější. a u moře jsme v nich na pláž vozili celou naši výbavu a z pláže totálně hotové dítě. švagrová je neměla a tahala malou neustále v náručí a šíleně se nadřela. a nadávala manželovi, který si prosadil, že kočárek nevezmou…
jinak Klárka hodně dlouho jedla k večeři kaše a na hotelu nebyl absolutně žádný problém vzít misku a seběhnout si na bar nebo do restaurace pro převařenou vodu. rychlovarnou konvici jsem nevláčela. My teda jezdíme do hotelů s all inclusive, ale tenhle servis vám udělají v každém hotelu či restauraci. u moře jsou strašně „baby friendly“
jo, jinak bacha na váhový limit zavazadla. pokud povezeš skleničky pro mimčo, tak tam už toho tolik nenarveš a takhle malé dítě nemá nárok na sedadlo ani zavazadlo. takže fakt doporučuji kufr před odjezdem převážit (hodně často jsme ještě večer před odletem vyhazovali z kufru knížky na pláž a nepotřebné oblečení, abysme se vešli…). vhový limit má každá společnost jiný (většinou 15 nebo 20 kg na osobu) a můžeš ještě vzít kabelku a příruční zavazadlo. to má omezenou velikost a hmotnost myslím 10 kg. všechno bys měla dostat v odbavení k cestě.
s těmi hoteli asi jak kde, my taky jezdíme all inc. a do jejich kuchyně či bar ani omylem, prý… hlavně malej mlíko pil v 6 ráno a to mi nikde na baru vodu nepřehřáli by určitě..ale je to fakt o hotelu. Jinak souhlas, kočárek sloužil i jako nosič věcí na pláž a zpět…:-)
no tak to říkám tady přítelovi, že nech si to jde přečíst, že kočár ano - už máme sporťák sotva 4 kila!!! takže pohodička na nosení.. prý kolik z vás letělo letadlem a s kočárkem se i vrátilo
no chlapy, jsou nejchytřejší a pak ženská musí hlídat děcko
už vidím, já budu běhat za malým a on bude někde v pláži
![]()
kvaček píše:
no tak to říkám tady přítelovi, že nech si to jde přečíst, že kočár ano - už máme sporťák sotva 4 kila!!! takže pohodička na nosení.. prý kolik z vás letělo letadlem a s kočárkem se i vrátilono chlapy, jsou nejchytřejší a pak ženská musí hlídat děcko
už vidím, já budu běhat za malým a on bude někde v pláži
![]()
měli jsme sporťák, takže větší než golfky, a vrátili jsme se s ním a byl úplně v pořádku!!jestli nechce brát kočár, tak ať si pořádně namasíruje svaly, bude je potřebovat ![]()
a může se sním do letadla,a nebo se musí hned odevzdat při vybavování?? Je jasné, že v letadle musí sedět na sedačce, ale jestli tam se může dojet s kočárkem
kvaček, už jsme letěli třikrát, vždycky s kočárem a pohoda, stále ho máme ![]()
dojedeš s ním až před vchod do letadla, tam ho složíš a odevzdáš obsluze. v cíli ti vyjede se zavazadly nebo ti ho vyndají na plochu ke schůdkům. záleží na tom, kam jedeš…
jo, pravda je, že s mlíkem v šest ráno zkušenost nemám, Klárka právě jedla jenom večerní kaši a snídala s námi v sedm, takže to bylo úplně v pohodě. ale dá se koupit malá cestovní rychlovarná konvice (jen nesmí na pokoji ležet, některé hotely tyto přístroje výslovně zakazují).
Váhový limit na zavazadla mají letové společnosti, jen když si koupíš letenku. Když jedeš s cestovkou, tak neznám nikoho kdo by doplácel když měl těžší zavazadlo.Já jsem taky nedoplácela-s čedokem,s fischerem. K dětem jsou shovívaví.
S kočárkem dojedeš až ke schodům letadla a tam ho předáš, takže s kočárkem žádná práce a určitě se hodit bude!
kočárek doporučuji určitě vzít, v letadle ani nikde jinde neni žádný problém a určitě za něj budete rádi!!!!
No tak my jsme i přes cestovku jednu nadváhu tvrdě ukecávali… asi záleží na tom, na koho narazíš… a cestovky v odbavení přímo píší váhový limit a upozornění, že se nadváha může doplatit (aspoň takhle to bylo v našem loňském odbavení).