Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Ozivuji diskuzi, potrebovala bych vedet zkusenosti ostatnich. Mame v planu letos Italii-plan je takovy, ze by jsme stravili 5 dni u lago di garda (milujeme s muzem hory) a pak by jsme chteli prejet nekam k mori-mate tip, ale, radi by jsme male klidne mestecko/vesnici, zadne monstrozni apartmany a hotely, hezkou piscitou plaz nejlip se stinem a ciste more. Aby to bylo tak max. Pul dne cesty od Lago di garda. Jinak budeme vetsi grupa-6 dospelych a 1,5 ditko, tak uvitam tipy na ubytovani i u jezera. Diky!
Ter ahojky, myslím, že u jezera se Vám bude mooooc líbit! Je to tam fakt nádherné. krásné pláže (akorát kameny, tak určitě botky do vody), hezky udržované, čisto, nádherná tyrkysová voda. My jsme byli v Torbule sur Garda (je to asi 4km od Lago di Garda toho největšího města) a bylo tam nádherně. Krásná procházka s kočárkem až tam do toho města. Krásné uličky, domečky - žádné velké hotely, montrozni atp. Opravdu je to tam nádherné. Akorát tam dost fouká a jezdí tam surfaři - takže pozor, kterou plážičku vyberete. My jsme jeli na blint, takže ubytko docela daleko od pláže, ale stejně krásný. Já bych tam jela určitě znovu. jsou tam i různé cyklostezky, hezká místa na výlety atp. atp.
Ahoj, taky jsme tam byli loni v městečku Torbole. Je tam krásně, k jezeru od hotelu kousek, koupání parádní, odpoledne vlny pomalu jak u moře i když voda trošku studenější a pláže tedy kamenité. Bylo tam spoustu rodin i s malými dětmi. Hotel jsme rezervovali už začátkem roku, protože v sezonně je tam dost nátřesk. Určitě doporučuju, je to tam krásné a dá se odtud chodit na procházky, jezdit na kole a nebo jet na výlet lodí někam na jih jezera ![]()
My jsme byli loni v Caorle Altanea, a super. Nevím jak daleko je to od Lago do Garda, ale je to sever Itálie, takže to snad až tak daleko nebude. Je tam super vyžití pro děti, hlavně je tam klid. Kdybys chtěla vědět víc, klidně napíšu. ![]()
Holky potřebovala bych poradit s itálií caorle, chystáme se tam s 3 letou holčičkou, prý je tam vyžití pro děti
Jen mám strach z cesty, já se strašně bojím, nikdy jsme nikam takto nejezdili. Hledám rodinu, která by tam v létě jela a my se mohli připojit na cestu, někdo kdo to zná a jen ukáže cestu, nikomu na obtíž, pak by jsme si šli po svých, mě jde jen o cestu! Kdyby se mi někdo ozval s radama, nebo že by jsme mohli jet za nima, jde mi jen o poprvé, byla bych moc ráda, děkuji moc email: **@email.cz
@kykča píše:
Holky potřebovala bych poradit s itálií caorle, chystáme se tam s 3 letou holčičkou, prý je tam vyžití pro dětiJen mám strach z cesty, já se strašně bojím, nikdy jsme nikam takto nejezdili. Hledám rodinu, která by tam v létě jela a my se mohli připojit na cestu, někdo kdo to zná a jen ukáže cestu, nikomu na obtíž, pak by jsme si šli po svých, mě jde jen o cestu! Kdyby se mi někdo ozval s radama, nebo že by jsme mohli jet za nima, jde mi jen o poprvé, byla bych moc ráda, děkuji moc email ***@email.cz
ahoj ja bych nemela vubec strach je…caorle je blizko z ceska.. a jedete porad po dalnici kde se opravdu neda ztratit. ja ziju v italii a jezdim do ceska 3 rocne a pohoda a mam to jeste o kousek dale jak caorle.
