Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, holky,
chodíte některá do solné jeskyně už s malinkými miminky? Není v tom žádný problém?a za miminko se platí? když bych ho měla na sobě v šátku?Máme po 6 ti nedělí tak mě napadlo, jestli můžeme začít chodit…
Ahoj,
já tam sice s miminkem nechodím, ale byla jsem několikrát jako těhotná. Ba naopak bych řekla, že je to výborná věc. Ale nejsem doktorka, tak to ber „s rezervou“. To mi jen velí rozum.
![]()
jen bych mrkla na stránky, chtěla jsem chodit teď s malou. Ale všude mají pro takhle malé děti zákaz - pochopila jsem že by tam rušily
nehledě na pojídání apod.
Je pravda, že kdybych si tam šla já zarelaxovat tak by mě tam moje dítko asi taky vadilo. Ale malé spící mimčo je určitě něco jiného. Určitě bych se poptala. ![]()
Tak já se na to ptala naší dětské doktorky, protože starší Anežka chodí se školkou a když je nemocná, dostane za každý promarněný vstup jednu volnou vstupenku pro ni a jednoho dospělého. Doktorka říkala, že nevidí důvod, proč bychom tam s malou nemohli (tenkrát jsme možná ani neměly po šestinedělí), jedině snad riziko chytnutí nějakého bacilu. Že si mám hlídat, aby někdo v naší blízkosti nekašlal a tak. Přiznám se, že z toho mám trochu strach, přeci jen je to uzavřená místnost a v naší solné jeskyni mají zvláštní hodiny pro děti, takže by tam s námi byly jen děti. Ale už takhle máme tři volné vstupy a uplatnit je můžeme do konce června, tak to asi prubnem
.
Panuška píše:
jen bych mrkla na stránky, chtěla jsem chodit teď s malou. Ale všude mají pro takhle malé děti zákaz - pochopila jsem že by tam rušilynehledě na pojídání apod.Je pravda, že kdybych si tam šla já zarelaxovat tak by mě tam moje dítko asi taky vadilo. Ale malé spící mimčo je určitě něco jiného. Určitě bych se poptala.
Přesně z toho důvodu mají v „naší“ solné jeskyni zvlášť vyhrazené hodiny pro děti (dospělí tam můžou, ale musejí počítat s tím, že tam budou hlavně děti) a co vím, tak tam mají i program pro děti - pouštějí jim pohádky a klid tam asi nikdo moc neočekává
.
Ahoj, dneska jsme tam byli, A. je tedy už osum měsíců, v šátku byla též:-) Pak jsem jí vyndala a hrála si na zemi, než začala jíst sůl. Tak jsem jí zas navázala. Naštěstí usnula:-)Kdybych věděla, že to tu je, tak bych šla dřív, klíďo po šestinedělí. Platila jsem já a muž, A. to měla zdarma.
byla jsem s malým v jeskyni, když mu byl asi půlrok. Doktorka neviděla důvod, proč bychom nemohli, jen už byl malý celkem dost obratný, ač měl pod sebou ohromnou osušku, tak z ní utíkal a pak si chtěl slané ručičky strkat do pusinky, takže akorát toto jsme museli hlídat. U nás nejsou ani speciální časy pro miminka, ale my tam šli 3 dospělí, tak nám nechali jeskyni pro sebe. Za malého jsem neplatila. Pro větší děti tam mají i kyblíčky a lopatky, houpačku apod.
děkuji všem moc za ohlasy. taky si myslím, že by neměl být problém tak asi začnem chodit. Moje mamka chodí pravidelně a vždycky se objedná aby tam byla sama nebo jen se svýma kamarádkama,tak budem chodit s ní a když zrovna prcek nebude spát tak to vydrží a nebude tam někdo koho bysme rušili.tak díky,snad budeme mít ještě silnější obranyschopnost
![]()
Ahoj, taky chodime asi od pul roku, ale mame take vyhrazene hodiny, nebo spis kdyz tam jde rodic + dite, tak tam potom pousti uz jen rodice s detmi. Berou to tak, ze tam lidi chodi relaxovat a deti by je „rusily“.
Takze za me doporucuju, miminku to podle me nevadi, ten vzduch je tam dobry, ze jo.. ![]()
Malyho to docela bavi, nejhorsi to bylo v tom veku 7-10 mesicu, lezet nechtel, v naruci taky ne, chtel jist sul
![]()
No ale do 1 roku jsme nemeli ani rymu a horecku a od 13 mesicu skoro porad prudusky a bronichitidy, chodime 1× tydne, takze bud vickrat a nebo to tolik nepomuze ![]()
Ahoj
S ročním dítětem do solné jeskyně můžete, ale u tak malých dětí se většinou doporučuje konzultace s lékařem obzvlášť, pokud byste chtěla chodit často a pravidelně.
no uvidíme,aspoň dobrej pocit budu mít, že děláme něco pro prevenci. kdo ví jestli to zabírá. ale je to tam příjemný ![]()
Denda 77 píše:
Ahoj
S ročním dítětem do solné jeskyně můžete, ale u tak malých dětí se většinou doporučuje konzultace s lékařem obzvlášť, pokud byste chtěla chodit často a pravidelně.
aha tak děkuji,.dnes jsme tam byli,.. no neva já jí radši zavolám a uvidíme,co mi řekne