Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
a může se sním do letadla,a nebo se musí hned odevzdat při vybavování?? Je jasné, že v letadle musí sedět na sedačce, ale jestli tam se může dojet s kočárkem
kvaček, už jsme letěli třikrát, vždycky s kočárem a pohoda, stále ho máme ![]()
dojedeš s ním až před vchod do letadla, tam ho složíš a odevzdáš obsluze. v cíli ti vyjede se zavazadly nebo ti ho vyndají na plochu ke schůdkům. záleží na tom, kam jedeš…
jo, pravda je, že s mlíkem v šest ráno zkušenost nemám, Klárka právě jedla jenom večerní kaši a snídala s námi v sedm, takže to bylo úplně v pohodě. ale dá se koupit malá cestovní rychlovarná konvice (jen nesmí na pokoji ležet, některé hotely tyto přístroje výslovně zakazují).
Váhový limit na zavazadla mají letové společnosti, jen když si koupíš letenku. Když jedeš s cestovkou, tak neznám nikoho kdo by doplácel když měl těžší zavazadlo.Já jsem taky nedoplácela-s čedokem,s fischerem. K dětem jsou shovívaví.
S kočárkem dojedeš až ke schodům letadla a tam ho předáš, takže s kočárkem žádná práce a určitě se hodit bude!
kočárek doporučuji určitě vzít, v letadle ani nikde jinde neni žádný problém a určitě za něj budete rádi!!!!
No tak my jsme i přes cestovku jednu nadváhu tvrdě ukecávali… asi záleží na tom, na koho narazíš… a cestovky v odbavení přímo píší váhový limit a upozornění, že se nadváha může doplatit (aspoň takhle to bylo v našem loňském odbavení).
Ahoj,
loni jsme byli v Chorvatsku se 14 mesicnim ditetem, sam jeste nechodil, chodil jen okolo veci nebo po kolenou, z pisku ani z tech kamennych platu otlaceny nebyl ![]()
Ruzne se tam valel (samozrejme na dece skoro vubec
), nejradsi sedel plinou v pisku a hrabal… Obleceny byl vetsinou v tricku s kratkym, kloboucku s brylema (ty pak nakonec serval) a normalni plince nebo plavkach - viz. foto. V tech plavkach se nam tam obcas vycural, ale vetsinou jsme to vychytali, kakani jsme taky vetsinou chytli na hotelu, nejhorsi to bylo, kdyz tam byl nahaty, to se vykadil pekne u schodu
![]()
Brala jsem tam teda i sklenicky a kasi, na pokoji jsme meli varnou konvici (to jsem vedela), ale krmili jsme ho i mistnim jidlem, tak pul na pul.
Jeli jsme ale autem, takze jsme tahli milion veci.
V Turecku letadlem jsme byli rok predtim, to byl ale male mimi a pouze jsem ho kojila, takze mi odpadl problem s ohrivanim jidla a mleka..
Ale co si tak pamatuju, tak by tam problem s ohrivanim vody nebo jidla nebyl, nebo to jde udelat tak, ze ti vodu prevari vecer a ty si ji das do termosky, do rana tepla/vlazna vydrzi..
Ale na Kvackuv dotaz - ja bych jela jedine s kocarkem, i s chodicim batoletem, tam si odpocine, protoze u toho more se vylita a unavi, muzes na nem tahat miliony veci a nemusis porad kolem honit utikajici dite ![]()
V letadle to bylo uplne v pohode, meli jsme korbu + nacvakavaci autosedacku + podvozek, dovezli ho az k nastupu do letadla, neznicili ho ani neztratili, ani nikomu dalsimu z letu a ani nikomu z meho okruhu znamych.
My meli vahovy limit pro dospeleho 20 kg a dokonce pro kojence bez sedacky! 10 kg
takze super..
kubykula píše: …do moře jsem dávala plavečky, aby byl frája..:-), do hotelového bazenu jsem dávala plavací plenky, …
Jaké plavečky jsi pro dítko měla? Jedeme s 1,5 letým dítětem k moři, „papírové“ plavečky už mám, ale přemýšlela jsem i o normálních. Ale na druhou stranu na nočník vůbec neumíme, tak nevím.
