Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám dotaz chtěly by jsme jet v létě samy autem do Itálie, samozřejmě i s dcerou, v srpnu kdy chceme ject jí bude 9 měs, vůbec nevím jak tu cestu snese, nebo jak to funguje, jezdíme každý rok na stejné místo, pronajímáme si v toskánsku na 3 týdny horní patro baráku, ale fór je v tom, že je to cca 1200km, cesta je opravdu dlouhá a náročná, cesta tam sice otřesná ale to místoje prostě nádhera, takže by nám to bylo líto tam neject..prostě nevím
maté nějaké šikovné rady jak to zvládnout? Nebo jestli vůbec máme takovouhle cestu s mimčem absolvovat?
Zkušenost nemám, ale napadá mne rozdělit tu cestu třeba do tří dní, aby se to lépe snášelo a nebo do dvou a jet vždy na noc.
Buď bych jela do severní Itálie, nebo letěla letadlem. Na mě fakt moc daleko…
nic se neboj, to v pohode zvladne, my jezdime od 6mesicu, vzdycky na noc, pak jeste hodne pomuze dvd prehravac do auta, takove 2-3 hodky to ditko zabavi za bdeleho stavu.
My byli v severní Itálii,když malá měla 6měsíců - to zvládla úplně super,hodně spala.
Pak v 10ti měsících v Dolomitech,a to taky zvládla celkem dobře,na to,že jsme chytli nechutný zácpy.
Pokud jste schopní jet na noc,určitě to bude v pohodě.
Můžu se zeptat, jestli tady někdo ví, jak je to s letem dítěte , může do letadla láhev s pitím svoje??? Slyšela jsem prý,že nic
a za druhé, můžu si vzít sušené mléko a kaši do kufru?? Možná tady už někdo psal, ale nebudu to muset vysypávat, jestli to neni něco jiného??? Aby mě pak na letišti kvůli mléku nedrželi?? A naposled , jaký dáváte opalovák a hlavně číslo. A ještě jeden dotaz jestli může, slyšela jsem,že musí být nějakou koupací kalhotky do bazénu - jsme u hotelu,kolik tak na 8 dni, jsou to jednorázovky?? Vůbec nevím, koho se tak zeptat, děkuji za odpoěď
Mišuno, manžel pracuje v rakousku, a mají pravidelně volno 3 týdny v srpnu celá firma
díéky moc za rady asi do toho půjdem, když to bude mít malá dost tak holt někdě zastavíme, a přespíme
minulý rok jsme tam jely asi 20 hodin, já byla těhu, měla strach jezdit moc rychle a taky mi bylo furt špatně,a ted to bude to samé s malou, určitě budu nutit manžela aby nejezdil tak rychle, tak to bude asi horová cesta
Zuzko, a nechcete to vzít radši letecky do Florencie? Ty letenky zas tolik drahé nejsou a bude to pro Vás pohodlnější a méně stresující..
Madi díky za tip, ale jak psala, pronajímáne si každoročně horní patro překrásnýho baráčku, od jedno dědy za pár kaček, k moři to máme asi tak 10 kroků, překrásná písková pláž pro klárku, jinam nechceme, ještě se poradí s doktorkou a když nebude nic namítat tak pojedeme
JJ, to jsem pochopila.
Měli jsme v cestovce spoustu lidí, kteří jezdili do Toskánska k moři - letecky do Florencie, tam si udělali kratší či delší prohlídku a pak se přesunuli k moři - vlakem, půjčeným autem, atd… Ale pokud vím, většinou to byli dospělí s většími dětmi, nevím, jak moc by to bylo proveditelné s miminkem v kočárku ![]()
Ono devítiměsíční dítě většinou už bývá dost akční - udržet ho 20 hodin v autosedačce, no nevím. U toho našeho by to rozhodně neprošlo. Máte ale možnost rozdělit cestu na víc dní, někde přespat, udělat si procházku, tak to by mohlo jít ![]()
Zuzko, prosím můžeš sem hodit to ubytko, jestli to není soukromá záležitost?? Hooodně mě to zaujalo…
Sice asi letos dáme s prckem Rakousko, ale tohle mít v záloze by se mi moc líbilo!!!
Jinak k tématu - našemu synovi teď táhne na 9. měsíc korigovaně a neumím si moc dobře představit dát ho na takovou dobu do autosedačky, je hroznej nezmar
Asi bych jela na noc a případně to řešila přespáním někde v Rakousku…
zuzka, já být tebou bych určitě jela. My jezdíme do Itálie autem 2× ročně. Jednou v červenci na 14dní k moři tzv. válečka
( Bibione) a pak v srpnu na 14 dní poznávačka
. Loni jsme byli v Sirmione u Lago di Garda , letos tam jedeme opět. Staršímu je už osm, a mladšímu 3. Ale jezdíme od jeho osmi měsíců a zvládá to skvěle.Pokud můžete, jeďte radši n noc, prckovi to bude lépe utíkat. Ale dá se to zvládnout i přes den.Neváhej a jeď, uvidíš, že to dobře dopadne ![]()
Tak my jedeme, poprvé s malou, v létě do Chorvatska, taky s toho mám hrůzu…z cesty autem, jak to vydrží a pak ze spaní tam, protože není zvyklá spávat jinde, než ve své postýlce…ale četla jsem, že děti to snášejí líp než dospělí a kdo jel s tak malým ditětem, tak žádné problémy po cestě nebyly…tak uvidíme jak to všechno dopadne, ještě jedeme na noc, tak si říkám, že snad bude spát ![]()
Ja ziju v italii a s prckem od jeho mesicu cestujeme…italie cesko… italie…sicilie…a pohoda..vetsinou to prospi…delame vzdy prestavky jdeme se projit..prebalit atd… a zase jedeme… mame to do ceska 1100km a v pohode..treba dite nejak zabavit at si a s cim hrat..a nejlepe jezdit v noci.!!
Ahoj,
Ozivuji diskuzi, potrebovala bych vedet zkusenosti ostatnich. Mame v planu letos Italii-plan je takovy, ze by jsme stravili 5 dni u lago di garda (milujeme s muzem hory) a pak by jsme chteli prejet nekam k mori-mate tip, ale, radi by jsme male klidne mestecko/vesnici, zadne monstrozni apartmany a hotely, hezkou piscitou plaz nejlip se stinem a ciste more. Aby to bylo tak max. Pul dne cesty od Lago di garda. Jinak budeme vetsi grupa-6 dospelych a 1,5 ditko, tak uvitam tipy na ubytovani i u jezera. Diky!