Jé, tak děkuji za radu, manžel mi taky říká že by jsme to zvládli, ale já jsem fak hrozná, mám takový strach a bojím se dálnic:( Udělá se mi pak špatně od nervů, že zabloudíme a tak, neumíme moc jazyk:( mám strach že se někde něco po a mi se ani nedomluvíme:( potřebovala bych se otrkat:)Ale asi pojedeme autobuse, když by někdo nejel před náma i když to asi bude úmorný, ale byla bych víc v klidu, bojím se že budu mít pak zkaženou dovolenou, že se budu jen stresovat z cesty:( Já vím že kdo nezná takový strach z cestování, tak to asi nepochopí, ale mě stačí dyž jedeme po čr. někam kde to neznáme a jsem uplně hotová:(ale malá chce vidět moře, tak by jsme jí chtěli vzít
@kykča píše:
Jé, tak děkuji za radu, manžel mi taky říká že by jsme to zvládli, ale já jsem fak hrozná, mám takový strach a bojím se dálnic:( Udělá se mi pak špatně od nervů, že zabloudíme a tak, neumíme moc jazyk:( mám strach že se někde něco po a mi se ani nedomluvíme:( potřebovala bych se otrkat:)Ale asi pojedeme autobuse, když by někdo nejel před náma i když to asi bude úmorný, ale byla bych víc v klidu, bojím se že budu mít pak zkaženou dovolenou, že se budu jen stresovat z cesty:( Já vím že kdo nezná takový strach z cestování, tak to asi nepochopí, ale mě stačí dyž jedeme po čr. někam kde to neznáme a jsem uplně hotová:(ale malá chce vidět moře, tak by jsme jí chtěli vzít
vsude jsou ukazatele a cedule..neni se kam zratit poridte si navigaci a nebo mapu..zvladnete to. taky jsem mela poprve sileny strach.. ale uz je to v pohode. kdyz muj pritel ital zvladnul prijet sam do ceska uz nekolikrat tak to zvladnete i vy. kdyz tak bych se mohla nekoho poptat z cesek a nebo slovenek jestli bydli v oblasti kam chcete jet a meli by jste tam spolenost a nebo nekoho kdo vam poradi
Ježiši, tak to by jste byla strašně hodná
!!!Já dříve takový strašpitel nebyla, ale co máme děti, tak hrůza!!!:(Mě by šlo aspon o to poprvé, zjistila bych jak to nesu, jaké jsou cesty a příští rok by jsme jeli sami, když by to bylo v pohodě:)Byla bych strašně ráda, kdyby nám někdo ukázal cestu!!!Termínu by jsme se přizpůsobyli
Od nás právě jede autobus do bibione, ale nevím jak by to dcera nesla tím autobusem a musím to nahlásit do konce února, tak právě scháním kdyby měl někdo cestu do bibione, nebo do caorle(my by jsme radši caorle)je tam prý velké vyžití pro děti, je to pravda? Mě právě jedna pani nabýdla společnou cestu do chorvatska, tak se také rohoduji, ale byla by jsem radši za tu itálii, že tam jsou písečné pláže, pro děti si myslím ideální a co jsem slyšela, tak je v itálii větší vyžití pro děti a hlavně je to blíž:)no kdyby jste o někom věděla, byla bych moc ráda!!!
Děkuji moc!!! ![]()
Dobrý den Sanny, my jsme nakonec vybrali itálii lignáno, mohu se zeptat jestli nevíte něco o hotelu Gardenia? Tam by jsme měli být ubytovaný a celkově o lignánu pro děti? četla jsem že je tam toho hodně pro děti, děkuji ![]()
Ahoj holky, potřebuju radu - přemýšlímě že se vydáme se známými na Lago di Garda…ale oni nemůžou v jiný termín než začátkem srpna, takže předpokládám ukrutný nátřesk, že? Ale k dotazu - máme roční štěně labradora, víte o nějakém kempu, kam mohou psi? a jak je to s plážemi, mohou na ně? A u moře v Itálii je to jak? Loni jsme byli v Chorvatsku na konci září a tam se psama nebyl jedinej problém, jen nesměli přímo na městskou pláž…ale jak to funguje v Itálii? Díííky! ![]()
Nevím jak to funguje, ale psi jsem na pláži v IT neviděla.
Srpen bude narvaný, italové mají dovolenou.
@LucijeS
kempy, kam muzou psi:
http://campinglagodigarda.it/…ke_garda.php?…
ale ten srpen tam je fakt naprosto sileny!
@Ali-Ali Super, děkuju, už jsem našla i psí pláže…ale koukám na ten srpen, a hrůza…asi zvolím zase září jako loni, to byl luxusní klídek…díky! ![]()
@LucijeS
zarije urcite mnohem lepsi. nasi sice byli letos v kvetnu a rikali, ze spousta lidi. ale ja jsem se tam jednou stavovala jenom tak na 2 dny v srpnu a to byla cvokarna - vecer se nedalo nikam zajet, vsude zacpy, parkovani v mesteccich total obsazene, vsude plno. a jeste je vsechno dvakrat drazsi nez jindy ![]()
preju pekne (a klidnou) dovolenou ![]()