Ani jsem nikde žádné rozumné neviděla…
Kvaček Ad kočár do letadla - já rozhodně kočár brát budu. Malej sice běhá, ale když je unavenej, tak se mu nechce. Váží skoro 14kg, takže tahat ho fakt nebudu. V kočáru si odpočne, naložím do něj i ostatní krámy a letadla se nebojím. Kamarádky mají zkušenost, takže vím, že je to ok a kočár se odevzdává až pod schůdkama letadla. Vrátí v pořádku - neztratí se jako jiné kufry, které jsou normálně na odbavení, protože to dáváš právě až u toho správnýho letadla.
Wiolo, my meli nejdrive plavky, ktere jsme koupili jeste na plavacich kurzech pro deti, ale ted uz mu byly v lete male, takze jsme je koupili treba v Puntanele v odevni sekci, ale videla jsem vcera i v Tescu ruzne druhy a velikosti i v Mothercare, jak se blizi leto, tak je zacinaji vytahovat ![]()
Podle me s curanim do more a tak ruzne se pocita
a kdyz maji jen trochu pevne gumicky, tak tam i ten bobek chvili vydrzi.. (No, jako na plavani
U nas prave ty plavaci plinky vubec nedoporucovali… I kdyz my tam moc nechodili..)
ZelvaVeruna píše: …koupili treba v Puntanele v odevni sekci, ale videla jsem vcera i v Tescu ruzne druhy a velikosti i v Mothercare, jak se blizi leto, tak je zacinaji vytahovat…jen trochu pevne gumicky, tak tam i ten bobek chvili vydrzi.. U nas prave ty plavaci plinky vubec nedoporucovali… I kdyz my tam moc nechodili..)
Já se třeba včera v Tescu dívala, nějaké plavečky tam byly, ale čekala bych na nich právě ty pevnější gumičky kolem nožiček, ale měli tam snad jen „plavací kraťásky“, což mi přišlo k zachycení „bobana“ jako nevhodné.
Btw, proč v plavání nedoporučovali „papírové plavečky“? Že to jako nasaje vodu a ztěžkne?
Wiolla, jojo, myslim, ze proto. Ta plavaci teta rikala, ze ty plinky jako nasaknou a to dite „tahnou“ zadeckem dolu, takze doporucovala ty plavky, aby se jim nemenilo teziste nebo co..
Je fakt, ze ty plavky, co jsem kupovala na tom kurzu mely opravdu ty gumicky kolem nozek nafest, takze nic by neuniklo.. Davala jsem si na to ted pri kupovani pozor a bylo to docela tezky, sehnat s pevnejsima gumickama, to mas pravdu..
Vcera jsem na to nekoukala, jen tak zbezne jsem je v tom Tescu zahlidla, proto jsem to napsala, ze je maji. Ale jejich „kvalitu“ a pevnost jsem nezkoumala ![]()
ZelvaVeruna píše: …ty plavky, co jsem kupovala na tom kurzu mely opravdu ty gumicky kolem nozek nafest, takze nic by neuniklo..
A nevíš co to na tom kurzu bylo za značku plavek? A nebo to bylo jen pro mrňouse a 1,5 ročáky už ne?
Omlouvám se, že jsem včera nereagovala. Malýho musím vždycky ukojit, aby usnul a tak jsem muselea i vypnout PC, abych ho nerušila. Moc děkuji za příspěvky a informace. I tak z toho mám vítr, ale šíleně se těšíme. S tím kočárem jsme počítali - máme golfky - lehký, takže vpoho. jen vymyslet co všechno na pláž atd. Zase řešíme nepropustné plavky do vody, nebo plínky na plavání - co je lepší? Myslím, že bobek udrží oboje dvoje, ale nechci, aby pinďa byl v mokrým. Je jasné, že ho nedám do vody a pak navečer vytáhnu, ale i tak...... ![]()
Ahoj Kvaček, mám Honzíka - a pořád kojím, takže s pitím si moc velkou hlavu nelámu a příkrmy - klasika - spíš ovocné. S sebou vezmu ale radši nekapací hrníček a snad ho naučím i z něj pít - jinak hubičku okusuje a hraje si s ní, protože neví na co je..... ![]()
Díky , troška povzbuzení a jsem ráda, že i Klárka a ostatní děti ve zdraví přežili. ![]()
Super, díky. takže raději trička, než bodýčka? Mám letní overálky, tak myslím, že využijeme i ty
![]()